2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 不如我地大家一齊發起行動拯救呢隻game la^^?尋仙招手區 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[分享] 不如我地大家一齊發起行動拯救呢隻game la^^?尋仙招手區

不如我地大家一齊發起行動拯救呢隻game la^^?尋仙招手區
尋仙我玩左其實唔係好耐,,
但覺得呢隻game係好game黎嫁
絕對可以做落去,,,
只不過近日一改左版.....
有好多野做成我地玩家既不滿
令到大量既人流失
我宜家日日入到game
佢跟本少人到都唔似一隻online
再咁落去都唔係辦法~~~
我開呢個post
不如你地講下有咩野橙仔可以改善~~乂大家一齊比低寶貴既意見
睇下佢地尊唔尊重我地玩家門
仲有希望嫁..大家一齊叫埋自己既fd玩la
唔好放棄a^^~~~~~~~~~~~~~+油a

推,,,,,,,,,,,

好難囉==
依家仙玉價高到咁
對新手黎講物價高漲
唔用真$生存唔到
3開都入不敷支

得, 不過我怕爛橙做唔到
我只想所有野變返改版之前
有無奇門都無所謂
而家入game 好似機械人大戰咁, 外掛多到呢...........
以前人多時都唔太覺,而家好覺....

第一: 隻game 成日提倡咩 "妖! 你今日捉左未?"......竟然改版之後照妖鏡漲價十倍,5銀照十次 = 1次50銅 = 1個未改版前的照妖鏡, 仲要次次未必一定成功, 真係妖你就有份....而家又好似好尊重玩家咁樣,話下調返, 調佢老闆仲好la....調完都仲係1銀, 呢d 加完價再減等人地以為好平的cheap手法只有超市做得出.....

第二: 商城提供環跑任品比人賣, 根本就係賣緊lv, 完全唔係尊重玩家, 用腦諗下la, 所謂來也匆匆,去也匆匆, 唔辛苦得來的東西, 人係唔會珍惜. 你比d人買exp, 人地根本唔駛體驗隻game的樂趣, 根本唔會長期玩, 但另一方面, 唔知爛橙有無睇到, 長期玩家, 有d Lv50+ 玩家都因為改版放棄左隻game, 長遠咁講無人玩隻game, 到時損失的唔知係邊個喇~

第三: 請爛橙再用下腦, 玩online game的人通常有2種, 比好多錢玩的人同唔想比錢玩的人, 你可以出好多野去吸引港幣戰士, 但係唔該你唔好扼殺唔想比錢玩的人的生存空間! 有比較先有人會買你d野, 例如d人認為買左個風火輪可以入game威下, 咁佢就會買, 但係如果個個都有風火輪呢? 咁d人就會等出貴d新d既野去買, 人之常情. 之但係, 呢個前提係要有一大班"平民"去比佢地show off先得, 你一野斬哂d平民, 做港幣戰士都無意義喇. 再加上, 玩呢d game 的玩家通常都係學生, 你地咁樣係咁出貴野, 根本就無人support得起!

第四: 改版前賣野比npc,一件Lv15武器可以賣到1.5銀 (大約Lv唔記得, 總之就係只需要一個生活技能就整到果種),咁都話仲有少少錢賺下, 不過d錢通常學技就用哂.....(打又唔係成日出技, 買又唔係咁多人賣), 而家呢? 一件50銅....npc賣野就貴幾倍,賣野比npc就平幾倍....但係日常開支又要用錢(修裝買水,買鏡整精魄,買工具收料),根本就唔駛玩

第五: 裝備係玩online game 玩家視若生命的東西, 有人為左件裝比人偷左而去跳樓,報警之類. 但係爛橙就竟然逐d逐d咁"偷"玩家d裝備......打怪扣耐久...ok,無問題, 正常丫, 但係修裝扣最大耐久....呢個就唔正常la! 一套好裝通常人會著好耐, 但係你咁樣扣法,好快就玩完, 你可能會話,無咪去打過 or 買lo! d裝爛哂的話, 你挨到隻怪幾多下? 如果話買, 又係要錢, 但係錢已經無得賺, 如果話儲起d靚裝, 你又有咁多位? 成身勁多雞肋.....

第六: 白癡的npc配額! 幾個鐘先更新一次! 根本就係焗人同點去買, 如果唔係就唔駛玩, 有人會咁蠢keep住係咁check佢更新未?

第七: 仙玉價太高! 隻game 加入以金買仙玉,呢樣野係好~ 不過搞到d野完全無左佢個價值....以一個堅固照妖鏡為例....600仙玉..用金買600仙玉而家大約9金, 但係!! 唔好唔記得, 就算你照妖鏡升到5銀都好, 都仲抵過佢....堅固照妖鏡照到50下....普通可以照到10下....我相信各位識計數....加上根本有好多野都唔抵買(用金計)...

綜合以上, 結論係爛橙其實係想執笠, 你想賺錢, ok無問題, 你好似WOW 咁收費咪得lo! 而家你唔收費又唔比生存空間比免費玩家, 咁即係想點? 你自己睇睇, 而家呢個就係你地想要既雙輸局面! 爛橙你加油呀!!! 繼續朝執笠之道進發!!!

原帖由 lionloveryan 於 2009-4-11 12:26 PM 發表
不如我地大家一齊發起行動拯救呢隻game la^^?尋仙招手區
尋仙我玩左其實唔係好耐,,
但覺得呢隻game係好game黎嫁
絕對可以做落去,,,
只不過近日一改左版.....
有好多野做成我地玩家既不滿
令到大量既人流失
我 ...

救呢隻game晤係靠玩家,係要代理將眼光放遠點,唔好只顧搵$$$.

咁都要我地呢班玩家同佢地反映
因為佢地無腦..

救呢隻game既問題 真係仙玉 同 跑環 累事.... 仙玉比d game 商抄到太貴 d game出手既話一定會keep死係高金既水平 即係如果仙玉價值下降 佢地會即刻出手 收晒平個d仙玉 再定收仙玉個價...之後再定番賣仙玉個架 根本冇可能有得跌lor 仙玉價.一係商城自己做番仙玉價格交易 唔好比玩家 自己黎..你官方定死一個價 d game商就控制唔到d 仙玉價格

話就話免費game 但係 仲狼過月費  真係on99
可以100%話呢隻game 正係岩買點既 港幣戰士 先岩玩

我未想過d咁cheap既手段..

就算係買點既 港幣戰士.. !?
佢地都照騙 .. 不知所謂 ...
幫佢買800點card .. 佢就只係比你用780點黎換仙玉
咁果20點要黎做咩呀 !!?? 比佢老母買藥呀!
我未想過d咁cheap既手段..
爛橙你加油呀!!! 繼續朝執笠之道進發!!!

推推推......

可能只係想短期內有大收入呢

但咁樣就真係太蠢

推推推

尋仙,88

玩呢隻game
用錢買經啦...
打怪你想升都幾難

冇人叫你只打怪唔做任
做任升包唔難

頂你塊爛橙吃水9

改版後
1.打怪無錢,無裝
2.無寶石買,商城貴n倍
3.比錢買經
4.有怪無人打,有錢無人汁
5.物價高漲
6.修裝持久一跌跌5點(我次次都有一件跌5點)

總括而言:有錢大曬

re

D仙玉勁貴
買一張$20 點只夠你沖2-3次
岩晒D港幣戰士
仲有.好多活動都係只係岩D高手.
例如火龍活動.捉穿山甲等等..
完全忽略D低lv人士
又點會再有新手加入呀!!

依家隻隻好玩game 都好似變哂搵錢地方咁

唉..講到尾
爛燈  醒覺啦
我係一個正宗新手
睇D活動  冇個岩玩
我個fd勁小買點  同人挑  根本吾夠做  比D港幣戰士搞掂哂
一句到尾  冇錢吾洗玩  有錢打橫行
爛燈再吾搞搞佢
返定屋企都得啦..

十週年勳章(賀詞)

我之前d fd閃哂
真係好掛住之前d fd
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 11:44 AM , Processed in 0.041900 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存