2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《艾爾之光》心得攻略區 創造者任務流程&小小心得
go

創造者任務流程&小小心得

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

創造者(Code Empress)

轉職任務流程:
舊任務:
創造者5/1  Awaken                         和阿利爾對話並和沛塔的書記官交談
創造者5/2  提煉步驟                       亡靈水晶(沛塔X-3地下教堂 中等以上)
創造者5/3  能量                              25個能量碎片(擊敗X-6 格雷特巫師)10個鍊金的密藥(剉冰機用)
創造者5/4  第二個提煉                    和班德王國(5村)裝飾品商人交談
創造者5/5  Welcome, Ophelia          暗之雕文45個(弧光格雷特) 風之碎片20個(暗精靈射手) 金裝鎧15個(伊文)
新任務:(因7/15 韓服更新)
創造者5/1  Awaken                         和阿利爾對話並和沛塔的書記官交談
創造者5/2  提煉步驟                       亡靈水晶(沛塔X-3地下教堂 中等以上)
創造者5/3  能量                              25個紅巫師物品(紅巫師物品改為由其他怪物掉落)10瓶鍊金密藥(這部份與末日一樣 推測改為藍巫師)
創造者5/4  第二個提煉                    和班德王國(5村)裝飾品商人交談
創造者5/5  Welcome, Ophelia          暗之雕文45個(弧光格雷特) 風之碎片20個(暗精靈射手) 金裝鎧15個(伊文)
轉職後新連技:

新技能:

主動技:

被動技

特殊技:

*以上資料圖片大部份轉至巴哈
----------------------------
心得
想當年港版未出eve果陣我就去左韓版玩eve,當時多得ken哥同多位endlessofworld既人照顧,ken哥亦都教左我連技,可惜因為我電腦鬆左條ram搞到玩韓版超lag所以放棄左,鍊金有400mp優勢,用300mp都可以用武神+攻 殺陣打王霸體超痛 鎖3 納斯德之王手pvp超神,唔死都暈 鍊金好多技能都係使用歐貝倫攻擊,轉職後多左歐貝莉亞 連技的確多左又難左

影片:
以下係k大用佢女朋友ac既影片&ken哥創造x-1

其他連結:
元素法師資料

已有 1 人評分威望 收起 理由
大狗獸 + 15 精品文章

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

話說個增幅應該唔會學-= -
因為我個EVE糸金都係乎左LV2強化就放棄了- -

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 devil886 於 10-7-17 02:46 PM 發表
話說個增幅應該唔會學-= -
因為我個EVE糸金都係乎左LV2強化就放棄了- -

玩電核既鍊金學下都冇所謂

原帖由 hj1op2 於 10-7-17 02:48 PM 發表

玩電核既鍊金學下都冇所謂

問題我係不會玩電核的鍊金嘛@W@
那招好像是攻擊大了 DOWN數下降
問題係,我連技緊係用歐貝倫同莉亞啦!

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

原帖由 ken11155 於 10-7-18 11:38 AM 發表

我上左鏡啵

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

睇黎我要開創造者POST先

樓主我想問一下關於電核增幅;
佢話會- 25% 倒地值.. 係未姐係會減少hit數(?)
如果會. 姐係 x 同 電核使用時候都係減(?)
E.G. 如果我打左人12下.用電核. - 25% 姐係 12x25% = 3
姐係用一次 - 3 hits (?) ... 仲有.. 我鍊金時候點錯技;哂左點;
我發覺del吾到黑洞..咁鍊金既mp3 可吾可以由鎖3取代(?)

創造好似好玩d...

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 櫻花z希 於 10-8-9 07:28 PM 發表
樓主我想問一下關於電核增幅;
佢話會- 25% 倒地值.. 係未姐係會減少hit數(?)
如果會. 姐係 x 同 電核使用時候都係減(?)
E.G. 如果我打左人12下.用電核. - 25% 姐係 12x25% = 3
姐係用一次 - 3 hits (?) ... 仲有 ...

唔係 並唔係減少hit數
姐係當你平時用5次電核會倒地既
-25%倒地值就姐係可能用8次左右~
換句話講姐係冇咁易倒地

大佬你點睇倒地值依三粒字都唔會關hit數事掛

如果你一轉岩岩好40sp咪刪唔到黑洞囉
一轉一定要40sp先可以點二轉技 你一轉岩岩好40sp就冇得刪一轉技
家陣出左重點..努力打一百場啦~
至於mp3同鎖3都有唔同功用
並唔可以相提並論or講咩取代取代

mp3高攻過鎖3 但係範圍唔夠鎖3大
鎖3可以清全場 但係威力唔夠mp3高
換句話講姐係鎖3清細怪/打副boss mp3用黎打王

小問題 鎖2學唔學好

原帖由 Vita維他 於 10-10-21 05:13 PM 發表
小問題 鎖2學唔學好

點完鎖3同mp3同三轉mp1先好點鎖2~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 hj1op2 於 10-10-20 11:09 PM 發表

mp3高攻過鎖3 但係範圍唔夠鎖3大
鎖3可以清全場 但係威力唔夠鎖3
換句話講姐係鎖3清細怪/打副boss mp3用黎打王
...

原帖由 乖乖豬^.^ 於 10-10-21 07:50 PM 發表

多謝提醒~~

感謝樓主心得

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 09:56 PM , Processed in 0.041822 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存