2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》心得區 [活動] 黑暗系既精華 留個言 yA 新增寵物教學 ...
go

[活動] 黑暗系既精華 留個言 yA 新增寵物教學 [複製鏈接]

體力 增加10點體力上限
法力 增加1點法力上限
力量 增加2點最大物理傷害、1點最小物理傷害
體質 增加1點物理傷害減免、1點法術傷害減免、1點輔助傷害減免
智慧 增加2點最大法術傷害、1點最小法術傷害
精神 增加2點最大輔助傷害、1點最小輔助傷害
敏捷 增加1點最小物理傷害、1點最小法術傷害、1點最小輔助傷害

1.全力(主要玩暗劍)(不過暗劍係力智各半)
2.全智(主要玩重力系)(記得用杖)
3.全敏(雙修到頭唔到岸)
4.全精(玩死亡宣告)但係極度冷門-_-唔知有冇人組你 升爆死亡宣告 扣血多左回合少左 囧

我自己就玩全智既。
講到實用性。重力系實用性點都大過暗劍。
你可能會話暗劍傷害高過重力系。
但係要睇你個人注重邊方法喇。
練功清怪。必定重力系較重要。
打王對戰。暗劍單體傷害高。配合暗影蝕魂效果勁。
但係前者你都需要Lv你先可以用到咁強大既技掛。
你又可以話我慢慢升實可以等到暗影劍強化版嫁。
香港多數都係爆Lv黨.咩都要快.清怪勁.封測都見人組限暗師先組。
你搵到固定團就最好吧。主要都係睇你個人向邊方法諗姐。
我只係比意見

PS:打完牛魔王 隊內有一名暗劍 一名重力
     重力用左符文係暗劍既2倍傷害

技能方面(主修重力系)

158021.jpg 冷酷5/5
為了讓自己完全投入黑暗的研究,性格也漸漸冷酷無情,提升最大物理和法術傷害。

158022.jpg 血印3/5
額頭畫上血的印記,藉由血印提升自身體力上限。

黑暗符文.jpg 黑暗符文5/5
為目標加持暗屬性能量,提升暗屬性攻擊力2回合。

158017.jpg 血魄1/5
利用黑暗法術將自身的體力轉換成法力注入目標體內。

158018.jpg 獻祭1/5
使自己3回合內提升物理、法術、輔助傷害效果,消耗法力16點。

158025.jpg 黑暗體驗5/5
體驗到黑暗力量的奧妙,提升力量、智慧點和體力上限。

重力術.jpg 重力術5/5
聚集暗元素形成一個微小黑洞,向隨機二名敵人發動壓迫攻擊並造成暗屬性傷害。
(學習其他重力系列法術對重力術也有增作用)

158011.jpg 重力倍增5/5
凝聚暗元素形成一個小型黑洞,向隨機三名敵人發動重力攻擊並造成暗屬性傷害。
(學習其他的重利系列法術對重力倍增也有增強作用)

158012.jpg 重力黑洞5/5
凝聚暗元素形成一個中型黑洞,向隨機四名敵人發動重力攻擊並造成暗屬性傷害。
(學習其他的重力系列法術對重力黑洞也有增強作用)

158015.jpg 空間爆裂術5/5
凝聚暗元素形成一個巨大黑洞,向隨機五名敵人發動重力攻擊並造成暗屬性傷害。
(學習其他的重力系列法術對空間爆裂術也有增強作用)

158014.jpg 吸血術5/5
用詭異的黑暗魔法吸取一個人身上的體力,並轉灌注到自己體內  

158030.jpg 血之渴望5/5
提升吸血術的效果,同時因為對血的可望提升體力上限。

技能次序:冷酷5>重力術5>暗黑符文5>重力倍增5>血印3>血魄1>獻祭1>重力黑洞5>
             黑暗體驗5>黑暗刻印5>吸血術5>空間爆裂術5>血之渴望5  然後修強化系

我玩法較注重實用性。重力系全部必點爆。技能學習重力系有加成。血印其實效果唔係太大
比起黑暗體驗較為弱。因為我要頂到25暗系技點升重力黑洞。

寵物(任何職)
武化 剛果蜥蝪/火狼/火虎/火蛙/火獅
法化 水鵝寶寶/金羅白
魔化 湖泊貓頭鷹/小可
鎧化 抹茶麻吉/冰凍麻吉/木蛙/木袋鼠
靈化 軟泥史萊姆/山粉圓
獸化 草苺麻吉/冰凍麻吉 輔助效果+魔攻既
         抹茶麻吉                   輔助效果+物防既
         布丁麻吉                   輔助效果+物攻既

教大家點樣強化隻寵
如果大家買寵既話.記得留意隻寵既能力值.佢主要屬性點係3同副屬性點係2.練既話就GOOD
如果係11212 呢類既寵.你可以放棄左佢.練上去既成長都唔高.
其實降寵都唔會太影響佢成長.只係1級果陣多左幾點屬性.但係最緊係就係餵寵
如果你錢多/萬用多既話.你最好由10級就餵起.餵岩果級既產品.就會+20~40.有時會兩倍EXP
只需要餵到1星就可以.因為再餵上去.佢+既EXP係會少左.我隻火蜥蝪都係餵到40級 成長都有3.8倍 唔錯的

裝備(20級開始)(for唔有錢既人)
武器:17級兔王裝>17級雙藍武>37級雙藍武
甲:10級鑑返黎既甲>20級鑑返黎既甲>20級藍甲>40級藍甲
鞋:12級綠布鞋(解任拎)>35級綠/藍鞋
介指:解任送果D>38綠/藍介
項鍊:解任送果D>38綠鍊

練功我係同信仰朋友 一齊練既 SO只要搞掂MP就無問題
最好搵信仰/自然朋友 一齊練
裝備方面 17藍武夠秒殺西綠野2X級 王老虎就27藍武配黑暗符文我諗都得既
30副本27級足夠同信仰FD刷。快定慢 就睇你裝

請插我。精華其實係水你入黎

已有 5 人評分威望 Good 收起 理由
神田武雲. + 2 你的文章對我很有用。謝謝!
Mr.豪 + 20 參與活動
愛瑞 + 1
puyol + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
cm1992108 + 1

總評分:  威望 + 20  Good + 5   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

好有用 多謝你分享依篇好文

唔知點解冇咩人留個言-_-"

吸血術效果好唔好?

原帖由 kenny.hk 於 10-4-22 06:59 AM 發表
吸血術效果好唔好?

學左變成吸血鬼

我想問如果玩重力
要用咩裝?

原帖由 惡火龍 於 10-4-22 12:53 PM 發表
我想問如果玩重力
要用咩裝?

27級綠武2把 夠秒西綠野@~@
17藍武1把+1把7級任武 都夠

原帖由 `★夜雨 於 10-4-22 02:26 PM 發表

27級綠武2把 夠秒西綠野@~@
17藍武1把+1把7級任武 都夠

咁衫個方面呢?
係咪應該著戰裝+多d防?

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

我想問學左吸血術同血之渴望之後
所吸既血夠唔夠頂比同LV既怪所扣既血?

非常多謝你~~~因為岩岩想轉玩黑暗就見到你呢個POST~~GOOD

我想問下樓主,你寵用邊隻?如果我用幫我加魔攻個隻,升LV時係咪幫佢加精?

THX 樓主 真係好有用

原帖由 qoolaqoola 於 10-4-23 09:48 PM 發表
我想問下樓主,你寵用邊隻?如果我用幫我加魔攻個隻,升LV時係咪幫佢加精?

合隻1級既智寵~
智先係+魔攻~
你唔合1級智寵升既話
可以捉野生寵

笑傲無雙

既然要頂到25
點解唔加暗劍1+暗影4呢
咁樣又可以多招打王技(傷害都唔少)

原帖由 @nickytam@ 於 10-4-25 05:57 AM 發表
既然要頂到25
點解唔加暗劍1+暗影4呢
咁樣又可以多招打王技(傷害都唔少)

本身主要攻擊來源唔係力量
暗劍+1點 不如唔好+ 暗影4 浪費左
重力系 出符文 咁樣打王 仲痛過暗劍1點+暗影4

如果玩暗劍 20lv之前要點配點同學咩技?
20lv轉左黑暗系之後要點配點同學咩技?
裝備用咩好?

Please help.

原帖由 tomloveshannen 於 10-4-25 12:27 PM 發表
如果玩暗劍 20lv之前要點配點同學咩技?
20lv轉左黑暗系之後要點配點同學咩技?
裝備用咩好?

Please help.

暗劍既話 20級前都係玩戰士/毀
20級後轉左黑暗系之後 你可以睇返我上面個d心得

原帖由 `★夜雨 於 10-4-25 10:59 AM 發表

本身主要攻擊來源唔係力量
暗劍+1點 不如唔好+ 暗影4 浪費左
重力系 出符文 咁樣打王 仲痛過暗劍1點+暗影4

咁如果  出符文,暗劍5+暗影1,有冇重力三倍(出符文)?

又話for唔有錢ge人
咁點有藍裝呀?!
又唔講!

原帖由 靈劍傳人 於 10-4-27 03:22 PM 發表
又話for唔有錢ge人
咁點有藍裝呀?!
又唔講!

我自己都唔係有錢人-_-
你37級仲唔用藍裝..你好難升到嫁.
你自己爬爬文-_- 藍裝點有..有方講左
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 06:26 AM , Processed in 0.043193 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存