2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫綜合討論區 動漫意見收集 / 舉報區
go

[其他] 動漫意見收集 / 舉報區 [複製鏈接]

近日有會員指出動漫版的人流正在漸漸減少,

為了可以為當前的問題尋求解決 / 改善方案, 現希望會員們能提供您們寶貴的意見,

以便令未來的管理及討論區環境更完善, 更能令大家滿意。

「 討論區的使用者係大家, 而為大家服務的係我地, 需要雙方面合作才可以解決現時的問題的 」

─────────────────────────────────────────────

會員提交意見 / 舉報方法:

1. 提交意見

若會員想提出意見的話, 只要把意見打出來, 並且hide分40萬分就可以了, 之後版主會對有關意見作出討論。[格式如下]

===============

意見: xxxxxxxxx...

2. 舉報

若是投訴 / 舉報的話, 就請註明 - 投訴會員的ID + 投訴內容 + 有關連結, 並且hide分40萬分就可以了。經版主處理後會回覆結果。[格式如下]

投訴會員: abc

投訴內容: 呃post

有關連結: http......

此post只可作提交意見 / 舉報之用, 如有非提交意見 / 舉報的回覆, 將作扣分處理。

─────────────────────────────────────────────

原帖由 諾斯.T.哈洛溫 於 2007-12-28 03:32 PM 發表
借位一問

http://www4.2000fun.com/bbs/sear ... mp;searchsubmit=yes
http://www4.2000fun.com/bbs/view ... =%2BA%5C_Bape%2BKFC ...

見冇人回由我回吧 - -~ (過咁耐先回您真係唔好意思 OTL)

我較早前已經警告過佢, 如有再犯再開類似的無討論價值的post / 抄第二d討論區的post, 都會關 & 下沈, 屢犯會禁言

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 40000000 才可瀏覽,你當前積分為 0

原帖由 處女座沙加 於 2008-2-19 07:11 PM 發表
**** 本內容被作者隱藏 *****

呢個要考慮一下開左之後會唔會變左做"水post" -.-||| (入面唔係討論動漫既野就... -.-)

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 400000 才可瀏覽,你當前積分為 0

原帖由 赤炎 於 2008-2-4 03:17 PM 發表

見冇人回由我回吧 - -~ (過咁耐先回您真係唔好意思 OTL)

我較早前已經警告過佢, 如有再犯再開類似的無討論價值的post / 抄第二d討論區的post, 都會關 & 下沈, 屢犯會禁言

不用客氣,這件事其實,係我等了3小時,見冇人理會後,已於msn用其他方式通知版主後,就好快地解決了

原帖由 諾斯.T.哈洛溫 於 2008-2-24 07:32 PM 發表
**** 本內容被作者隱藏 *****

不用客氣,這件事其實,係我等了3小時,見冇人理會後,已於msn用其他方式通知版主後,就好快地解決了

1. 如果係討論key社既galgame方面既野, 就當然係應該去galgame區比較好吧。 如果係講Key社未來情報, 消息, 周邊果d而又未到牽涉到galgame的話, 就可以係Key社專題區入面討論

2. Key社子版我係參考過其原有既專題帖, 考慮到會員的活躍程度, 及其多方面的討論價值先決定開子版的, 當然我唔可以所有動畫 / 公司都開個專題子版出黎吧

唔受得人串唔好做版主啦笨
講事實就去立條爛鬼版規出黎

果然係應做既唔q做, 唔需要既就係咁做
想話比人知無能唔需要咁既

原帖由 闇影風 於 2009-8-31 08:03 PM 發表

何必搞大佢呢~小小事- -

原帖由 忍忍~ 於 2009-9-1 10:17 PM 發表

何必搞大佢呢~小小事- -

要玩串佢我就唔係到回啦下話?

只係做版主做到咁小家, 唔敢應直接刪(ok, 假如直接刪係因為抵觸版規, fine, 我無野講, 亦唔想係依點到晒時間)
但之後整條不知所謂既版規出黎
嗯, 這算甚麼? 逃避責任還是怕再有人好似我咁?

再真正管既野唔駛我講掛? 應該要理就無理到, 咁得閑搞小動作就做好本份先

另, 唔好同我講版主係義務又無人工等等, 義務同無人工又點?
你做得依個位就要盡你既責任啦, 無人迫你做架下話?

又另, 係呀, 我講野係咁難聽, 唔岩睇你地咪當睇唔到囉
反正我本來對依到既任何管理層有期望係我既錯

原帖由 闇影風 於 2009-9-2 02:31 AM 發表

只係做版主做到咁小家, 唔敢應直接刪(ok, 假如直接刪係因為抵觸版規, fine, 我無野講, 亦唔想係依點到晒時間)
嗯, 這算甚麼? 逃避責任還是怕再有人 ...

其實我唔太明白發生咩事令你咁激動
可否詳加說一下呢=]

原帖由 闇影風 於 2009-9-2 02:31 AM 發表

ok...我而家企得出來...我都會預左被你罵
版規的確係版主寫出來,但要考慮到你地post 點回法而去定
(版規係死,我地更唔可能一本書睇到老

刪post唔係問題...但都要睇情況去定

原帖由 闇影風 於 2009-8-31 08:03 PM 發表

其實發生左咩野事? 可唔可以係度講 / PM我知, 等我了解下先?

原帖由 魔雪kaka 於 2009-9-3 07:51 AM 發表

ok...我而家企得出來...我都會預左被你罵
版規的確係版主寫出來,但要考慮到你地post 點回法而去定
(版規係死,我地更唔可能一本書睇到老

刪post唔係問題...但都要睇情況去定

咩叫預左比我鬧? 請問假如工作上沒甚麼問題哪會比人鬧?
唔該唔好將自己寫為受害者, 多謝合作

假刪Post我沒阻止, 因為相信明眼人一看就看得出那些Post的目的何在
如只係刪完Post, Fine, 但突然定個咁既版規, 之後我留一次言
第日就唔見左, 依d叫乜?

又另, 咁得閑整個咁既版規, 你唔管好個版?
有人問問題, 十九幾個人答, 答完又答, 答完再答
一係就回文鳩回, 真係鳩到唔鳩果隻
「我有睇呀, 好好睇呀」「唔知好唔好睇」etc.
果種文係點睇都覺無理過topic, 隨便執幾句野回幾句咁
ok, 你話依樣難判定係咪真係亂黎, fine, 我明白
但係堆幾日唔埋就出一出既乜野好睇物物好睇既文又算乜呢? 唔好話我, 我肯定有其他人講過, 亦有提議過解決方法

喂, 真係要整理既野完全唔理, 好得閑咁搞條有問題感覺上係比我串完而定下既版規
咁唔叫有正經事唔做去搞小動作?

原帖由 闇影風 於 2009-9-3 03:22 PM 發表

咩叫預左比我鬧? 請問假如工作上沒甚麼問題哪會比人鬧?

假刪Post我沒阻止, 因為相信明眼人一看就看得出那些Post的目的何在
如只係刪完Post, Fine, 但突然定個咁既版規, 之 ...

我冇講過自己係受害人
你想三位其中一個出聲
ok.. 沒問題

但突然定個咁既版規, 之後我留一次言
第日就唔見左, 依d叫乜?
你有不滿,我當然要搞
問題一直存在 唔去搞...唔通等運到
你可以講我紙上談兵都得(因為你個腦諗咩我控制唔到)
當中有我責任睇住同事搞版規和版....呢樣當中有溝通得唔好
我講聲sorry

但係堆幾日唔埋就出一出既乜野好睇物物好睇既文又算乜呢?
可能放鬆左呢條
唔通連一個新手發言權利問下野都唔得?
如果新手唔知頭唔知路...問下野都正常掛?

好得閑咁搞條有問題感覺上係比我串完而定下既版規
咁唔叫有正經事唔做去搞小動作?
如果比人罵完...
仲唔去做...
駁加多一條罪
現實返工係咁一早比人炒左n耐

*下回帖粗口唔該收哂*

真係吹BB, 家陣先同我講粗口依樣野?
不過恕我中文水平差, 果批回覆除左叫鳩回我實在諗唔到有任何更貼切既形容方法

又話說, 想跟pt.回就全部回晒, 唔好選擇性咁回

你有不滿,我當然要搞
問題一直存在 唔去搞...唔通等運到

係我眼中三位的確同等運到無咩分別, 因為重要既唔理理濕碎野

可能放鬆左呢條
唔通連一個新手發言權利問下野都唔得?
如果新手唔知頭唔知路...問下野都正常掛?

咁我就直接講, 你自己睇下個版有幾多類依批post?
更甚者入面推介比人, 一係文不對題, 一係就亂黎 (音樂動有人講夜櫻四重奏, 之後乜野post都有人回school days, 咁都叫無問題呀?)
直接開個置頂比批人咁玩唔好? (當然, 開左仲有冇咁多人問就心照啦)

如果比人罵完...
仲唔去做...
駁加多一條罪
現實返工係咁一早比人炒左n耐

你根本唔明我講乜, sigh
那你說吧, 當初加個「回犯規post視作一樣有罪」(sth like that)這樣的東西算甚麼?
這正是我指的小動作
之後你保留與否我都唔care

真正要理既係, 唔該你留意下d人回乜q啦
鳩到唔鳩既, 完全無關係, 根本係亂黎既...甚至係, 可以話你有冇睇過套野, 有冇睇過篇野, 萬用既reply都有
3條友睇每日50篇唔夠既reply真係咁q難?

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

原帖由 闇影風 於 2009-9-4 07:15 PM 發表
果批有乜好睇, 你唔想搵我搵比你睇
只係計8月20打後好無? 到今日都係兩個星期左右姐

http://www3.2000fun.com/bbs/view ... rderby%3Ddateline%2 ...

閣下既然對我所新訂立果條:「回犯規post視作一樣有罪」有所不滿,咁我就出黎解釋下

我訂立呢條規既原因,係因為由我上任之前都發覺唔少犯規post都有會員回:發錯區請刪post,入黎呃1分先...呢d都見唔少
所以我上任之後,就向其他版主提議增加這條規則
如果閣下因為有回帖係用呢個理由而被扣分/刪post..請係到post出連結
但我查返記錄,閣下有個回帖
http://www2.2000fun.com/bbs/view ... &extra=page%3D1
係同該post既主題不符,當時其中一位版主就只係鎖post+下沉算
而閣下既回覆我地都未有作出任何扣分/警告行動
最後,我都係到講聲對唔住,可能我定果時太草率...係最後加上版主有最後決定權理既句子
原意係諗住減少會員同版主之間既爭吵,但估唔到會令其他人感到不安

再講返多前少少
唔知你回post(http://www2.2000fun.com/bbs/view ... &extra=page%3D1)之中所講
要理既野唔理, 唔駛理既野就留意到十足十, 真係無得頂<---係唔係指同樣係新加果條嚴禁連帖既規則?
同樣,係上任前發覺有會員唔太善用引用/回覆,試過同一頁回覆中有過半都係同一個會員回返之前其他既問題
但係...呢條規則用意並唔係話一犯就要扣分/警告,只係希望各位會員善用
同時訂立後都冇因為任何會員因為呢條規而扣分/警告

講返你上面既post
http://www3.2000fun.com/bbs/view ... mp%3Bascdesc%3DDESC
http://www3.2000fun.com/bbs/view ... mp%3Bascdesc%3DDESC

站係我立場,呢幾個post既回post並無任何問題,但我得承認某幾個開帖者既內容太廣
以後既日子會作出更有效率既方法去處理,暫時先回到這...如果有任何提議或者問題可以再係到作出回post
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 03:39 PM , Processed in 0.036473 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存