2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 暗瘡 / 暗瘡印專區(請勿另開暗瘡問題post) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 小sion子
go

[美容-皮膚問題] 暗瘡 / 暗瘡印專區(請勿另開暗瘡問題post)

原帖由 火狼cool 於 2006-11-14 10:16 PM 發表

磨砂最好唔好日日磨-口-''

磨得多係咪好e生暗瘖係咪小s子?= =

咩小s子??唔明呀~?
原帖由 火狼cool 於 2006-11-14 10:18 PM 發表

蘆薈膠乳同蜂膠膏點既樣家.-

有冇圖??

我有貼圖的呀~!.!"你look上少少就睇到~綠色的是膠乳~橙色的是蜂膠膏
有埋無比滴~等你地可以知道大約幾大枝

原帖由 keikei123 於 2006-11-16 12:18 AM 發表

咩小s子??唔明呀~?

我有貼圖的呀~!.!"你look上少少就睇到~綠色的是膠乳~橙色的是蜂膠膏

磨得多d皮會粗   最好1~2星期1次

原帖由 keikei123 於 2006-11-16 12:18 AM 發表

咩小s子??唔明呀~?

外表睇洛去唔係太過吸引....

萬寧買家呵-口-'''應該係吧..,冇記錯既話0.0!!!

原帖由 雲亮 於 2006-11-16 07:54 PM 發表

好似會溥d,,,0口0!!!

原帖由 火狼cool 於 2006-11-17 12:09 AM 發表

外表睇洛去唔係太過吸引....

萬寧買家呵-口-'''應該係吧..,冇記錯既話0.0!!!

外表唔係問題~內涵sin最重要:D
咩萬寧有賣ga咩?我唔知wo~!
我見個fd用左有效~我都係托佢買!.!"
如果你想買但搵唔到~你可以話聲我知~我叫個fd幫手買~^^
我會叫個fd教埋你地點用~所以最好面對面教la~

原帖由 keikei123 於 2006-11-17 08:41 PM 發表

外表唔係問題~內涵sin最重要:D
咩萬寧有賣ga咩?我唔知wo~!
我見個fd用左有效~我都係托佢買!.!"
如果你想買但搵唔到~你可以話聲我知~我叫個fd幫手買~^^
我會叫個fd教埋你地點用~所以最好面對面教la~

買晒個幾支先有效?= =

無比滴/綠色的是膠乳/淺藍色的洗臉乳/粉紅色的調膚水/橙色的蜂膠膏

都唔知有咩效=口=

詳細d 好-口-'''可以嗎?

原帖由 火狼cool 於 2006-11-18 09:06 AM 發表
無比滴/綠色的是膠乳/淺藍色的洗臉乳/粉紅色的調膚水/橙色的蜂膠膏

都唔知有咩效=口=

詳細d 好-口-'''可以嗎?

好~咁我就好詳細咁講你知啦!!!首先我影d無比滴唔係關事的,只係想俾你對比下d產品o既大小,等你地知道大約有幾大支~
膠乳係可以滋潤,保濕作用,所以茶落去塊面會有好水o既感覺,同埋係用黎茶暗瘡,用左d暗瘡好快好!!!
蜂腸膏就係殺菌,消炎,令到個暗瘡傷口快d好番,同埋平整d疤痕!!!
所以用呢兩隻野係專對付暗瘡同印!!!
至於洗臉乳係清潔作用,幫你洗晒塊面d污"租野",因為空氣中會有好多塵埃,唔多唔少會痴係我地塊面到!!!所以要清潔,唔係d塵埃會塞係d毛孔到,就會有黑頭同形成暗瘡~
用完洗臉乳就一定會用番調膚水,作用有三個,就係保濕,鎖水同鎮靜皮膚~

你問我用幾多支有效,其實冇話用幾多支先有效,因為要睇番你o既皮膚問題係邊???
如果你我似我個fd咁d皮膚係油性,咁佢就用埋支洗臉乳,唔係佢成面油光!!!而且佢有暗瘡問題,用左d油少左,冇咁易爆瘡,佢早晚都會用,但好似我咁,我唔會成日用,因為我d皮膚係中性,有小小乾,我只係有時幾日到先用一次~~~
以我個fd為例,佢早晚查膠乳同蜂膠膏~用左一個星期d印就淡左好多,d暗瘡就爆少左~~

其實如果你覺得買咁多貴的話,我覺得你淨係買支膠乳同蜂膠膏試下都ok,因為o個兩隻係for暗瘡同印的~~咁就可以節省番d $~但係o個句睇番你d皮膚有咩問題,就用邊樣???咁就可以對症下藥~有需要先用,冇需要就唔洗買o個樣啦~

呼...原黎我講左咁多野~ 希望可以幫到你,有咩唔明再問我啦~:D

其實彩光有冇去印作用呢???會唔會覆發呢?我本身都煩暗倉煩左好耐啦,紅印好難去呀....................

回復 #34 keikei123 的帖子

哦~~~~~forever~佢d野的確幾好用我本身都係forever member

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

咩小s子??唔明呀~?

小s子係佢懶到連我個名都唔打晒既簡稱......
(火狼, 按多三個掣好難為你=_=?)
原帖由 火狼cool 於 2006-11-14 10:16 PM 發表
磨砂最好唔好日日磨-口-''
磨得多係咪好e生暗瘖係咪小s子?= =

唔係-.-"
原帖由 雲亮 於 2006-11-16 07:54 PM 發表

都唔係-.-"
原帖由 火狼cool 於 2006-11-17 12:09 AM 發表
好似會溥d,,,0口0!!!

你終於記得了-_-"
磨砂容易刺激暗瘡, 而且磨得太頻密會令皮膚越來越薄, 變得越來越敏感~所以一星期一至兩次便好~
更好的替代方法係一星期用一至兩次peeling, peeling會比磨砂來得溫和呢~

原帖由 keikei123 於 2006-11-18 01:29 PM 發表

好~咁我就好詳細咁講你知啦!!!首先我影d無比滴唔係關事的,只係想俾你對比下d產品o既大小,等你地知道大約有幾大支~
膠乳係可以滋潤,保濕作用,所以茶落去塊面會有好水o既感覺,同埋係用黎茶暗瘡,用左d暗瘡好快 ...

加埋都幾貴-_-'''等到新年先買黎cc-_-'''

自問平時冇甘多錢-口-''''

平時睇開報紙好多洗面產品都有呢幾種功能@_@!!

原帖由 小sion子 於 2006-11-19 12:46 AM 發表

小s子係佢懶到連我個名都唔打晒既簡稱......
(火狼, 按多三個掣好難為你=_=?)

唔係-.-"

都唔係-.-"

你終於記得了-_-"
磨砂容易刺激暗瘡, 而且磨得太頻密會令皮膚越來越薄, 變得越來 ...

小s子可愛丫

磨砂容易刺激暗瘡..同容易生d ...有分別家@_@?

原帖由 keikei123 於 2006-11-18 01:29 PM 發表

膠乳係可以滋潤,保濕作用,所以茶落去塊面會有好水o既感覺,同埋係用黎茶暗瘡,用左d暗瘡好快 ...

可唔可以話我知邊度有得買-v-
我個情況好似你個fd咁
油性..好多粒粒 皮膚敏感 不過無你個fd咁勁

你係荼蜂膠先定茶綠色個枝先...?

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 火狼cool 於 2006-11-19 10:46 AM 發表

小s子可愛丫

磨砂容易刺激暗瘡..同容易生d ...有分別家@_@?

容易生d = 容易形成暗瘡(由無變有)
容易刺激暗瘡 = 容易使暗瘡惡化(由輕微變嚴重, 或由小變大, 或由康復中變回發炎狀態)
怎麼會沒分別呢~

原帖由 └風雲┐ 於 2006-11-19 11:04 PM 發表

可唔可以話我知邊度有得買-v-
我個情況好似你個fd咁
油性..好多粒粒 皮膚敏感 不過無你個fd咁勁

支野我都係叫我個fd幫我買,因為要會員先買到!!!你想買我可以叫我個fd幫你買~
如果係最好面交,佢會教埋你點用同埋手摯~
你d粒粒係油滋粒??????????

原帖由 alex_kitkit 於 2006-11-19 11:45 PM 發表
你係荼蜂膠先定茶綠色個枝先...?

膠乳先~!

其實暗倉有時係唔係支左d龍再茶野先好,我都知支係唔好~但係唔知點解有時唔支d龍出黎,再茶d野落去,佢會紅上加紅,大粒左ka.....

原帖由 alex_kitkit 於 2006-11-20 09:47 PM 發表
其實暗倉有時係唔係支左d龍再茶野先好,我都知支係唔好~但係唔知點解有時唔支d龍出黎,再茶d野落去,佢會紅上加紅,大粒左ka.....

而且感覺上..好似d野入左去入面

搞到大粒左甘-.-!!好難決定個樣野係好定壞~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 02:59 AM , Processed in 0.033350 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存