2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 封測心得...3月12號公測前 新手絕對建議睇下 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[分享] 封測心得...3月12號公測前 新手絕對建議睇下 [複製鏈接]

封測都測試左一段時間
加埋E家都要等公測...所以決定整理一下 新手 好多要留意ge 地方同埋 一d小技巧
希望讓d新手玩得更順暢 唔會碰到咁多挫折

1-20級 升級無咩難度(大致上2~3粒鍾攪掂)
基本上大家跟住主線任務去解就ok了
任務快速鍵係按L   ~任務物品 任務人物 可以 雙擊2下 會自動行去
另外可以 按M 按開地圖 係要去GE地方 點一下 再係待寵果度 按個尋字
佢都會自己行過去 舒服好多
有自動向前跑步 可以按ESC 操作設置度 自己睇/SET

新手係新手村 (小桑村) GE時候要注意幾點…
第1: 果4隻新手寵 其實係一樣(都係咁廢 好快會換)
所以唔洗花時間 隨便一隻就OK

第2:組隊!
玩尋仙 解任務 絕對建議係 組隊 組隊 組隊
組隊有3個好處….
第1:例如係小桑村GE時候 解D任務要打王 例如最後打狐媚娘
有組隊GE話 隨便一個解完 = 5個都解完
所以建議大家不恥求組 (有M群有公會果D方便…搵人組隊易)
無人組你 可能係無咩人開組 建議自己開組 組大約+-1級GE人
(任務比較接近)

組人方法為 點人物 一下 再係左上 右鍵點佢人物頭象 組隊
另一個方法係密佢…再係對話度 右鍵按佢名 組隊(組隊不限距離)
組隊完之後 按M 見到綠色點 可以得知你隊友係邊度

第2:組隊GE 經驗並唔係平分…所以組隊之後 因為總攻擊力GE增加
所以清怪速度變快 相對1個人自己組隊 得到總EXP 會多上唔少

第2:組隊打任務物品 唔好以為 D 任務品如果組左隊 會得1個人拎到
係殺左1隻怪 5個人都可以拾到相同任務品(相同任務)
(注:雖然小桑度D任務太簡單 打D任務品 都係幾個 所以唔組都OK~
但係以上常識10級以後要留意)

第3:騎寵
新手村 要8級先會送一隻驢比你地 第一隻係正常騎 一隻係倒住騎
驢速度為110% 湖遊水GE時候會解騎 (小水溪可以直過)
所以8級之前 只可以用自己雙腳跑黎跑去(虛寶另計)

係野外解完D任務 可以直接用指南符飛返村 唔洗花一文錢

另外:建議大家 待寵 同埋騎寵 GE 頭象 GE 左下角
TAKE左自動餵食佢 無咁煩

第4:加點GE點數
提一下大家無論選左咩職業….升級之後都係無點數比你自己加
除左某D奇遇 你解完 會送1點屬性,1點抗性比你自己點
(注:就算你練到60級 奇遇上限得到GE屬性點都係50點)

第4 :擺攤?
打開物品欄下方有擺攤,
若是在一般分流擺攤將收取擺攤費用
(註:擺攤販賣所得將扣稅)

Q6.快速換線方法 (比較易解任務同埋捉寵等等)同埋點樣去 交易線?
右上方小地圖的下方,可選取線路(戰鬥狀態無法切換)

Q7:打怪練工應該選擇D幾級怪打?(大號帶小號練同理)
打比自己高5級的怪或.打比自己低3級的怪,先有滿經驗。
越級超過這個界限是得不到很多經驗的。

注:當你10級以後要去土地公公那傳送的時候
要先去最南面的一個屋子找到狐小妹
接好她的任務再直接穿過閃光的門進入寧海縣城
接這個任務的目的是後面有一個稱號給你“甯海榮譽市民”

注:10~12級以後出左小桑村
係寧海城接主線任務GE時候...可以去公告欄接D 重覆任務
選3級GE中間難度2個任務一齊解 經驗好多 又唔會花太多時間
(可以同時解2個任務 任務係多經過打怪好多)
注:對自己實力有信心GE朋友 可以提前自己去搵一下
打黃風副本時候 要留意GE地方
(因為22級就可以打了 一般黎講幾粒鍾就升到)

另外….針對一D唔雙開/雙開太LAG 開唔到GE朋友講一下賺錢方法…唔係你會窮到瘋
(1開係累D …..建議你地設遊戲最低配備 咁樣2開以上都唔會好LAG)
(雙開 3開 4開 5開 自己做裝做藥水 相反經濟壓力唔大)

如果只有一開 咁有D賺錢地方你要注意:

1:技能書….基本上 除左羅剎 同埋 幽冥…其他5職GE技能書
基本上20~30級技能書25銀1本 都幾好賣
(以佢地學同NPC學技能價 1/3 ~ 1/2 為標準)

2:打/挖材料賣
打個比方講…..石縣跑環GE材料 有一定GE價值
例如一個35級GE人….佢無果種跑環任務物品
佢跑1個環可能要20~30分鍾
如果你開個人 係胡百書身邊直接賣 合適GE價錢 人地好自然會買
(畢竟 省返30分鍾D 時間可以拎去打錢 + 打怪 同時解重覆任務升級)

3: 走迷宮
解迷官時候組滿5人 4人跟隨1個騎寵跑 ~ 大迷宮2有8000經驗
7~8個寶箱左右  而且有機會得到“幻靈符”
種會拾到好多銀塊 裝備,小迷官4千經
入去最好是組滿懂規矩人OR 提前先溝通好 邊個拎張迷官圖出黎 D寶相就係佢GE(姐係唔拾寶相GE人)
(如果有人帶我去迷官-.- 唔好話我唔會去拾 開迷官圖果位玩家D寶相
我甚至出小小錢都貼佢 正係拎經驗都OK …..講真如果你用 大迷官圖 D隊友人拾你寶相 我情願自己5開 OR 組公會D人去)

4:捉寵物賣…騎寵AND 原型寵
自己去瞭解下D 職業要D咩騎寵等等
(10級以後土地傳送你去寧海GE時候 果度有捉妖學 ~一定要學)

最後....順便為公會打下廣告....
封測 乾坤 最強GE公會之一 【眾仙閣】(封測最後一日 殺GM 活動GE 3個名額都係我地團友)
因為有團友希望換名 公測 會易名為  逍遙谷
以 乾坤 貪狼為綁定服 歡迎大家加入一齊玩 一齊練 一齊落副本 一齊解任務  一齊砍人 一齊被人砍XDD

公會M群 【 group403528@msnzone.cn

已有 2 人評分Good 收起 理由
癲︴小威威 + 1 自己心得= ='?
六b + 1 精品文章

總評分:  Good + 2   查看全部評分

都係有fd就最好,有固定一班人升係零舍快,同有默契

唔該晒,睇完都幾有用

支持小刀 劍劍既20-30技能書我會25銀賣俾你ga la XD

樓主文章好有用 但係2000fun d 人可能冇用

支持自己ge團

十週年勳章(賀詞)

= =我到依家都未知玩邊面好 , 睇人地d post又話[為將] 既2000fun 公會高傲 , 我封測又係玩[為將]d fd 又係[為將] , 怕入貪狼識唔到人

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

資料好有用,好岩我睇

正..多謝提醒

活動勳章

精品文章加50分
高亮一個月

好文章!!!!!

封測時我自己一個人去升,基本上我所有任務都做了1次 (小桑村 + 寧海),除了黃四爺打不贏外
都升到 26等了,所以真的不難升等的

回復 4# 怡_ 的帖子

我會自己打>""<

唔該晒你 睇完知道左好多野

原帖由 恨…橙 於 2009-3-11 10:23 AM 發表
= =我到依家都未知玩邊面好 , 睇人地d post又話[為將] 既2000fun 公會高傲 , 我封測又係玩[為將]d fd 又係[為將] , 怕入貪狼識唔到人

可以入黎一齊玩丫 我地公會幾易開團

唔錯唔錯~幾好用~

good! Thank for sharind
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 05:22 PM , Processed in 0.038087 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存