2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 Japan hair's CEO 預約優惠!! 設有髮型問題解答!! ...
返回列表 發新帖 回覆
go

Japan hair's CEO 預約優惠!! 設有髮型問題解答!! [複製鏈接]

本公司位於旺角亞皆佬街 24-26 東方大廈4樓全層佔三千尺~(旺角MTR-D3出口-轉左-APPLE-SHOP樓上)歡迎查詢及預約:2311 1280 營業時間:10:00A.M-9:30P.M

去邊度整頭? 髮型問題? 打理問題? 流行的髮型? 今個暑假就由我們為你轉變全新的髮型
凡電話預約即可享有以下優惠.. 請於電話預約時說明做臉書(facebook)優惠... 1. 電話預約網上優惠: 負離子直髮$150 日式電髮$180 陶瓷曲髮$280 爆炸頭系列$280 (例如:錫紙,數碼曲髮等..)全部包送洗剪吹 2. 電話預約網上優惠 Package除以上優惠可以優惠Package價$358任選以下4款: 1. 陶瓷曲髮 2. 負離子直髮 3. 日式電髮 4. 染髮 5. Highlight 6. 修護焗油 7. 洗剪造型 8. 洗吹造型 如果2人行每位$298.出示學生証可以每位$288享有package優惠 臉書(FACEBOOK)優惠只適用於非指定髮型師

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

本公司設有網站 留言版給客人發問髮型上的問題,請瀏覽以下網址

JAPAN HAIR'S CEO 官方網站                      JAPAN HAIR'S CEO 留言版

>>快D 加入我地FACE BOOK  讚好! 仲可以睇到我地係MISS Magazine 花絮<<

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

由我地STYLIST所完成的髮型作品同效果圖片

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
以上圖片只係我地少部份作品,想睇到更多的髮型作品圖片,了解更多的髮型資料 !!快D CLIK入我地的 JAPAN HAIR'S CEO髮型 BLOG

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

為了可以清楚了解每位的問題,請發問內容詳細一些,先可以長盡地解決你的問題

每個人的面型.髮質.頭型都唔同,所以好多時你地會睇到一些心目中想剪的髮型,但又未必100%可以完全可以剪到,所以要各方面去配,而我地髮型師會視乎你地本身的需要,再去給你意見如何打造一個適合自己的髮型

已有 1 人評分Good 收起 理由
chp + 3 感謝分享!解答得好詳細

總評分:  Good + 3   查看全部評分

我係男仔想電攣,D頭髮去到頸位置,都幾長下,不過成日覺得又偏又貼,又GEL唔起,聽日講話電攣可以易GEL一些,但係唔知電咩攣好...? 有冇圖片可以睇睇?

男仔頭髮要成日剪短(因為學校唔比今長)今電唔電髮好?

我係男仔想電攣,D頭髮去到頸位置,都幾長下,不過成日覺得又偏又貼,又GEL唔起,聽日講話電攣可以易GEL一些,但係唔知電咩攣好...? 有冇圖片可以睇睇?

首先要明白一把頭髮,太長.太厚的話就一定比較難GEL,因為重量開始增加就比較難打理,所以要作出適當的修剪去減輕頭髮的重量

天生幼的頭髮一定會出現偏同貼的情況,而電攣係可以改變頭髮的生長方向的,令整體效果鬆散同凌亂,方便打理

而這個長度會建議電日式電髮會比較適合,因為日式電髮一般都係自然同大攣的效果為主

唔好意思,沒有相關的圖片可以提供給你,而大多數圖片可以係髮型書上找到一個適合自己的面形同長度的圖片

男仔頭髮要成日剪短(因為學校唔比今長)今電唔電髮好?

好多時讀緊書的一定有你的問題出現,就剪電了之後都會說你太凌亂同標奇立異又比人捉

所以唔一定要電,只要係HAIR CUT方面作出修改就可以

一般男仔都會剪得太碎/太溥同太短的,你可以嘗試留番長頭頂位置的頭髮,而2側同後面低的位置剪短(唔好剷),視線會有比較長的效果,又唔會比人捉

我本身係天生攣,D頭髮都有一隻食指長少少.如果想整負離子可以KEEP到幾耐.仲有我D頭髮好硬同要主意D乜 ? 因為我未整過....3Q

我本身係天生攣,D頭髮都有一隻食指長少少.如果想整負離子可以KEEP到幾耐.仲有我D頭髮好硬同要主意D乜 ? 因為我未整過....3Q

頭髮有3-4吋的長度就可以整負離子的.而天生攣的頭髮整負離子一般可以keep3-4個月(要睇番生長速度而定)

一般髮質的頭髮1年大約可以整3-4次負離子,而負離子效果永遠都係第一次最靚,之後的髮質會慢慢出乾同枯黃,只可以用一些比較溫和的藥水,減低受損的情度

而整完負離子之後,一般要48小時之後先可以用洗頭水洗頭,因為岩岩整負離子係一個唔穩定的狀況,而洗頭水含有化學同鹼性物質
會影響負離子的效果,所以48小時內想洗頭的話,只可以清水/護髮素洗,之後用風筒吹乾(記住d風由上至下吹),乾之後可以維持負離子的效果

跪求剪呢個髮形點同師傅講...
係咪剪碎同keep長度就得?我而家既長度都同佢差唔多...
之前我都係剪碎...但都冇佢個型出黎...佢前面係咪剪碎?剪尾都係?
今次剪...想問下點同師傅講得清楚D...
http://www.youtube.com/watch?gl= ... amp;feature=related

原帖由 DeathTheKid 於 2009-2-16 05:51 PM 發表
跪求剪呢個髮形點同師傅講...
係咪剪碎同keep長度就得?我而家既長度都同佢差唔多...
之前我都係剪碎...但都冇佢個型出黎...佢前面係咪剪碎?剪尾都係?
今次剪...想問下點同師傅講得清楚D...
http://www.youtube.c ...

唔洗太擔心,佢這個髮型就十分簡單,只要成個型剪碎同溥就可以做到,剪完之後再擦番適量的髮泥就可以GEL到

原帖由 skwinx 於 2009-2-15 05:38 PM 發表

首先要明白一把頭髮,太長.太厚的話就一定比較難GEL,因為重量開始增 ...

3Q........................

回復 1# skwinx 的帖子

請問你係依間髮型屋咩【名】GA師父?
方唔方便講下,因為我可能會去你果邊剪!
同埋價錢係咩?
睇下剪得好唔好啦,剪得好會立為【御用】髮型屋!

應該點同個髮型c講點剪

thz

原帖由 o酷天o 於 2009-2-18 07:59 PM 發表
請問你係依間髮型屋咩【名】GA師父?
方唔方便講下,因為我可能會去你果邊剪!
同埋價錢係咩?
睇下剪得好唔好啦,剪得好會立為【御用】髮型屋!

回了你...

原帖由 alexlamlo 於 2009-2-18 10:06 PM 發表

應該點同個髮型c講點剪

thz

不清楚你的問題....

如果是髮型的話,主要長度有4-5吋,成個髮剪得碎同溥就可以有一些比較散的效果

而COLOR方面要經過漂染先可以做到,不過唔會太建議去整這一類型的COLOR,因為漂染會帶走頭髮的水份同營養的...會比較傷頭髮

原帖由 skwinx 於 2009-2-19 11:56 AM 發表

不清楚你的問題....

如果是髮型的話,主要長度有4-5吋,成個髮剪得碎同溥就可以有一些比較散的效果

而COLOR方面要經過漂染先可以做到,不過唔會太建議去整這一類型的COLOR,因為漂染會帶走頭髮的水份同營養的. ...

咁應該點同個髮型c講啊 ...
你味答我

原帖由 alexlamlo 於 2009-2-19 09:28 PM 發表

咁應該點同個髮型c講啊 ...
你味答我

同髮型師講,2側同後面留長,成個頭剪得碎同溥,頭頂短一些多少gel到頭,d陰唔好咁短可以整分畀咁就多少

男仔通常染啡色,染深啡好D定淺啡好D丫?

原帖由 o酷天o 於 2009-2-21 05:47 PM 發表
男仔通常染啡色,染深啡好D定淺啡好D丫?

其實染什麼的顏色,主要都係個人喜好為先(不過就唔好太誇張 例:粉紅 藍 白色等)

而我建議你的話,無論男/女都會染一些自然色為主,好似染啡哪一類的,不太主張太淺色
1.因為淺色一會比較傷頭髮  2.幾個月之後新生的頭髮會明顯看到2折色 3.淺色好多時比人一種冇營養的感覺

我6個月內已電過6次髮..已經好傷好傷..有咩方法可以係屋企做到嫁??我想問我過多1個月又去電會唔會令頭髮再傷??如果我成日都甘電髮..我個頭會變成點嫁??我天生曲..有冇d咩天生曲又唔洗電佢..咩都唔洗既髮型啊??我唔想再電喇..

其實去到現在情況,再電的話會更傷到本身的髮質,沒有方法可以係屋企做到負離子的效果到

如果再"成個頭"去電的話會令到本身的髮質更乾同效果會唔理想,所以再電的話只電髮根天生攣的部份,唔好整之前電過的位置同一些適合你髮質的藥水,減低頭髮的受損的部份同再做一些適當的護理
http://www.keyhk.com/cgi-bin/gue ... d=100164&page=2
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 01:52 PM , Processed in 0.053268 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存