2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》心得區 [活動] 鬼谷系列 之《小遊戲、可因、戰士系》心得 -' ★ ...
go

[活動] 鬼谷系列 之《小遊戲、可因、戰士系》心得 -' ★

大家好丫~ 我係鬼谷牙~ 

因為見唔到唔少人都問小遊戲點玩可因點取戰士系點玩既p0st,
所以咁次就想同大家分享呢d心得啦~!
首先係介紹《小遊戲》~~
《小遊戲》, 係呢隻遊戲中搵到可因(玩家交易幣)既其中一個方法
好~首先介紹既係《小遊戲》中的【猜拳】!!
猜拳居名思義就係我地細細個玩既遊戲 「包、剪、鎚」啦~
好啦~簡單介招完之後就等我用「Q/A」既方式去詳細介招啦~
Q.如何玩呢個小遊戲呢?
A.請到彩虹城既上方既彩虹碼頭 (南瓜傑克) NPC (123,98)
[圖]地圖位置 - 紅圈示

[圖]找NPC路線

[圖]NPC樣貌

Q.玩呢個遊戲有咩秘訣嫁
A.呢個遊戲無嫁 一切均看運氣 ~
之後要介招《小遊戲》中的【棒打老虎食蟲子】
Q.如何玩呢個小遊戲呢?
A.請到彩虹城既上方既彩虹碼頭 (棒打虎專家薩豐) NPC (162,63)
[圖]地圖位置 - 黃圈示

[圖]找NPC路線

[圖]NPC樣貌

Q.玩呢個遊戲有咩秘訣嫁
A.簡單D尼講就係入到場境後自己的格子比右邊的格子人數為少~
已有 1 人評分威望 收起 理由
Mr.豪 + 20 參與活動

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

第二項介招的就是《可因取得方法》~~
可因取得方法就包括:搭交通工具、玩活動、玩小遊戲~~
第一:交通工具有好多:馬車、摩天輪、天鵝船、火車
馬車位置 (紅圈示)
摩天輪位置 (藍圈示)
天鵝船位置 (綠圈示)
火車站位置(黃圈示)
[圖]
特別的交通工具:飛天掃把 (在彩虹碼頭) (白圈示)
[圖]
溫馨提示:搭車後取得可因是機率制的 即是不一定獲得
                      天鵝船應組隊後2人乘搭
                      乘搭一次收費 130 [星]
第二:玩活動 《智力測驗》
活動時間 :中午 12:00  / 晚上 8:00
[圖]
參與方法:在特定時間 (不要打怪) 在自動彈出來的視 按 "確定"即可
溫馨提示: 頭十五名先有可因啊 ~

Mr.豪 + 50 活動勝出

總評分:  威望 + 50   查看全部評分

第三項就係重頭戲啦 ~~ 《戰士系》心得 !!!
戰士系我由TW SER到e家HK SER 都玩既系啦~
等我呢個可以算係戰士老手 同大家分享既心得~
首先大家我教大家配點、配技同配寵先啦~
配點好簡單...就係全力啦 !!
到配技啦~~
請睇下圖 (戰士系技能圖)

我建議大家所配既技能流程如下:
範圍型:
真空擊5、鬥魂5、憤怒3級、格擋5、防禦專家5、真空閃1、堅強體魄5、鳳翼閃5、勝利歡呼5、狂暴5、保護1、真空鬥氣5、英雄氣魄5、戰鬥直覺5、鬥氣防禦5、鳳翼天翔5。
這個配點係捨棄單體的高輸出反為打多隻怪物為主~
單體型:
真空擊1、鬥魂5、憤怒3級、格擋5、防禦專家5、真空閃5、堅強體魄5、鳳翼閃5、勝利歡呼5、狂暴5、保護1、真空鬥氣5、英雄氣魄5、鬥氣防禦5、龍翔閃5、獸王閃5、獸王幻影5。
這個配點係捨棄多體平均輸出反為打單一隻怪物為主~
之後就係戰士系配寵
寵物分配:(個人推薦) 
平寵~~
獸化:2封布丁麻吉
武化:2封剛果蜥蝪
鎧化:1封抹茶麻吉
法化:1封拾金鴨
貴族寵~~
獸化:2封布丁麻吉
武化:?封火狼 (合成寵)
鎧化:2封森林兔(夏季寵)/ 木燕 (合成寵)
法化:3封金鵝寶寶
最後一頂啦當然唔少得溫馨提示啦~~
溫馨提示~~
戰士系既玩家係打副的時候如果有有破甲的旅人記住等旅人出完破甲同埋布丁加完攻先出真空閃/獸王閃/龍翔閃啊~~
戰士系既主要目的係打王~~ 我建議想玩戰士系既朋友玩單體型啊~~
Mr.豪 + 50 活動勝出

總評分:  威望 + 50   查看全部評分

謝謝分享 簡單易明

原帖由 小波比 於 10-4-19 12:46 PM 發表
謝謝分享 簡單易明

當然啦 鬼谷出品 一定佳品 ~~

夏季寵即是咩野?

原帖由 森藍丸 於 10-4-19 09:59 PM 發表
夏季寵即是咩野?

呢隻game有分季節(四個季節) 同埋一個季節有特別的怪物給玩家捕捉
目前只發現 森林兔 夏季在菜頭區有 ~~

我想講你配技點果到同亞達有咩分別

真空擊5、鬥魂5、憤怒3級、格擋5、防禦專家5、真空閃1、堅強體魄5、鳳翼閃5、勝利歡呼5、狂暴5、保護1、真空鬥氣5、英雄氣魄5、戰鬥直覺5、鬥氣防禦5、鳳翼天翔5。

這個配點方式是打多隻怪物為主,捨棄單體攻擊技能的真空閃、獸王閃、龍翔閃,適合想要副修其他系技能的玩家;純戰士系玩家則可把這些單體攻擊技學起來,再多學獸王幻影5、戰鬥技能強化5,在單體傷害輸出的表現就會相當出色。真空擊點滿時,使用技能就不扣法力,可以當做普攻來用;鳳翼閃是戰士前期的範圍技,練到技能等級35後學鳳翼天翔即可使攻擊範圍變為一整排,練功時會比較受歡迎。由於技能點有上限,所以被動技能中的強化格擋、活化肉體、戰鬥警戒、反擊的狼煙、英雄之心這幾項技能可視個人需求選擇學習,活化肉體、戰鬥警戒由於發動機率不高所以不建議學。反擊的狼煙技能效果要體力越低、效果越高,但是體力低對戰士來說較為不利,而英雄之心則是每分配10點力量可增加1點最小物理傷害,等級練高之後再來考慮是否要學吧。

支持原劊阿唔該

更正一下
交通工具的費用是130星星

原帖由 chrisma 於 10-4-20 06:46 PM 發表
更正一下
交通工具的費用是130星星

係w0r唔該哂~

原帖由 akkyuet2006 於 10-4-20 06:39 PM 發表
我想講你配技點果到同亞達有咩分別

這個配點 ...

呢個配技就算同亞達一樣 都係因為 範圍型 都真係要點這些技吧 ~~

又係時候拉下票

加油呀!鬼谷!支持支持

獸化寵有咩用?

真空  五級

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-16 02:14 PM , Processed in 0.038804 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存