2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 巫師咁加好唔好
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑問] 巫師咁加好唔好

我個人係巫師升緊十技,佢係全敏魔黎, 有2招7技魔法...升曬十技之後會食再生重點, 而家E個時勢點樣配點好???

轉血巫既話:
爆血50魔其他敏 ... 但遲D高LV得返1X精神,出7技魔會唔會冇力???  而家有D咩EQ可以加精神(唔太貴既)  

轉攻巫既話:
100級能力: 2220血 1059魔 156攻 78防 294敏 59精神        275回
100級明細: 213 43 0 120 50

160級能力: 3450血 1419魔 354攻 114防 384敏 11精 368回
160級明細: 333 133 0 150 50

用因果迅果定係用2招7技(單風強冰) 升LV打王好??? 同埋用魔法係咪真係冇人要???

比D意見... PLZ

忍影世界

睇你轉咩巫=.=   有7技魔法0.0  50魔當然唔夠 除非你上鼠谷精

當130LV黎計  魔至少加100UP-.-  敏可以唔洗 有500令 加埋EQ都夠,  其他就血
不過強冰上彩....  唔會唔夠力既--  唔痛唧-.-

原帖由 文2 於 10-8-29 12:29 AM 發表
睇你轉咩巫=.=   有7技魔法0.0  50魔當然唔夠 除非你上鼠谷精

當130LV黎計  魔至少加100UP-.-  敏可以唔洗 有500令 加埋EQ都夠,  其他就血
不過強冰上彩....  唔會唔夠力既--  唔痛唧-.-

咁轉攻巫呢.... 要幾攻先夠??  唔痛姐係打幾多到???
500令係咩黎???

十週年勳章(賀詞)

攻巫要爆攻@@
12x 拎標近千二攻
50魔 一定唔夠  都唔知推唔推到3技  重有  你爆血會扣精so 加唔加魔都係一樣@@

原帖由 s169 於 10-8-29 10:22 AM 發表
攻巫要爆攻@@
12x 拎標近千二攻
50魔 一定唔夠  都唔知推唔推到3技  重有  你爆血會扣精so 加唔加魔都係一樣@@

因為我想多d魔用... 因為冇錢買貴裝...
我想高回同多血,加個d攻只係想有d攻咁...
點太多攻好似做攻人咁, 冇左巫師個隻輔助系feel

其實我覺得巫師上彩唔需要太強攻擊力

用雙偷帶就好 打怪就由打手黎啦

敏上左裝有450-500左右ok

其他就血多d魔小d

一招精波就ok

11杖 其他裝就精裝!!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 笨笨哈 於 10-8-29 06:09 PM 發表

因為我想多d魔用... 因為冇錢買貴裝...
我想高回同多血,加個d攻只係想有d攻咁...
點太多攻好似做攻人咁, 冇左巫師個隻輔助系feel

輔助系feel睇你點睇0.0
就算攻人都未必有攻巫咁勁@@
打王  有千5~2000就夠嫁啦@@ 上1件10貓聖袍 就ko@@
就算我隻巫 上到2千幾魔  都有千

忍影世界

攻巫可以唔洗爆攻  視乎你想點玩  我果陣淨係點左100點攻  有弗袍  鼠裝咁  都有700令800攻  上彩都OK
後來我都轉番血敏魔巫  升番精波   魔就點左130到   再用鼠裝谷精-.-

原帖由 s169 於 10-8-29 10:37 PM 發表

輔助系feel睇你點睇0.0
就算攻人都未必有攻巫咁勁@@
打王  有千5~2000就夠嫁啦@@ 上1件10貓聖袍 就ko@@
就算我隻巫 上到2千幾魔  都有千

因為我想爆血,又唔想冇攻擊力....  我咁加諗住可以有幾百攻打下怪咋...
你所講既1500-2000魔係空身定著左EQ?
你個巫係點加GA???

原帖由 文2 於 10-8-29 11:37 PM 發表
攻巫可以唔洗爆攻  視乎你想點玩  我果陣淨係點左100點攻  有弗袍  鼠裝咁  都有700令800攻  上彩都OK
後來我都轉番血敏魔巫  升番精波   魔就點左130到   再用鼠裝谷精-.-

精波好用嗎???  其實幾多LV先上彩???

原帖由 笨笨哈 於 10-8-30 12:13 AM 發表

純路過留下言@@"

我玩果隻隻巫配法同你想既一樣
50魔爆血其他敏

精波好睇重精神...所以唔係高精用一定打得好少

相反出魔法夠魔攻就有一定數字
我以前用過攻封,一點魔都冇加過用普通6杖精帽etc.(120精左右)去紅生出強冰5都打到500左右
巫師仲有11杖用...應補到一定既數字
裝都係5c鞋,精帽,11杖
水晶請配黃水晶....11杖可以有近百精....(有錢就配鼠裝吧,不過鼠石用係攻手上較好,有命有必..)
飾物都係慧星之光15~20精同其他+10精以上飾物
印象自己100lv...上普通唔加石都可以近200精
只要唔打高精怪...一般數字都算可觀(e.g. 紅生)

至於去打牛又可以換返弗袍+,11攻杖...風地攻希...數字也不差

不過出左因果之後真係好多人放棄左魔封,強魔技傳巫等...
畢竟省技位同埋比較多用途d(e.g. 想升低lv寵都唔洗下下出好多魔消金去升)

btw~上彩
正如有人講....帶雙偷..等隊友請就可以

十週年勳章(賀詞)

原帖由 笨笨哈 於 10-8-30 12:12 AM 發表

因為我想爆血,又唔想冇攻擊力....  我咁加諗住可以有幾百攻打下怪咋...
你所講既1500-2000魔係空身定著左EQ?
你個巫係點加GA???

著左EQ 2件10貓 +忽袍
爆攻 120左右血 其他敏

忍影世界

原帖由 笨笨哈 於 10-8-30 12:13 AM 發表

精波我都只係升到7技    隻巫我升黎 pk多-.-  114可以上119彩葉

原帖由 ☆舞吧!舞女!★ 於 10-8-30 03:45 AM 發表

純路過留下言@@"

我玩果隻隻巫配法同你想既一樣
50魔爆血其他敏

精波好睇重精神...所以唔係高精用一定打得好少

相反出魔法夠魔攻就有一定數字
我以前用過攻封,一點魔都冇加過用普通6杖精帽etc.(120精左 ...

所以你建議我50魔爆血其他敏咁加???  我計過160LV得返11精== 因為加左好多血....
咁會唔會杖D魔攻都唔會打到幾多???  同埋有D咩野高LV怪會打唔入???
仲有係講個D飾物點得返黎?? 難唔難收 & 貴唔貴???

原帖由 s169 於 10-8-30 09:48 AM 發表

著左EQ 2件10貓 +忽袍
爆攻 120左右血 其他敏

好有米...玩唔起你個隻加法

原帖由 文2 於 10-8-30 10:44 AM 發表

精波我都只係升到7技    隻巫我升黎 pk多-.-  114可以上119彩葉

ICIC ....

我想問我講個個加法可行嗎???

十週年勳章(賀詞)

原帖由 笨笨哈 於 10-8-30 11:57 AM 發表
我想問我講個個加法可行嗎???

會唔會太多血@@? 應該160 有3~4000血--

原帖由 s169 於 10-8-30 06:07 PM 發表

會唔會太多血@@? 應該160 有3~4000血--

多血唔好咩@@???  3千4到... 冇4千
因為想高D回復
其實敏要幾多就夠???    同埋平常EQ...D敏大約加幾多???

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 11:05 PM , Processed in 0.044173 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存