2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 你地覺得GVGN勝利時...?
返回列表 發新帖 回覆
go

你地覺得GVGN勝利時...?

你地覺得GVGN勝利時 各位角色所叫既對白
邊個最有型/氣勢?
我覺得係V2 胡索叫既GUNDAM!!!
其次就係F91 西布頓叫既X(男性性器官)陀!!(實際解釋好似係 "去死吧!")

輸果陣呢?
我覺得曉既穆好搞笑
LOSE果陣係到講 睇黎我真係一個化不可能做可能的男人呢~(輕挑口吻)

有時都唔記得-_-
係某幾部深刻

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

支持 真‧飛鳥!
我大致上知道佢講咩@_@
可惡! 你這個傢伙/笨蛋!
freedom嗎? 就讓我來了解他!
住手!

既然血來潮回帖,咁唔爭在講埋去

精彩金句
真 打自由(基拉)果陣講的,
你要被我打敗! 今天,就在這兒!(Today,you are killed by me here!)
最後,自由高達就被脈衝高達打敗了!(Then, Freedom Gundam was destroyed by Impulse Gundam!)

長氣講埋@_@
從這一戰中,可見 雷 的智, 真 的勇及應變能力,總括黎講 團結的力量是最強的!
相反 基拉 雖強,駕駛高達經驗十足,可是孤軍作戰,正正就是他戰敗的致命點,
最後,補充講下,好多人講基拉仁慈姐,如果佢出真實力, 真武鳥一定lose!
咁我回一句! (事後孔明,講咩都得架啦!而且,戰爭乜有情講架咩? 加上我絕對唔認為真的實力在基拉之下!)

純粹分享,由於本人比較喜歡真, 可並不是討厭基拉!
字眼全出自真性情!若有字眼無犯了基拉的fans,
在此,sorry^^ 歡迎繼續討論!

大魔王被桶呢幕應該好多人都好想見到
最鍾意嗎...
梗係剎那開住Trams-am片五下果陣果句「ガンダム~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~」

原帖由 殺‧拳 於 2009-9-11 09:41 AM 發表
支持 真‧飛鳥!
住手!

精彩金句
你要被我打 ...

真飛鳥係咪想講   我部中機黎  可以爆2次
你爆2次就輸

原帖由 秘月十六劍 於 2009-9-11 02:38 PM 發表

真飛鳥係咪想講   我部中機黎  可以爆2次
你爆2次就輸

怪不得會WIN

原帖由 拉‧魯‧古魯謝 於 2009-9-11 02:18 PM 發表
大魔王被桶呢幕應該好多人都好想見到
最鍾意嗎...
梗係剎那開住Trams-am片五下果陣果句「ガンダム~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~」

雖然我都覺得剎那叫gundam都好型...
但係...胡索真係叫得好有氣勢,唯其係你睇完佢原著最尾係幾...冇力之後
你就會覺得係gvg及gvgn入面都叫得好型~

大致胡索d台詞我都知道哂了~
用暴力之心使用武器,是很危險的!
Gundam!!!
呢兩句我係最深刻~不過gvgn好似cut左用暴力之心使用武器,是很危險呢句~

我睇完v2套動畫之後,我分析了
點解胡索會配haro呢?
因為卡迪珍娜(即v2那個車輪大小姐,日文玩家稱做軍曹果個)做戲插左佢一刀
胡索即將掉下萬尺高空時,haro說:「胡索!!!haro!haro!」用佢個口救左佢 囧!!!!!
所以冇haro,冇胡索,冇v2!!

原帖由 殺‧拳 於 2009-9-11 09:41 AM 發表
支持 真‧飛鳥!
住手!

精彩金句
你要被我打 ...

事實係~
福田 : 發動荷包補元計劃
真﹑基拉 : 了解
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 12:17 AM , Processed in 0.046546 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存