2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Warcraft III 魔獸《真‧三國無雙》 破黃忠中間屈機既方法
返回列表 發新帖 回覆
go

破黃忠中間屈機既方法

通常蜀國有人玩黃忠係中間~有七成都係高手黃忠來
咁你當時又係中路既話~你有咩辦法可以唔比佢屈呢??
等我比D意見你吧~

如果你一早知人地會有黃忠既話
你自己可以揀 曹操/張合/司馬 ----------如果你係有D FD 玩既話~可以揀郭嘉+曹操一條路

講左張合自己一個中路點玩先~
一開頭買3or4個樹支~之後去中間買hp藥水
黃忠佢通常都係咁樣玩~佢只不過係佢招火箭係用得少hp,但+2全能點同埋火箭lv1係唔夠張合個招毒箭來~因為張合剩係升1招就之後all +2點~所以如果佢射你既話~你又射番佢,鬥過~你一定勁過佢的~同埋黃忠多數都係唔合野~直接玩青虹劍的,咁你就親佢命囉佢命~自己合風行先/4把短

曹操點玩呢~就係一開頭all買+2(170個個)
之後升爆第1招同+2全能點,有大絕加大絕
慢慢屈錢係中路~佢射你~你咪加血囉,夠千5蚊既話就番去城買個1550 加10甲個件野
再出番去同佢死過~慢慢屈,and than 再等夠錢~合埋"玄士海甲"←唔識打
↑呢個方法黃忠同你都係差唔多錢,所以佢好快都會買到野來同你死過
ps:通常呢個玩法最好加埋郭嘉一齊好d~

司馬一開頭最好唔好係中路先~去第2條路~屈到有錢合風暴之仗再番去中間打
番中間唔洗打佢英雄,剩係用第1同第2招打兵~係到慢慢洗,殺完後就回自己塔~唔好比佢有任何機會射到你,咁樣既話,佢就冇食兵既機會,冇得食兵就自然冇錢嫁啦~咁你又可以屈錢~佢想射你既機會都冇啦~係咪??先用第2招森兵~等一秒再用第1招~咁樣有3-4隻兵既錢就龜於你嫁啦

司馬..個..唔係用左地火先..好D+咩.....可以定人WO

來ggc 試一次看~

=-=剩係想講 你諗得太天真了

張合對黃忠 開頭冇得打 合仔招箭用好多m 開頭兩三下冇哂

加點方法用黃忠一樣 黃忠火箭扣多好多 照你咁講大家鬥射

合仔好快瓜得

曹操果個就更加1係 基本上黃忠唔係壓你 汁兵加tk你都夠死

識玩黃忠一波汁3 4隻好平常 好快出到青虹 到時先射你 你補得幾次

c馬玩法ok ke

2KF足球隊 笑傲無雙

高手呢..兵入左塔都可以汁兵尾..所以比你推到都係冇用..
仲有可能唔小心比忠屈番轉頭tim

THXXXXXXXXXXXXX!Q!!3Q
已有 1 人評分威望 收起 理由
Meteor_han -5 惡意灌水

總評分:  威望 -5   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

張郃<=一定壓到黃忠~兩個識玩的話"
而且到左7lv之後,,,黃忠會好慘~"
同埋要識得卡兵~長期keep住條戰線係自己岸上面
咁隻忠如果上高位汁兵~咪射佢~"
係低位仲好,,,,屈佢天氣,,,夜晚既話你係高位~你射到佢,,,之後走既話~
佢多數都射你唔到~"插眼另計~

你話司馬後期番中路,,,多數隻忠都會比其他路高1-2lv~~
隻司馬去到中,,,學你咁玩~多數要狂食藥
你出12打兵~隻忠都射你最少三下"....

- -我c馬加 1點3 之後 221 有火雨加火雨先..
地火用黎暈佢加食兵
都夠壓.............

你對果D黃忠都係新手你先會咁諗
自問唔係玩得勁
但係黃生一開機五樹枝+hp藥水, 張生基本上頭幾lv都勁難升
毒箭頭一兩lv又多mp又唔夠勁
毒得果兩野,走果個一定係張生
初期張生唔歸d好難繼續打
司馬個玩法係行得通
但係邊個去中間先??
果個都會俾人屈
你合得風杖, 人地都可能有青紅同短劍, 就咁射你都扣到你傻下傻下
用頭2招清兵應該睇住黃生既方向黎定
有時殺少幾只在所難免
曹生果個大多數都係咁玩, 鬥屈得兵多囉

雖然我好耐冇玩喇(比dota吸引)
不過我覺得樓主講既有少少問題

正如上面幾位所講,郃唔夠魔我記得一開始都係200到
張郃1級毒就30喇,黃忠?8咋~
你冇理由一級就飛毒打人嫁,因為一級毒好似冇咁
可能同火箭都唔差得幾多,
如果你係去到4~5級同佢打既
都未必夠揪,因為黃忠基敏同基攻都多過你
如果學爆毒再揪,應該都唔會夠打
因為黃忠第3招都應該3級(玩法唔同,我會7lv爆)
都有番咁上下攻仲有基攻基敏都超前左張郃好多下喇
仲有一樣最大既問題,就係如果你同忠搶水,
你應該唔夠搶(ar唔計),仲有我唔係太中意出青虹,
我比較遠謀少少出夜明........

如果你話司馬,講真要秒弓手都唔係話難
最大問題係
1.你夠唔夠黃忠升得快,(我諗就算你去第2條路升,頂多都係同佢同lv,除非你狂殺人,佢冇殺人)
2.你夠唔夠黃忠搵得多.(就算你一開始買2個面具d魔都唔係好夠你用)

我比較認同既係曹操,
因為黑爪用黎打忠削血真係好有效(放完就走,就算神手頂多都係射到你2下)
你可能覺得我自打嘴巴.黃忠可以買水
不過曹操回血用技,黃忠回血用錢.
如果執兵技術一樣(唔好講咩高中低手,識執兵咩hero都執到)
咁樣黃忠應該少錢過曹操,姐係曹操肥得快過佢
我唔知其他人點玩曹
但係我會出電書
因為就算係高手,好多時都會犯依個錯(你有唔代表你唔係高手)
就係冇睇人地有咩裝.
我玩曹既時候, 首先會用普攻打弓手
就係因為我既普攻,就令佢地上釣
d弓手就會好自然咁普攻賻普攻
當打到佢得番600血以下,第1招加電,比我打死左佢先知我有電書
當然我唔係所有人都會犯依個錯,不過係大部份人都會
而且電書我差唔多10lv就出到(可能有人更快),個時d弓手都好少會過900

當然,因為我好耐冇人三國,我既方法可能已經out左

同時,樓主提供左一d冇辦法之中既辦法比我地,雖然有d我唔認同,但係都好多謝樓主既分享!

咩曹曹 買爆+2 人地黃中勁高lv啦到屈黃中+頂兵你升唔到lv啦你講d野好廢
c馬中路好明顯屈黃中機打咩上下路 你係唔係新手講d咁d野 唔好呃post啦
張合招箭 用mp太多 黃中買藥同你玩下就冇mp啦到時比人屈機就唔好啦
唔好咁教人啦 睇到勁火 你d玩法真係好廢

黃忠係識玩司馬一定屈唔住

笑-.-” 邊個話你知忠仔加一點火箭-.-” 

黃忠中路好屈咩= =
我用郭嘉都屈到佢喎= =

合仔6lv先同忠打過應該夠揪

曹操點玩呢~就係一開頭all買+2(170個個)
之後升爆第1招同+2全能點,有大絕加大絕
慢慢屈錢係中路~佢射你~你咪加血囉,夠千5蚊既話就番去城買個1550 加10甲個件野
再出番去同佢死過~慢慢屈,and than 再等夠錢~合埋"玄士海甲"←唔識打
↑呢個方法黃忠同你都係差唔多錢,所以佢好快都會買到野來同你死過
ps:通常呢個玩法最好加埋郭嘉一齊好d~
傻嫁咩...買甲.....梗係唔係咁玩啦,你用曹中佢實買水,之後同佢磨血,三國玩team work,唔一定要殺人,唔比佢肥咪得
同佢磨血,佢磨曬4枝水一定又去買過,你同佢鬥磨,你曬ge係mp佢曬ge係錢....咁到你出青佢都仲買緊水..到個時佢邊夠你打

支持你!下次繼續@.@

太強了吧 .....果然是高手中的高手哦

要會走位,不然難打

講這麼多都是沒用的,主要是看隊友會不會配合

回覆 HinG~興 的帖子

大概就司馬.張何這兩隻角.接下來就是看走位和技術了
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 06:20 PM , Processed in 0.044591 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存