2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 大家要小心紅心辣椒呢間垃圾公司 , 在沒有使用外掛情況 ...
go

大家要小心紅心辣椒呢間垃圾公司 , 在沒有使用外掛情況下無端端成個會員帳號被封

呢個會員帳號都已經大約在3年前開的......
在近期見到七龍珠Online公開測...一班朋友都想去玩同網上大家都在討論呢個遊戲 , 可能是受到童年回憶影響吧, 因為細個果時都好鍾意睇龍珠呢套卡通
香港IP被封.....大家要點樣先玩到, 相信大家都知道吧, 於是成班朋友都用咗幾十蚊去買個VPN去玩七龍珠Online
結果玩了幾天在6月20日晚升到29Lv 就快30Lv , 在第二日仲好開心咁上GAME去升30Lv 去轉職.....點知道唔知點解無端端成個會員帳號被封 , 跟住就打電話問下班朋友上唔上到啦...結果成班朋友的會員帳號都被封了, 但我們成班人都沒有用什麼外掛程式 , 在會員中心登入時會出現 [此帳號已遭管制] 當然也不能登入遊戲

於是就E-MAIL去呢間垃圾公司發生咩事會員帳號被封 , 點知佢地的回復九唔笞八...............
咩咩垃圾公司....要來香港上市?? 唔係掛, 買呢D垃圾公司股票返屋企??最後拎來當牆紙用??
我以後都唔會再玩呢D垃圾公司代理的遊戲 , 七龍珠Online 落在呢D公司上...唔知會唔會好快GAME OVER.........七龍珠Online 只可以說是有緣無份, 各位在其他遊戲上再見吧

以下是在E-MAIL的回復

寄件人XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
收件人service@cayennetech.com.tw

日期2011年6月22日下午8:28
主旨帳號管制問題
寄件人gmail.com

隱藏詳細資料 20:28 (19 小時前)

違反遊戲規章?? 我違反什麼遊戲規章??我沒有使用任何外掛程式來進行遊戲, 請你解釋一下
一句違反遊戲規章就會把會員AC封了,不用解釋原因嗎? 不要說這些廢話吧

以下是你們的回復
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
寄件人紅心辣椒 wmservice@edm.cayennetech.com.tw
收件人XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
日期2011年6月21日下午1:51
主旨帳號管制
寄件人edm.cayennetech.com.tw
隱藏詳細資料 6月21日 (2 天以前)
親愛的會員您好
因您違反本公司之遊戲規章,故本公司將您帳號予以管制。若您有任何疑問,煩請洽詢本公司之客服部門:(02)8751-2168。
祝 順心 如意!
                              紅心辣椒娛樂科技股份有限公司敬上

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

寄件人csuser service@cayennetech.com.tw
收件人XXXXXXXXXXXXXXXX

日期2011年6月23日上午9:23
主旨RE: 帳號管制問題
寄件人cayennetech.com.tw

隱藏詳細資料 9:23 (7 小時前)

親愛的玩家您好:如您欲查詢帳號管制相關事宜,請您至各遊戲官網下載專區下載客服表單,填妥您的相關資訊並附上您的身分證正反面影本一同回傳,若您未滿20足歲請一併附上法定代理人的身分證正反面影本一同回傳。感謝您!

笑傲無雙

下載客服表單,填妥您的相關資訊並附上您的身分證正反面影本一同回傳....

明顯博你嫌麻煩不再搞搞震......... -.-

可能捉外掛捉錯人....... 如果佢捉到你用vpn無理由不說明。

原帖由 ericho731 於 11-6-23 05:17 PM 發表
下載客服表單,填妥您的相關資訊並附上您的身分證正反面影本一同回傳....

明顯博你嫌麻煩不再搞搞震......... -.-

可能捉外掛捉錯人....... 如果佢捉到你用vpn無理由不說明。

唔係我嫌麻煩...要FAX張野有幾難啊
一間這樣不負責任的公司....要求要你的身分證正反面影本 , 亦冇說明你的個人資料會點樣用??你會將個人身分證正反面影本給他們嗎??給了他們亦唔見得可以解封...

還有我會員帳號在幾年前已經係完整會員 , 登記的資料亦全部係真實資料

笑傲無雙

原帖由 mkw0116 於 11-6-23 07:30 PM 發表
唔係我嫌麻煩...要FAX張野有幾難啊
一間這樣不負責任的公司....要求要你的身分證正反面影本 , 亦冇說明你的個人資料會點樣用??你會將個人身分證正反面影本給他們嗎??給了他們亦唔見得可以解封...

咁你信唔過人家的私穩政策,都幫你唔到架~

如果求其有條友問你資料佢都俾,你到時又驚啦。

佢就係以為你是外掛友或被盜account之類........

信唔過依間野就唔好玩啦。講完。

原帖由 ericho731 於 11-6-23 07:42 PM 發表

咁你信唔過人家的私穩政策,都幫你唔到架~

如果求其有條友問你資料佢都俾,你到時又驚啦。

佢就係以為你是外掛友或被盜account之類........

信唔過依間野就唔好玩啦。講完。

呢間公司咩都冇遘.....只係問你要身分證正反面影本
亦冇遘明咩事要身分證正反面影本....如果佢地話以為被盜account要身分證正反面影本先可以拎返個AC咪可以接受
佢地又咩都冇遘...如果因為VPN而封...你會覺得會因為身分證正反面影本而可以解封嗎?

人地鎖ip就係唔比你地玩,做乜咁作賤自己
況且佢地遲d會出港澳版,係咪咁唔等得

原帖由 PCL 於 11-6-23 09:56 PM 發表
人地鎖ip就係唔比你地玩,做乜咁作賤自己
況且佢地遲d會出港澳版,係咪咁唔等得

佢地鎖人都要有個理由吧.....呢D公司又要賺香港人錢又冇當地技術支援電話可以打去問
無無端端成個會員帳號被封 , 又唔交代係咩原因 , 點死要知道吧...死得不明不白
唔好遘港澳版啦....咁樣做野法 , 已經冇咩信心玩佢代理的遊戲

唉-3- 我都唔知玩唔玩好,睇完你感講,好似玩來都係廢-3-

中有,我唔知咩事1按左start,入左去打ac同pw個到,佢話我''與c服連接失敗''係唔係一定係感.要買佢個個10幾$個個先玩到-3-.......如果係我唔玩啦-3-

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-16 10:48 PM , Processed in 0.036203 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存