2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 俠盜獵車手 GTA Grand Theft Auto I-IV GTA4導入車工具SparKIV GTA4 + EFLC教學
返回列表 發新帖 回覆
go

[IV] GTA4導入車工具SparKIV GTA4 + EFLC教學 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

SPARKIV GTAIV模組導入工具連教學

《IV》改模組、改參數教學

非常鄭重說明,改MOD前請備分,如有問題,我不負責

呢排見好多新手都唔識改mod

~正題~

正所謂"工欲善其事,必先利其器",改MOD第一步當然就要一D工具

等我簡單介紹下我地改MOD要用咩工具啦

工具

SparkIV

SparlIV 用作匯入和匯出遊戲內各種文件

安裝方法:放到遊戲主目錄(X:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV)

~改模組教學~

step1:首先隨便搵一個iv嘅模組網下載自己鍾意嘅模組( 好似有d廢話:smile_27: )

解壓左出黎會見到一個folder ( 好似又系廢話 :smile_13: )

入面會有好多檔案其中readme,*.wft,*.wtd要特別注意 ( * = 各種檔案名)

去返主目錄搵SparkIV

開左後禁Open搵返自己嘅遊戲主目錄...

再喺左面搵cdimages,然後禁佢一下

再喺右面禁2下vehicles.img

再搵返自己頭先down左嘅wft檔案名,禁左*.wtd一下再禁住shift禁*.wft,再禁export

export到你自己喜歡嘅地方 ( 只要自己記得 :smile_34: )

再禁上上張圖嘅SparkIV 禁 import

再用之前講嘅方法匯入 ( 同次前道理 :smile_38: )

喺sparkIV禁save再睇下有冇改變到...

如果出現查看*.wft 空白畫面的情況是正常現象....因為呢個唔係官方版sparkIV,所以會有少量bug..

影片教學

p.s 唔好再搵我個舊post嘅mod,因為有好多都mod都冇再更新:smile_42:

如果各位未更新請到呢到

1.0.4免cd補丁

http://www.youtube.com/watch?v=Ef4aN_MYp_4
http://www.youtube.com/watch?v=nObJWyF4PVU

http://www.youtube.com/watch?v=OOFaPV3U8Ic

已有 1 人評分威望 Good 收起 理由
幻~影 + 20 + 2 唔錯,呢D教學有助更多新手學改MOD

總評分:  威望 + 20  Good + 2   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

EFLC

請問有冇一d好心ga c兄幫下忙,我剛剛學玩mod所以唔太明白sparkiv 0.6.2.2點用我跟足方法去做但係又整唔到d車出來,入到隻game唔知到整左d車去左邊到,想問一下!如果成功導入mod汽車d車會去左邊到架?請各位c兄忙,萬分謝過>.<

十週年勳章(賀詞)

入到GAME要用叫車工具....[我就成日用trainer 叫車. ]

乜野係叫車工具啊?

十週年勳章(賀詞)

回復 5# tsanglaichong 的帖子

trainer

十週年勳章(賀詞)

叫車個野..dl左..放邊到-.-係game到點開出黎
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 01:13 PM , Processed in 0.030755 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存