2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 星座命理 夢境密碼大破解
返回列表 發新帖 回覆
go

[其他] 夢境密碼大破解 [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

噩夢:
             噩夢不是「壞夢」,而是在舒解、曝光你的負面情緒,反映出你生活中的恐懼。把它當作提醒、
             警告是最積極的態度。如果噩夢一直重複出現,則表現你始終不肯面對癥結所在,沒有起而解決
             生活中的壓力。
              夢見被壞人追趕:
             你害怕現實生活中過度陽性化、攻擊性強的人。你覺得他們過於粗暴,給予你許多壓力。巨人、
             巨獸、強盜等也是類似的情況。

被警察追趕:
             你害怕一板一眼的規律,無拘無束的個性對於外制度深以為苦;受困於罪惡感。

夢見蛇:
             蛇在噩夢中代表潛在的傷害性、黑暗力量。被蛇咬指出你懼怕別人出其不意的傷害,即所謂的
             「小人」;或潛而未彰的災禍。車禍:警告你的處方向出了問題,需要改變行動路徑。

你的車與別人的車相撞:
             警示你與他人的衝突,但也有可能是未來的預告夢。

掉牙齒:
             90%與親人死亡無關。大半反映沮喪、無力感、或擔憂不能應付生活中的壓力;說錯話、失言。

棺材:
             大都不是升官發財,而是「死亡」的警示。但放心,70%不是親友的死亡。你反而應該注意自己
             內心的感情、潛能、純真、機會是不是快窒息死去了。

有人死亡:
             除非你醒來有非常真實的感受與悲傷,否則70%不是「那個人」真的會死。而是他?她反映你內
             心的一部分死亡。應該展開喚醒、治療、重生計畫。

春夢:
             春夢是健康的。如果你不是耽溺其中而不面對現實,它能自然地平衡你的身心,並提醒你對性愛
             的態度。

懷孕:
             如果與現實接連不上,則反映你醞釀一項計畫、經營、靈感,等待「新生」。流產警示你別讓計
             畫的心血付諸流水,請小心的呵護。

與人做愛:
             與你戀慕的人做愛當然反映出你對他?她的渴望。但與現實生活中你並沒有感情投射的朋友、同
             事、名人等有肌膚之親,則表示你欣賞對方的某些人格特質。希望藉此結合而將它融合到自己身
             上,或你想與對方有所交流,但不一定導向性愛。

夢見分手的他?她:
             分手一段長時間,卻時常夢見他?她,代表你餘情未了,且將對方當成一種安慰。80%夢見與他
             ?重聚的夢,除非你踏實地溝通、聯絡,否則都不會實現。以行動弄清楚實際狀況,將勝於猜測
             戀夢會不會成真!

夢見暗戀者:
             這類夢反映你的渴望,也給你撫慰,但多半沒有預告作用。除非你滿足於夢想,否則應藉它激勵
             自己,採取適當的行動。

飛行之夢:
             你可能真的在飛!你的「靈體」於睡眠中飄出肉體,自在地飛翔。

搭乘飛機、滑翔翼、雲霄飛車等:
             你已經「出體」(靈魂飄出身體)飛行,但是卻又害怕孤身一人會突然跌落,因而「幻化」出飛
             行工具讓自己覺得安全一些。

裸體?裸足:
             也可能是「出體」的徵象--靈魂是不穿衣服的!但也有可能反映你害怕暴露自己的秘密、缺乏
             保護;或指出你的坦誠。

坐電梯:
             你的「意識」進入夢中的各層世界,就像在坐電梯。也可能反映你職場、學校中地位的升降。

[ Last edited by 希索加xhunter on 2005-11-23 at 02:01 PM ]

幾得意的一個topic唷~精華耶^^
所謂日有所思, 夜有所夢, 個人都認為夢係有得解既,
不過成日都有人夢係同現實相反, 亦都有人夢到現實中將會發生的事~
唔知大家又有咩意見呢^o^?

淨係得噩夢ja?!?!

Originally posted by 小丹兒 at 2004-11-17 02:05 AM:
幾得意的一個topic唷~精華耶^^
所謂日有所思, 夜有所夢, 個人都認為夢係有得解既,
不過成日都有人夢係同現實相反, 亦都有人夢到現實中將會發生的事~
唔知大家又有咩意見呢^o^?

我都試過夢見未來嫁,當我遇倒發生
同夢境一樣既事,我就覺得似曾相識咁
,再諗返起,見我發夢見既一模一樣~.~
╭*═淡忘═╜ 該用戶已被刪除

好正呀><             

但係...點解我冇d類似既夢既-0-
我差唔多係冇夢發既...咁代表咩呀=0-?

alwayssss!!

掉牙齒:
90%與親人死亡無關。大半反映沮喪、無力感、或擔憂不能應付生活中的壓力;說錯話、失言。

well... 都有d深度wo...
幾好睇@@

Originally posted by 希索加xhunter at 2004-11-17 04:08 AM

我都試過夢見未來嫁,當我遇倒發生
同夢境一樣既事,我就覺得似曾相識咁
,再諗返起,見我發夢見既一模一樣~.~

有陣時響現實世界活動既時候,我會特然有種似曾相識,好似係曾經 經歷 過既feel
我諗應該係我發夢果陣經歷,可惜對夢冇晒印象

嘩/////呢個post好值得推呀""
第時發左可以睇返呀""

Originally posted by 西布頓 at 2006-2-16 07:01 PM

有陣時響現實世界活動既時候,我會特然有種似曾相識,好似係曾經 經歷 過既feel
我諗應該係我發夢果陣經歷,可惜對夢冇晒印象

我就係尼種感覺

今日睇電視,講開犀照尼套戲,講發夢有關於三魂

,係因為靈魂唔整齊去左未來,所以我地發倒尼d

夢.......

估唔到尼個post成年後有人回@@

Originally posted by 『幻滅』 at 2006-2-17 12:00 AM
嘩/////呢個post好值得推呀""
第時發左可以睇返呀""

係...尼個post幾有趣,夢係一樣好奇妙既野尼~

[ Last edited by 希索加xhunter on 2006-2-17 at 01:20 AM ]

Originally posted by 希索加xhunter at 2006-2-17 01:18 AM

我就係尼種感覺

今日睇電視,講開犀照尼套戲,講發夢有關於三魂

,係因為靈魂唔整齊去左未來,所以我地發倒尼d

夢.......

估唔到尼個post成年後有人回@@

係...尼個post幾有趣,夢係一樣好奇妙既 ...

咁岩果日入左黎睇野,呢個post又幾得意
咪回下睇下有冇人應lo^_^

魂魄呢d野...我自己就唔係好信,如果真係有既話,我寧願一世仙遊 永遠都唔入返身體@_@

我以前細個果陣仲勁(同夢冇關),有陣時上緊堂或者行緊街,個心會無lala拿住痛左一野
之後果日就會有事發生,不過依家冇左lu

Originally posted by 西布頓 at 2006-2-19 06:18 PM

咁岩果日入左黎睇野,呢個post又幾得意
咪回下睇下有冇人應lo^_^

魂魄呢d野...我自己就唔係好信,如果真係有既話,我寧願一世仙遊 永遠都唔入返身體@_@

我以前細個果陣仲勁(同夢冇關),有陣時上緊堂或者行緊 ...

不過夢都有科學解釋倒..尼d真係信不信由你

果時你既第六靈感好強喎

哈哈,,,,,,,,好得意,,,,,,有d都幾準,,,,,,,,

有D夢應該好多人都發過,我想知咩原因......
for example......
發夢跌落一個無底深淵,係咁跌,跌到訓醒,但又好真實GA WO

Originally posted by 傻森 at 2006-2-21 12:17 AM
有D夢應該好多人都發過,我想知咩原因......
for example......
發夢跌落一個無底深淵,係咁跌,跌到訓醒,但又好真實GA WO

原因我就唔知...

發夢果時你既意志力係最簿弱

所以會假都當真

好正丫>o<多謝分享~幾有用的!卡卡

dddddddddddd

有時起夢度睇到噶野起现实都好似似曾相识见到过甘- -..
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 06:16 AM , Processed in 0.039583 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存