2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Heat Project 【 -薰- 】軍團專區 -薰- 最 後 的 秒 鐘
返回列表 發新帖 回覆
go

-薰- 最 後 的 秒 鐘

終於,香港 台灣 火線都面臨倒閉
       幾年時間 話多唔多 話少唔少  由初初故宮渣把hm60 到入左第一個軍團 咁就幾年

我好似係初期入左神話獵人 不過無玩一排比人踢左 之後既軍團當然係 復仇(太多人要多謝  不過都應該係前期既)  咁就長期留左係入面 係面入真係識左好多人  

最後唔知聽邊班友仔講 就過左台版玩 當時仲係全部server 全紅   入一入都半個鐘

然後就識薰既團員 最後 神推鬼撞 就開左薰   雖然個名係亂打 打到咁上下 台灣人都認定香港係搞事 就無玩成半年

然後玩返就同 現在既團員一齊玩 順帶一題台灣既狙場真係好多回憶  玩左好耐 狙都有進步下 而且同好多台灣人 有玩開狙場既都建立左好好既關係

雖然部機仲係一樣咁爛  -   但係所帶比我既係無窮既樂趣  同 一次又一次既新鮮感 -

希望大家係呢個Post可以 留下筆跡 / 值得回憶既 圖片 , 可以係不久既將來  比大家回味下
  薰呢個軍團亦唔知留到幾耐 , 由最初創立好多謝一直支持 , 望能與大家再戰

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
明鏡的故事
好關係就唔洗俾人話改槍
不過玩既途中識到水單 迪迪 MAN 等台灣人
比起其他所謂既台灣勁團 實力更高
好慶幸見識過膠傑在TS既頂你
水單既通通仆街
雞既播歌
成個團笑聲不斷
好似睇緊小丑表演

港版都好好玩
MK 12個唔識既人守BK
由輸變贏 是一個回憶之一

更新
以前入過幪面部隊555  ╮╯殺╭╰ MATRIX 同埋魔港
最奇怪係入乜團都見到tommybb on99
╮╯殺╭╰果陣真係最勁..
日日挑戰XX雲 每場都大勝
我地6個冇TS 都打贏有TS 果陣合作性比而家-薰-高好多
以前買金槍+上校左輪=5m

-----------------------------------------------------------
膠傑篇 最後祝大家身體健康   百戰百勝

呢隻game 係我一個小學同學介紹俾我玩
開頭覺得呢隻game 很腦殘 玩玩下幾好玩
之後我開第1個軍團 團名:爆頭軍團
團入面第1個收的人就是韓國傑(神傑)
我認識了韓國傑很多年 有一次韓國傑佢要轉d錢去第2個ac到
我就勁狗 俾小幾萬佢 佢又行wow 於事我同韓國傑做了很久朋友
由香港火線→台灣火線→大陸火線→香港火線→台灣火線
經過多次的不同版本的火線 你都肯陪我玩
去到台灣火線的第1次 我同神傑係街場
神傑係街場 係咁幹台仔 話佢地白幹 你媽媽用陽具乜乜乜...
果陣笑到我hihi 之後升到士官長就入左taiwan夜總會 之後就原味的夏天
冇幾耐就返 香港火線 之後就冇撚聊down返tw hp 玩
有日見到昆少 me就密佢
我: wa 拍片高手
he: wa me 很垃圾
我: me can in u 團? (-薰-)
he: wa u 帝國
我: wa i have gash
he: ok
我馬上就去轉國 轉完國之後就入了-薰-
-薰-呢個團識了很多人 明鏡 雞 狗樽 老師 7波 西樣 97 mk全 媽 和香等等...
之後我叫韓國傑玩返tw la
佢話算陪你玩 hk hp now 冇改槍 同你玩tw
於事he 開新ac 光速升到士官長 (喇叭王﹏*)
之後日向J 就話開TS 和香開SER
我同西樣 就成撚日扮老師 好景呀 黃金呀 廟街架wow 打鳩我呀
西樣成日唱埋d 印度F4 演唱會 搞到我聽上癮

過一排,-薰-D人走哂去哂完美 話HP 太多光速佬(老師都係)

之後我就開個團叫~沒團夠我們團強~
這團很扯 打什麼團都嬴 沒輸過
還有昆少幫我們拍片 而是這團最後的一場團戰

之後就回-薰-
又冇幾耐-薰-D人又唔玩 跟住我就開ChiNa★解放軍
這團很扯 排名升得很快 還要炒明天星期四

之後唔知邊柒個話玩帝國 就轉撚哂過去
過到去入左~風之痕~這個團 這個團的團長是ui 有一次he俾人dup搞到要單手玩awp
之後~風之痕~個團開了ts 而稅單也是這團的一份子
我同明鏡唱大笑之歌 稅單就係到唱『哇靠之歌』
我地成班笑了 我狂叫稅單唱哇靠之歌 佢又肯唱
冇幾耐同稅單很熟 稅單又跟我地班香港人玩
-薰-第2名tw人就是xxx(催稅單)

冇幾耐 mk全 狗樽過哂hk版玩
開頭同夜少 大彬佢地唔係幾熟
me 成日串大彬 me重機打3f u can?
大彬 wa u -6

之後狗樽 mk全覺得hk hp 改很大
-薰-就重出江湖
這個時期很強大
有 ME 韓國傑 狗樽 雞 明鏡 稅單 魔魔 南野
WT 團都打得嬴

還有出來團聚
第一次看到明鏡 我突然呆了
難道這個xxx 是明鏡嗎?
結果是真的 我想笑 但好似唔好意思
狗樽 人如其名 真的是很狗
大彬 很正
魔魔 食雞脾
神傑 韓國人
絕地 班長
mk全 煙產
開始覺得 這些相處了一會 不覺得很陌生
還有講有笑

自從狗樽個mon 燒左之後-薰-都沒什麼人上線了
我們就自己開團打

待續....
------------------------------------------------------------------------------------

大彬篇

一開始玩左2年HK HP
之後D人改很大,
夜少俾人鎖左AC, 就轉去TW...  
大家人柒冇計...
叫哂" 00碌,柒, 白,尻... 很多

我hk/tw acc. 都係人地幫我升準將
hk 就係 潮爆郭仔@@
TW 就係茵:$(勝率都係茵幫我勝上過50%..BUT ME又搞到得番4X%)
我打團戰由-1死18 進步至 有時正數:D

識左好多好多好多小朋友
never forget 樽同茵 呢對寶貝
膠傑既 unbreak my heart & 扮單單  
右藍同昌呢對情人 (笑)
可愛既夢夢:D 扮Cool既魔魔:D
明鏡 (阿昌細佬)
單單之 我係膠傑, 我ON99
雞成日係到搞搞陣冇幫襯 (好似未見過?)
神傑係網吧改很大

仲有好多好多朋友:D
識到你地 真係真係好好笑

undefined Kravitz故事

HeatProject係我第一隻玩的FPS+RPG ONLINE GAME
係我F1同學介紹比我玩
跟住我就開始玩HK版
一路玩個同學又一路送槍比我
咁我就好開心地玩左落去
第一個AC玩到上尉(好似系)
跟住改槍時代就來臨喇!!
之後我就開左個新AC.叫Conversa~*
呢隻AC真系完完全全bug槍升上準將
果陣好似識左膠傑(Oh Shit !!!)
之後冇玩一排
聽到出左HP私服
就去左玩啦
果陣唔系叫C4online
係叫 火線任務 亞洲戰區
入面好正
M550 成150攻擊力
NP7  120攻擊力
210  = AWP
血3免費 加100幾血
D大陸人又好好人啦。送左210同NP7比我[果陣係永久]
果陣真系玩得好爽.識左SS000|黨衛軍 <<SS團大佬
根住個黨衛軍同志 想收購 亞洲戰區
後黎又因為機房太貴又冇收到
搞到亞洲戰區汁左 ...
冇幾耐
出左C4online
果陣冇乜人知,但好多大陸高手玩.
就識左魔獸狂人,浪人,雷雲等等...
因為費事升lv,雷雲就以30蚊賣左個肚XX (準將)比我
就玩左一排C4online
到左中2下學期
得知原來班度都有人玩HP [叫 只。愛。你。]
但係玩TWHP
佢同我講TS班人好膠,成日講粗口同埋你來自潮州

=======打到呢度食返粒易極先.[頭髮動L]========

跟住覺得幾過癮就去左tw玩
入左薰 識左你地
然後係TW升左幾隻準將[用PC升左幾隻中將.後期]
同你地打團戰 吹下水咁
TS入面你地講野都幾搞笑
起碼我有時會笑鳥
雖然我技術唔好,但成日有位打團戰.
都幾開心
玩左冇耐
有個叫庭Kira的人上左TS
唔洗cheak ip都知道佢係 高達SEED fans
跟住冇幾耐仲識埋腦殘單
腦殘單講埋D廣東話真系好搞野 又成日唱歌
記得一排 MCJIN 的 ABC 系ts 度幾hit
有時上ts都會同膠傑rap返2嘴
7bit出現後
差不多日日洗經
那時候很扯
上將一日就變中將
估唔到7bit系Hp倒閉的導火線
洗左幾個中將後
就冇乜點玩hp同上ts了

=======頭髮依然動L========

到最近聽到hp要倒閉了
有d唔捨得[不過我地仲有C4ONLINE!]
上返ts知道你地玩Combat ARMS
我當然是跟大隊的
希望COmbat arms快d系香港or大陸出
唔洗次次用vpn咁煩
未來日子大家轉戰Combat arms
繼續hp的日子啦
有點長
-完-

by Kravitz
31/4/2009

------------------------------------------------------------------------------------------
魔 魔 的故事
本大少要發言.

還記得當初踏足TW HP
是跟夜少 彬彬 樽 等復仇成員一起
當時由於想一群同團同名
就創下國產00魔魔
在剛玩tw hp時,
就不斷跟樽去爆升等級
記得在06年暑假就升到上校
我很記得因為06年暑假
曾跟樽還有之前玩魔力的朋友到外

沒多久 復仇在tw的團都因沒人玩就解散
結果跟樽做了一段時間的浪子
幸好遇上cy cy將我跟樽收到他團
即以前的Let it flow
在Let it flow也認識了老師 97 等好多人
過了沒多久 就決定跟樽跑團
就創下現在的-薰-
我是-薰-的第一個團員嗎 ? 好像是.
記得軍團初期很辛苦 因為人手不夠
終日為收人而煩惱
結果97 老師等人都加入了-薰-
那時的-薰- 就開始強大起來
我在期間因為各種原因都停玩好多次...
不知什么時候又認識膠傑 明鏡 雞

記得-薰-的首次網聚是到電玩展
當時沒記錯有7波 樽 銓 97 cy 夜少 彬彬
沒數出來的別怪我 我沒記性- -

樽是我最初相識的一個人
從魔力到hp. 亦是最多次相見過的

記得在上年 我常常打搞97 哈哈
還記得上過他家玩lf2

我想-薰-之中 沒有那個人見過老師吧
可能我就是唯一一人見過老師
那次見老師是帶他到某間中學會考
還記得會考完跟他到一間餐廳吃下午茶.

彬彬 夜少 膠傑 明鏡等等..
都是一堆很會搞笑的人
在電腦螢幕前很搞笑
當到外真人面對亦是相同

結後希望-薰-精神仍存
-------------------------------------
西樣的故事
哈哈,西樣的故事,很長.
不愛看就滾~我也不希罕.
開始囉~
首先,我的HP生涯是很奇特的,在我小四的時候,一位同學,興致勃勃地問我:喂.XXX你要不要玩HP,很爽的喔
我的回應則一是個不屑的樣子
他又邀請我到他家看他玩
嗯.又不錯.
我第一個玩的電腦遊戲是cs
所以FPS也是我喜愛的
我回家DL了火線的主程式
那裡我的電腦知識很貧乏,只會打常用的中文字.然後我開了一個我也不記得什麼名字的AC
然後選國家,我當時非常認真地看著描述,我努力的思索了很久,才點了帝國
然後,哇,人物都好酷喔,還有得自己選樣子,太爽拉~~
選好了以後.他說要不要進入訓練教場,嗯,工欲善其事必先利其器
進入了,我可是非常認真地一個一個地做好
然後,我覺得我技術有小成後
我又開了個新的AC
我覺得自己很利害,所以開了個"天生一副殺手樣"
然後就一直用
然後遇到奧西碼,炎女等人,
我那時還以為菠蘿油是一位白目
然後不知怎的就開始tw
我就努力的學台灣人的說話方式,這令我的中文作文比賽拿得了全級第一
現在我也懂得一些注音文
哈哈,遇到了97,老師等人
接著又入了薰
"西樣"的由來:
本來老師,97,7波們一直都是叫我能樣
但是一次我在密語跟老師打賭,:如果我不能夠什麼什麼,我就不叫能樣
然後我真的失敗了
老師就便公開
然後老師帶恥笑地說;哈哈,西樣
叫了2年多,我也習慣了。

----------------------------------------
SiU嵐的故事
我仲記得系低form個時
個fd話我知有隻新game 叫heatproject
叫我一齊玩
之後就開始左玩hp
以前電腦lag
淨系識咁用重機
一系就用狙偷射
之後個fd就開左個團
叫小丑神派 打到50幾名
之後因為d fd 唔玩
解左個團
我自己走左去玩台版
一開始個時我系藍軍
入左戀雨天國
個時用210勁
用210 打5個
得到團長賞識
一度系個個團度
之後玩下又停下咁
之後有一排個fd又玩返同我一齊玩
佢開左個團
有一次打團同薰d人打
無端端俾人話系pck
好無奈 之後又冇玩一排
到最近換左部新既電腦先開始玩返
重新玩過 開左紅國人
識左黑白同佢個fd
佢用我ac系新手區開左團
傷痕記憶
之後就系新手區打左2個星期
識左明鏡 v姐 水單
贏左electic 排256名
就走去黑鷹
明鏡叫我入薰
系ts度聽到d 人講野
好搞笑
但系ts 成日都好少人
唔系晚晚都有得打團
所以去左另一個團玩
殺戮殿堂
系ts識到d台灣人
so funny 似水單
一開始我好討厭薰既人
因為俾你地寸過
但系識左之後又覺得冇乜野
而且一齊玩好開心

此帖子不限軍團成員限制, 只求大家認真的最後一貼

原帖由 Mιlk樽 於 2009-4-16 08:32 PM 發表
       幾年時間 話多唔多 話少唔少  由初初故宮渣把hm60 到入左第一個軍團 咁就幾年
   希望大家係呢個Post可以 留下筆跡 / 值得回憶既 圖片 , 可以係不久既將來  比大家回味下
...

最回味 is 狗樽負數負很大

wa 加時賽

C4online 個Gm話永遠都唔會關ser

原帖由 電腦軍人-鄧幹廉 於 2009-4-16 08:37 PM 發表

最回味 is 狗樽負數負很大

最回味 is 膠傑ts唱歌被ban

原帖由 youispk 於 2009-4-16 08:47 PM 發表

最回味 is 膠傑ts唱歌被ban

O RLY?_?

原帖由 ║丟『架』… 於 2009-4-16 08:39 PM 發表
wa 加時賽

WA are u -薰- ?_?

原帖由 Mιlk樽 於 2009-4-16 08:32 PM 發表
...

話你on9驚你嬲...

原帖由 電腦軍人-鄧幹廉 於 2009-4-16 08:53 PM 發表

WA are u -薰- ?_?

2樓講左唔受限制唔好 回憶下就夠

阿哈哈關了也沒辦法

以後大概好少能跟你們說話了我想...

香港版也會倒嗎0..0?

我的照片都在重灌時遺失了

同志們轉玩乜game

原黎個版差唔多 2年 版規最後修改   本帖最後由 神田英二 於 2007-4-16 04:55 PM 編輯 ]

呢個板最後既命運係點

不會接埋吧

wa c4 online is good or 韓國傑開C服

hp shou pei
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 01:46 PM , Processed in 0.040551 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存