2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔獸世界 《魔獸世界》精華區 聯盟盜賊20lv製毒任務超詳解
返回列表 發新帖 回覆
go

聯盟盜賊20lv製毒任務超詳解

盜賊d毒好勁架.建議21lv去做~~做完會多左2隻毒.
一隻扣移速50%.一隻係快速傷害既毒
任務唔難.不過對新手黎講都幾麻煩
首先lv要20
係暴風城盜賊公會果d接任務(唔知係邊問下守衛)
要你去西部荒野,到了哨兵岭直奔地圖東南方的果個塔,在塔的東北方向的樹下有個NPC(注意,他在潜行狀態下,必须靠近才能發現)同佢講野,他會叫你去塔里拎2件東西,一樣係鎖匙,一樣係日記,塔周围有巡邏的亡靈,一共2组+ 一个24lv既怪,只注意24lv果隻怪就得啦!在塔正門離的稍微遠一點~怪的警戒范圍外就行了,觀察24lv怪的行動,他會圍着塔巡邏,當他巡邏幾圈之後會消失~注意,现在是關鍵!馬上跑到塔的門口潜行,24lv怪會在門口的台子上出,面向外,24lv怪出来後会有幾秒發呆,快手d偷佢,偷完就開疾跑閃人!
失敗左再試過啦~~哈哈

完了再番黎,跑入塔入面,入塔的時候要潜行,因為塔里有巡邏兵,巡邏兵一般都在塔口右邊的樓梯,入塔後靠左,然后走到巡邏兵的後面,先偷他,唔好浪費~~嘿嘿!偷完一個伏擊ko掉他! 一開始我自己也不明白是點解一野秒!然后再往上走仲有巡邏兵,我又試了一下,都是一個伏擊ko!嘿嘿!我终於明白了,這可能是暴風雪設計的吧,塔入面一共有4個巡邏兵,塔口一個,往上走又有一悺,2樓有2個,2樓的要分開殺,可以伏击一個就跑,再回来伏击一個,easy!勁人勁裝備就就伏擊一個打一個!这個巡邏兵好象是24级左右的吧,剛20级的朋友唔好同佢硬打,攪掂就上樓吧,快到塔頂的時候一定要潜行,因為塔頂有一個24级左右的精英,别和他硬拼 ,用悶棍, 悶了他之後就開箱子吧(要開鎖90以上先開到,建議先去升開鎖),箱子里有日記,拿到日記就可以回暴風城交任務啦。
好多exp
開完箱會中q左毒.唔洗驚.有得解
交任務果到地下室有條友會幫你解.不過要搵材料.麻煩到爆
建議搵個聖騎士幫你解.一下就解左
希望幫到盜賊朋友
以上係我係大陸版既經驗
版主覺得好既+分精華啦:P2

咁詳細,多謝晒呀...............

有無部落呀........??
我玩部落的.
leo2073 該用戶已被刪除

當然唔係一命換一命
盜賊專殺法師牧師術士
姐係專殺人地既攻擊主力
群p對自己方好有利架
何況2 3下功夫就ko一個布甲佬.殺完即刻消失
人地分分鐘死左都唔知咩事

升級打怪方面
雙劍/雙錘既戰鬥盜賊肯定升得最快
攻擊力高而穩定.強大的擊暈能力,打一隻怪不會超過20秒
打同級精英法師怪好似食菜咁食,幾下就ko
不過雙劍盜賊既缺點係爆炸力不夠匕首盜賊,好難一下字打出2000+以上既傷害,只有連續的2xx,3xx,2xx數字出現在敵人頭頂
玩劍就要放棄2個勁技能:伏擊,背刺,換言之最常用係剔骨,險惡攻勢
戰士打一隻.盜賊都清左2隻 打緊第3隻囉(冇吹水),lee個係劍既優點

加法可以咁:
刺杀 天赋 (17 点)

强化剔骨 - 3/3 点
使你的剔骨技能所造成的伤害提高15%。

恶意 - 5/5 点
使你的致命一击几率提高5%。

无情 - 3/3 点
使你的终结技有60%的几率为目标增加一个连击点数。

致命偷袭 - 5/5 点
使你的邪恶攻击、绞喉、背刺、鬼魅攻击或出血技能的致命一击所造成的额外伤害提高30%。

无情打击 - 1/1 点
你的终结技有每连击点数20%的几率恢复25点能量值。

战斗 天赋 (34 点)

强化凿击 - 3/3 点
使你的凿击技能的效果持续时间延长1.5 秒。

强化邪恶攻击 - 2/2 点
使你的邪恶攻击技能所消耗的能量值减少5 精力点。

闪电反射 - 3/5 点
使你的躲闪几率提高3%。

精确 - 5/5 点
使你的近战武器击中目标的几率提高5%。

偏斜 - 5/5 点
使你的招架几率提高5%。

还击 - 1/1 点
在招架了敌人的攻击之后可以使用的技能,对目标造成150%的武器伤害,并使其被缴械,持续6秒。

双武器专精 - 5/5 点
使你的副手武器造成的伤害提高50%。

剑类武器专精 - 5/5 点
使你在用剑类武器击中敌人后有6%的几率进行一次额外的攻击。

剑刃乱舞 - 1/1 点
使你的攻击速度提高20%。另外还可以对附近的一个额外的敌人造成伤害。持续15秒。

侵略 - 3/3 点
使你的邪恶攻击和剔骨技能的伤害提高6%。

冲动 - 1/1 点
使你的能量值回复速度提高100%,持续15秒。

敏锐 天赋 (0 点)

缺點係冇加強化潛行 較易比人發現

Originally posted by leo2073 at 2005-8-28 09:28 AM

@o@原來咁樣樣
但係有列人咪死囉?!

雙劍pvp不能?

咁都冇計架= =
一個職業可以克其他職業
不過都會比其他職業克番住
咁先平衡嘛
何況盜賊近身偷襲獵人.都係幾刀秒殺
盜賊既特點係可以輕鬆殺死任何職業(除左戰士...)
亦都會比其他職業輕鬆殺死....
pvp呀.雖然劍盜都唔屎.不過感覺匕首盜勁d
睇下你想升lv快定打架勁啦!~

Originally posted by leo2073 at 2005-8-29 01:17 PM

不可能的任務

mission impossible=.=?
==========
我而家台版封測都係兩手用單手劍打怪
用匕首要隻隻怪都伏擊->鑿擊->背刺先清得快d,好麻煩
用雙手劍好似戰士咁打就得,唔洗諗咁多野a_a

Originally posted by 神三~劍小子~ at 2005-9-12 02:11 PM
咁21/8/22  匕首盜賊既加法
係點+呀??

刺杀 天赋 (21 点)

强化剔骨 - 3/3 点
使你的剔骨技能所造成的伤害提高15%。

恶意 - 5/5 点
使你的致命一击几率提高5%。

无情 - 3/3 点
使你的终结技有60%的几率为目标增加一个连击点数。

无情打击 - 1/1 点
你的终结技有每连击点数20%的几率恢复25点能量值。

致命偷袭 - 5/5 点
使你的邪恶攻击、绞喉、背刺、鬼魅攻击或出血技能的致命一击所造成的额外伤害提高30%。

强化速效毒药 - 3/5 点
使你的速效毒药对敌人生效的几率提高6%。

冷血 - 1/1 点
激活之后,你的下一次邪恶攻击、背刺、伏击或剔骨造成致命一击的几率提高100%。

战斗 天赋 (8 点)

强化凿击 - 3/3 点
使你的凿击技能的效果持续时间延长1.5 秒。

强化邪恶攻击 - 2/2 点
使你的邪恶攻击技能所消耗的能量值减少5 精力点。

强化背刺 - 3/3 点
使你的背刺技能造成致命一击的几率提高30%。

敏锐 天赋 (22 点)

欺诈高手 - 5/5 点
当你在潜行状态下时,降低敌人侦测到你的几率。

伪装 - 5/5 点
使你在潜行后的移动速度提高15%。

伺机而动 - 5/5 点
使你在从背后使用背刺、绞喉或伏击技能偷袭敌人时所造成的伤害值提高20%。

强化伏击 - 3/3 点
使你的伏击技能造成致命一击的几率提高40%。

强化闷棍 - 3/3 点
使你有90%的几率在使用闷棍技能之后重新转入潜行模式。

伺机待发 - 1/1 点
激活之后,这项技能立刻令你的其它盗贼技能的冷却时间结束。

新手唔係好識玩
我想問我做道賊 匕首隔離副手係裝d咩架請問
同埋 毒係咪20lv之後先會有得用 唔該

同埋板主你係雙手定係用匕首 唔該晒^^

找不到荒廢的塔>"<
救我

畫晒成個地圖都搵唔到個塔-.-"

Originally posted by 【絕】 at 2005-10-12 05:01 PM
新手唔係好識玩
我想問我做道賊 匕首隔離副手係裝d咩架請問
同埋 毒係咪20lv之後先會有得用 唔該

同埋板主你係雙手定係用匕首 唔該晒^^

副手可以裝多把武器@@
毒要20lv後先用得
我個盜賊用雙匕首的
因為60級要pvp 所以匕首系比較好

同埋 最後1個問題 ^^雙手劍 雙手旨首 定1劍1旨手 勁呢   
升lv邊樣好d
pk又邊樣勁d
我想參考下板主意見 唔該^^

升lv用雙劍,天賦主升戰鬥副升刺殺
pvp用雙匕首,天賦21/8/22
最簡單黎講呀以上係~~

Originally posted by Gillian~~ at 2005-11-20 11:08 PM
好唔好要配合你既天賦
仲之主手拎匕首就建議21/8/22啦

我都係剛好20級,在考慮玩雙匕/雙劍之間。
睇到之前既POST我想問下,
如果玩雙匕首可以輕易打倒法師類職業~
如果打戰士系呢? 
會唔會打唔入高防的戰士嫁??
我現在練功也是主手用匕首,附手用單手劍的。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-16 03:48 PM , Processed in 0.038104 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存