2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇 【專區】愛爾琳的兩大勢力,聖騎士與闇黑武士【分佈投票 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

【專區】愛爾琳的兩大勢力,聖騎士與闇黑武士【分佈投票】。 [複製鏈接]

原帖由 奀姑姑 於 2006-9-4 04:04 PM 發表
暗騎點解會晒錢既-口-<-----冇錢人,請指教-口-"

不會晒錢一樣的~

板主姐姐~.~""

仲有呢,你升到聖騎r1..你轉去暗騎會唔會都係r1?

當然係暗騎la~r1的樣太正la~[r1原全係暗力量入到血液之中,令力量完全比r5更強)太正la~>0<
聖騎個頭好樣衰同埋只係幫女神做野,只會話我應該xxxx因為女神要我地xxxx我地要照做= =
暗騎必勝>.<

原帖由 wa120mde 於 2006-9-4 04:27 PM 發表
當然係暗騎la~r1的樣太正la~[r1原全係暗力量入到血液之中,令力量完全比r5更強)太正la~>0<
聖騎個頭好樣衰同埋只係幫女神做野,只會話我應該xxxx因為女神要我地xxxx我地要照做= =
暗騎必勝>.<

囧..又多了一位暗騎的戰士了-口-

真難決擇,訪問下先,除左型同埋勁,你仲認為暗騎有咩好呢?

原帖由 ≡°☆紗姬靈魅 於 2006-9-4 04:04 PM 發表

不會晒錢一樣的~

不不

在某程度上 闇騎是比較哂錢

原因1:
聖騎士 變身 有時限 限制
闇騎士 變身 某程度上都是有時間限制 可是你可以透過飲藥水維持 變身
(藥水是要用$買,你都可以自己製藥水,不過都時你會發現用水量太大 你自己製也不製不及)

原因2:
聖騎士 變身 有+保護+防, 所以防具上可以不用太強太研究 (從在新手角度)
闇騎士 變身 沒有+保護+防 所以在防具上要比較花多些錢 (從在新手角度)

原帖由 奀姑姑 於 2006-9-4 04:19 PM 發表
仲有呢,你升到聖騎r1..你轉去暗騎會唔會都係r1?

我不是板主姐姐 但可以代答......

如果跟官網說  如你神心r1 轉闇騎也是 r1

原帖由 奀姑姑 於 2006-9-4 04:30 PM 發表
真難決擇,訪問下先,除左型同埋勁,你仲認為暗騎有咩好呢?

闇騎好處.....
看個人吧....本人比較喜歡 賭博 XDD 命運3分1 抽中就HAPPY 抽不中就UNHAPPY XD"
可以透過藥水維持變身, 不過看看你抽中甚麼
如你是戰士抽中了 力量*180%, 當然我會選用藥水維持變身 XD
相反,戰士抽到 智慧*180%....變身過後立即解除 =-=.....

你話如果聖騎是依照自己的意志的話...
咁咪唔駛咁煩0.0
做一個依自己意志的聖騎
盲目服從根本就沒有好的結果!~

原帖由 ≡°☆紗姬靈魅 於 2006-9-4 04:41 PM 發表

我自己有用過闇騎士....今本冇可能用藥水維持變身,
因為扣血速度好快,係快得可怕。
差不多係連按H也追不上扣血速度。
所以冇必要理會那個 藥水維持限制...

完全回復藥水....(逃不要打我

原帖由 冰幻凝影 於 2006-9-4 04:36 PM 發表
你話如果聖騎是依照自己的意志的話...
咁咪唔駛咁煩0.0
做一個依自己意志的聖騎
盲目服從根本就沒有好的結果!~

變左暗騎會冇主線做嗎-口-

原帖由 odin846 於 2006-9-4 04:31 PM 發表
闇騎士 變身 某程度上都是有時間限制 可是你可以透過飲藥水維持 變身
(藥水是要用$買,你都可以自己製藥水,不過都時你會發現用水量太大 你自己製也不製不及)

唔好誤會係慢慢扣血XD 係好似倒水咁扣血呢~

原帖由 ≡°☆紗姬靈魅 於 2006-9-4 04:41 PM 發表

扣完之後變番普通人仔,果d血係唔係都會冇晒?

咁睇落暗騎又有唔好處/.\""

原帖由 奀姑姑 於 2006-9-4 04:44 PM 發表

扣完之後變番普通人仔,果d血係唔係都會冇晒?

咁睇落暗騎又有唔好處/.\""

是的~ D血變番人~

但平時風車到D血不會變番人,只是到時限時又是D血才會變番人。

原帖由 ≡°☆紗姬靈魅 於 2006-9-4 04:49 PM 發表

是的~ D血變番人~

但平時風車到D血不會變番人,只是到時限時又是D血才會變番人。

你理解錯了....

他是問....D血變回人後時 人物是否也是D血... ..

並實玩暗騎,加唔加力嫁= =!?
我d魔法都唔夠力勁囧

原帖由 渦券鳴門 於 2006-9-4 06:20 PM 發表
並實玩暗騎,加唔加力嫁= =!?
我d魔法都唔夠力勁囧

請看看#1  >w<

原帖由 ≡°☆紗姬靈魅 於 2006-9-4 06:27 PM 發表

請看看#1  >w<

甘死啦= =",我好想做暗騎,但係我又冇咩魔勁= =”

如果黑騎既最大最少攻擊 防同保 都同聖騎一樣 我另願做黑騎

依家(聖騎既能力都係女神俾 囧...) 無錯...睇在女神力量既強大 我只能夠選擇女神 囧! (被力量所浸蝕的人們...默)

睇樣咪聖騎,睇力量咪暗騎""力量係咪高d我唔知=_="

我覺得邊一邊少人咪做邊一邊...

我#1有寫 =口="...唔該各位按入#1看看ok...?
十分用心做的....

聖騎士 神聖之力 Rank1 力量 250 意志 50
闇騎士 渾沌之體 Rank1 力量 200 x (60%/100%/180%)
60%  發動的渾沌之體Rank1 = 力量 120
100%發動的渾沌之體Rank1 = 力量 200
180%發動的渾沌之體Rank1 = 力量 360

每次變身闇黑騎士都會隨機分配60%、100%、180%
隨機分配在渾沌之體、渾沌之手、渾沌之智
所以每次變身也會其中一個是60%、其中一個是100%、其中一個是180%

也就是說有33%機會數值多出110...

神聖之力
RankF 力量 100 意志 10
RankE 力量 110 意志 12
RankD 力量 120 意志 14
RankC 力量 130 意志 16
RankB 力量 140 意志 18
RankA 力量 150 意志 20
Rank9 力量 160 意志 22
Rank8 力量 170 意志 24
Rank7 力量 180 意志 27
Rank6 力量 190 意志 30
Rank5 力量 200 意志 33
Rank4 力量 210 意志 36
Rank3 力量 220 意志 40
Rank2 力量 230 意志 44
Rank1 力量 250 意志 50

渾沌之體
RankF 力量 100
RankE 力量 105
RankD 力量 110
RankC 力量 115
RankB 力量 120
RankA 力量 125
Rank9 力量 140
Rank8 力量 145
Rank7 力量 150
Rank6 力量 155
Rank5 力量 170
Rank4 力量 175
Rank3 力量 180
Rank2 力量 185
Rank1 力量 200

我本身就係一個肉盾(普通時37防) 所以做聖騎再增加自己的防禦力 才可以保護別人><

原帖由 ≡°☆紗姬靈魅 於 2006-9-4 09:23 PM 發表
我#1有寫 =口="...唔該各位按入#1看看ok...?
十分用心做的....

聖騎士 神聖之力 Rank1 力量 250 意志 50
闇騎士 渾沌之體 Rank1 力量 200 x (60%/100%/180%)
60%  發動的渾沌之體Rank1 = 力量 120
...

完來暗騎ga考叫渾沌之體囧,之前冇劉意
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 10:48 AM , Processed in 0.045172 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存