2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 精靈經驗值計算法
go

[歷險心得] 精靈經驗值計算法

自己lv以下10級或以上每1隻怪先有1點精靈經驗值
例如:打8lv豆打到自己18lv都有經驗值,到19lv就沒有精靈經驗值

每次升精條件
精靈%*精靈%+50

例1.精靈0%
    0*0+50=50exp

例2.精靈69%
    69*69+50=4811exp

累積經驗值到115393=精靈70%

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

你係唔係copy人架

有人講左了

原帖由 乂阿亮乂 於 09-9-20 04:28 PM 發表
你係唔係copy人架

我copy邊個???
copy係直接複印再帖上來叫copy
我係日本網睇到再加上自己意見再寫出呢!
呢D最多叫抄呀!小朋友

吾中意我咪delete個po佢囉我又無蝕低既!!

原帖由 老王 於 09-9-20 04:47 PM 發表

我copy邊個???
copy係直接複印再帖上來叫copy
我係日本網睇到再加上自己意見再寫出呢!
呢D最多叫抄呀!小朋友

吾中意我咪delete個po佢囉我又無蝕低既!!

我問係唔係姐
你咁嬲做咩

原帖由 *雨×° 於 09-9-20 04:41 PM 發表
有人講左了

我知有人講過好耐
不過見D人收錢升精個個只升到18lv吾升19lv
覺得有少少吞泡姐,咪講多次等比錢果D知道姐
18上19 先最多exp

n年前有人講過了...

原帖由 老王 於 09-9-20 04:52 PM 發表

我知有人講過好耐
不過見D人收錢升精個個只升到18lv吾升19lv
覺得有少少吞泡姐,咪講多次等比錢果D知道姐

你唔加呢句我真係唔知

我之前63lv打死地骨都升到精
差12lv

=___="ok.thz你.

原帖由 samuel726 於 09-9-22 05:24 PM 發表
我之前63lv打死地骨都升到精
差12lv

意思係10級以下,自己等級以上!!
我幾時有講超過10以上無經?? (咪玩我啦)

我個暗3%
打左500啦 冇up喲...

原帖由 myname1smo 於 09-9-28 08:15 PM 發表
我個暗3%
打左500啦 冇up喲...

你等級幾多打幾lv怪呀! 打500隻升吾到??
你吾好講3xlv人打8lv豆呀! (我會笑架)

thx 樓主   對於禾呢d咁多0%精來講係非常有用 xd

有個問題問下:
1) 同組打怪的話,打怪數目會共享嗎?那死地拖骨打應該升到精嫁
不過聽人講,死地組隊,同組的人打死怪,打怪數唔會共享喔

2) 我記得,
隻精升到4x%,公式會變左小小嫁喔
4x% 會變x2 5x%會x3 6x%會x4
例如: 隻精54%
升55%就要 (54x54+54)x3=8910隻怪喔

原帖由 pangtszfung 於 09-10-5 04:02 PM 發表
有個問題問下:
1) 同組打怪的話,打怪數目會共享嗎?那死地拖骨打應該升到精嫁
不過聽人講,死地組隊,同組的人打死怪,打怪數唔會共享喔

2) 我記得,
隻精升到4x%,公式會變左小小嫁喔
4x% 會變x2 5x%會x3 6x ...

隻game吾係我整,我都吾係好清楚
如果你岩我諗吾會有咁多人隻精到70%
你聽人講,我都係睇人寫...比埋個地址你去睇,自己諗下信講果個定寫果個

http://nostale.wikiwiki.jp/?%A5%D5%A5%A7%A5%A2%A5%EA%A1%BC

吾記得回答埋死地個道...如果你有一直睇落呢! 其實9#都答左你
死地骨好似74lv(平時我無留意)
你用1~84lv以下既角色裝0%精靈組隊洗ser拖3次骨好快會知係吾係共享

答埋你話組隊打怪果道又點話
你用1~18lv人仔裝0%精靈同人組隊打下8lv豆咪知啦

我講乜都無用,自己去試下就知真定假

笑傲無雙

原帖由 老王 於 09-9-20 01:25 PM 發表
例如:打8lv豆打到自己18lv都有經驗值,到19lv就沒有精靈經驗值

每次升精條件
精靈%*精靈%+50

例1.精靈0%
    0*0+50=50exp

例2.精靈69%
    69*69+50=481 ...

之前D人唔明 佢up 咩
ed 明la thx

THX.......................

Lv(%) 必要 累積 Lv(%) 必要 累積 Lv(%) 必要 累積 Lv(%) 必要 累積
經驗值 經驗值 經驗值 經驗值
0 50 50      20 450 3918    40 1650 24188    60 3650 76858
1 51 101    21 491 4409    41 1731 25919    61 3771 80629
2 54 155    22 534 4943    42 1814 27733    62 3894 84523
3 59 214    23 579 5522    43 1899 29632    63 4019 88542
4 64 278    24 626 6148    44 1986 31618    64 4146 92688
5 75 353    25 675 6823    45 2075 33693    65 4275 96963
6 86 439    26 726 7549    46 2166 35859    66 4406 101369
7 99 538    27 779 8328    47 2259 38118    67 4539 105908
8 114 652       28 834 9162    48 2354 40472   68 4674 110582
9 131 783       29 891 10053    49 2451 42923    69 4811 115393
10 150 933     30 950 11003       50 2550 45473    70 4950 120343
11 171 1104   31 1011 12014     51 2651 48124   
12 194 1298    32 1074 13088    52 2754 50878   
13 219 1517    33 1139 14227    53 2859 53737   
14 246 1763    34 1206 15433    54 2966 56703   
15 275 2038     35 1275 16708    55 3075 59778   
16 306 2344     36 1346 18054    56 3186 62964   
17 339 2683     37 1419 19473    57 3299 66263   
18 374 3057    38 1494 20967     58 3414 69677   
19 411 3468    39 1571 22538    59 3531 73208

e家先57%

禁升法咪隻game摺埋都未升到

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-16 12:12 PM , Processed in 0.067265 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存