2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇 【專區】愛爾琳的兩大勢力,聖騎士與闇黑武士【分佈投票 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

【專區】愛爾琳的兩大勢力,聖騎士與闇黑武士【分佈投票】。 [複製鏈接]

原帖由 L-Kg 於 2006-9-9 11:34 PM 發表
其實大家洗乜咁執著 錫古跟女神....幫邊個咪又係咁玩,在乎係你自己的角色,唔係在乎幫誰幫誰
做左聖/闇..唔通大家會真係見面即PVP?咁既話我冇野講喇
唔通你做左某一方面的騎士就要瑪奇入面的故事?做某一方面只你你覺得 力量高/樣貌比你自己覺得去做姐
不過跟入面故仔來講的話..我覺得係沈迷左係隻GAME入面.....
本人會做闇騎因為 樣貌跟提升力量方面好像多聖騎一點  

汗...唔係幫邊個的問題...
更加不是叫各位每次見面也要PVP...
主要係背後的意義問題...!
有人重視能力、有人重視外觀、有人重視故事。

有人執著我要變得更強,給我最強大的力量吧!
有人執著我要變得更美,給我最美麗的外觀吧!
也有少數人執著故事內容,想更了解劇情發展!

難道單一方面的角度不是一種沈迷嗎?
那為何直指重故事的是沈迷呢...?
少數人重視的事物就是沈迷嗎?
而大多數人重視的事就是常理?

問世上有誰不沈迷,
只要有情感有觀點的人就會沈迷,
問題只是多沈迷或少沈迷,為何要著迷...

還有本Post不是只針對故事說的,
優勢比較表、光與闇騎士技能表、闇黑騎士特性說明、多方面的言論等等...也是十分用心去做的!

實力係光騎士好d啦 闇騎士得個靚 加上 rank 1係異形= =

我好肯定  \   /
我會做暗騎~

原帖由 ≡°☆紗姬靈魅 於 2006-9-9 11:44 PM 發表

汗...唔係幫邊個的問題...
更平nPVP...
主要係背後的意義問題...!
有人重視能力、有人重視外觀、有人重視故事。

有人執著我要變得更強,給我最強大的力量吧!
有人執著我要變得更美,給我最美麗的外觀 ...

重視力量,外觀係無錯~不過做邊個一陣營咪又係咁玩

你好比心機做比我地睇,我地都好多謝你

原帖由 L-Kg 於 2006-9-10 01:48 PM 發表

重視力量,外觀係無錯~不過做邊個一陣營咪又係咁玩

你好比心機做比我地睇,我地都好多謝你

XD
其實重點係沒有人要在這分AB,你想多了。
我只是在說重視故事情節的人是沈迷,
重視能力、外觀的人也是一種沈迷,
世上沒有人不沈迷,
只要是拘泥於某一件事情或事物上就以是沈迷,
只要有情感有觀點的人就會沈迷,
不沈迷者是仙佛也。
所以每個人也是在沈迷,
只是沈迷的事有所不同,
如果當真要計算沈迷,
不能用有沈迷或冇沈迷來計算,
要用程度來計算,多沈迷或少沈迷。

嘩~~終於睇晒5版喇
慘啦 任就解完喇
但都仲我仲猶疑緊=.="

原帖由 G-核戰機 於 2006-9-4 12:27 PM 發表

但是G1錫古假扮茱麗安 可惡!!!! ,離間大法師馬洛士,看似是奸角的

G2 G3 黑暗領主同錫古又是同一陣線

G2 艾斯拉 才是奸角,好明顯故事重艾明馬夏命運

G3 馬夏女神你係邊位我不知道你了 艾魯利明明 ...

令我諗番個故事添,如果我代入左現有個角色,我一開始在夢中定唔知邊度見到的就是茱麗安,見到佢咁可憐就走救佢,基本上或者本能上見到個咁靚女的女神先走去救佢(ps:瑪奇4位版主都係靚女,要救都未到我...嘔....!!!XD),而唔係為左守護佢.....^0^v
不過G-核戰機好勁>﹏<"仲記得到咁多內容~~~羨慕

原帖由 ≡°☆紗姬靈魅 於 2006-9-4 01:40 PM 發表
沒必要引用我回復,我係為版務而回復,你是為自己而回復,道不同,立場也不同。
我出發點係保護日後的闇騎士 玩家/版友 不被指為邪惡。
最小 闇騎士玩家/版友 在2000FUN Mabi版內受得公平的保護。

沖著問題而來,還是沖著小妹而來。
小妹心裏有數只想說沒必要做冇意思的事對你沒好處。
做好自己的本分就可以了!

哈哈~~可愛的版主令我諗起倚天屠龍記 一眾正道 同 明教 關係
又講得幾岩 根本就冇正邪既分別,就好似唔記得第幾頁有位前輩同高達世界既軍團做比喻咁

在我而言,我現時會企全聖騎先,因為仲有得揀嘛
同埋聖騎果邊多d女仔啵@@" 呵呵~~
夜神威前輩一定明白我的><"

闇騎敏加好多
玩弓手吃香XD

本人加入黑騎=.=
型仔
血高
智高
魔法值高
友上見住友人俾人打無得幫手 所以決定轉黑騎同佢亂p人 (白木

原帖由 笑~無~罪 於 2006-9-17 12:38 PM 發表
本人加入黑騎=.=
型仔
血高
智高
魔法值高
友上見住友人俾人打無得幫手 所以決定轉黑騎同佢亂p人 (白木

你如果真係要做既....唔該你肯定自己可以一個p得到10幾個玩家
唔係既你就會比人圍死

原帖由 opopopo 於 2006-9-18 23:54 發表

你如果真係要做既....唔該你肯定自己可以一個p得到10幾個玩家
唔係既你就會比人圍死
〔D專訊〕本專訊特派記者 於二零零六年九月十八日十一時十一分至十五分,見一名手持四段改造覆皮長弓,以精通遠距離戰術9及旋風箭於愛爾沙二線賽維爾地下城,進行一次可怕的屠殺,據目擊者敘述,一名頭上頂著三隻角、全身披著黑色鎧甲的闇黑武士於愛爾琳5:50分,展開了為時三分鐘的屠殺,該闇黑武士以旋風箭把大眾變身的聖騎士以不暴擊約100,暴擊約300的攻擊力高速秒殺,結果闇黑武士被一名白騎士以高攻擊力的火焰制服。
  本報有幸訪問當事人,即該名闇黑武士,下為訪問內容。
記者=D 闇黑武士=DK

D:你好,我是D專訊的記者,請問你為什麼突然在賽維爾地下城展開屠殺呢?
DK:哇哈哈!當時我正在跟我的朋友進行切磋,結果突然有一個聖騎士跑來惹我,我當下就以旋風箭狠狠擊出五箭,每箭也有150以上的傷害,最後那個聖騎士就在第二箭倒下了。
D:原來是這樣,但據目擊者轉述,當時你殺死的聖騎士不只一人啊!
DK:沒錯是這樣,但這怪不得我,那個聖騎士叫了幾個幫手來,我當然就開始掃射,只是一不小心,射中了另一位不相干的聖騎士,嗯,記得他應該是一位白騎士,他似乎有點怒,與那幾位聖騎士一起來打我,但我豈會給他得逞?旋風擺蓮腿一出,聖騎士就倒下了,只剩那個白騎士。
D:好厲害啊!那最後是怎樣呢?
DK:我本來也不打算繼續打了,誰不知那個白騎士突然就用火焰攻擊我,最後就倒在他的火焰手上了!他的火焰攻擊力蠻高的,應該是一個火焰魔法師吧!
D:這就是事實的全部了嗎?謝謝你接受訪問!這次訪問到此為止!
DK:哇哈哈哈哈!不客氣不客氣!

讀畢這段新聞
你感到...?

各位哥哥姐姐,.....
可唔可以幫下小弟......
我就快煩q死喇......
小弟岩岩呢個禮拜解完g3~
解完之時~~正是煩惱之數天的開始.....
我個人黎講好鐘意光騎對黑翼~實在太靚~~
但係又對黑騎幾感興趣....
睇晒所有關係黑白騎既post~
都仲係決定唔到轉唔轉好,,,,
我屬近戰型~即係衝過去送死果隻囧~
精遠9~風箭f~重5~風車7~精格9~暴9~其他都唔係太勁,,,
黑騎冇+防+保...其他能力隨機增加or減少~
唔會+耐~要自己食野先+到囧...
白騎平均d有+防保~能力唔會又起又落~
變身果陣又會加埋耐力.....
究竟我轉唔轉好呀~
俾d意見我啦=0="''

意見....已經唔需要~
本來頭先仲好煩惱中..
去完巴哈睇左成粒鐘野~
光明之路終於出現番嚮我面前....
呀~~希望轉黑騎既同志慎重考慮~w~
我見到個post~有條友做左黑騎~
抵受唔住黑騎既不穩定性...
終於打出左佢既後悔post出黎~
同埋睇左好多人既分析~
耐力都係一個因素...
即使做左黑騎~耐力都唔一定會加...
係加都加好少~對於耐力消耗極多既人...
真係幾煩惱下囧
p.s.個人意見囧...唔好插我...俾人插好痛嫁.....

原帖由 笑~無~罪 於 2006-9-17 12:38 PM 發表
本人加入黑騎=.=
型仔
血高
智高
魔法值高

你話血高,智高,魔法值高我都認同,但型仔就唔認同,(ps:只是個人意見)

因為....實在見得太多暗騎比一堆所謂"正義,光明"ge聖騎志氣勃勃咁圍嘔,

真係睇唔過眼..何況聖騎周街都係..

我更加想轉暗騎..但我又怕將來周街都係暗騎,

我覺得憑自己ge感覺去決定, 會好d,

我ge人物雖然比較適合聖騎, 但..我諗我鐘意暗騎多d

正當你地世俗個個都覺得r1異形樣衰, 我卻對異形更加感興趣....

亦唔需要理d人話佢樣衰唔樣衰,

因為...我係我

本人有個跟 黑騎 光騎沒關的問題

就是當了黑騎後,在生日當天 跟娜歐拿完禮物後 的私人對話有沒有改變??

沒當 黑騎前 娜歐會:很多謝你想信/幫助女神 等字眼
但當了 黑騎後 娜歐的對話 跟 流浪npc 的對話內容 會改變成甚樣???

有沒有人可以分享一下

我連g1都未解呀

暗騎勁d的,法帥開聖騎只係多d血,但用暗騎+智的

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

其賓聖騎士仍然有佢既優勢存在,因為黑武士係唔會增加耐力,而聖騎士會增加大量耐力值,同埋通常d人都係用聖騎,所以去pvp既時侯,好多時都係聖騎既天下

原帖由 ansonlight92 於 2006-9-3 04:12 PM 發表
據說暗騎強勁好多
係唔係架?= =
但係其實兩個差唔多型= =

= =唔係牙 我上次 5下風箭KO 1個 300敏都冇/.\ 最損不個160

原帖由 odin846 於 2006-10-20 07:24 PM 發表
本人有個跟 黑騎 光騎沒關的問題

就是當了黑騎後,在生日當天 跟娜歐拿完禮物後 的私人對話有沒有改變??

沒當 黑騎前 娜歐會:很多謝你想信/幫助女神 等字眼
但當了 黑騎後 娜歐的對話 跟 流 ...

娜歐:你去死吧!! 不幫助女神, 不送禮物給你!! :D

為左愛爾琳的和平,我會支持聖騎&女神
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 11:00 AM , Processed in 0.052471 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存