2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 古惑仔ONLINE 綜合討論區+感想區
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] 古惑仔ONLINE 綜合討論區+感想區 [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

又黎支持下新版先 嘿嘿....

我第1次玩既onlinegame 係石器 果時大約係中1-2左右... 都唔係太迷玩 =口="
叫做放學去玩下咁上下啦.... 都係因為中學d同學玩 先玩既 =口="
石器... 係人都知... 外掛game一隻... =.=''

入面有咩人唔記得咁多囉 =.='' 太耐了....

反而我想講既係 >>> 古惑仔 <<<  多d....

呢隻game係我唯一 一隻晒我最多時間 同最多回憶既game ><
連訓教都唔訓 日打夜打... 返學先訓 =.=''
完全沉迷晒落去....

係入面 有好多fd 好多親戚 好多老婆 =口="
ps. s3既...

排名不分先後

史路比囡囡
冷酷小鎖匙
龍之恨/暗兇 (同一個人 兼真人fd)
暗兇99
日日野
紫 (外甥女) 紅 (外甥女婿)
仲有好多 但係我已經有dd唔記得了 >< so sorry
總之識我既 都係我既fd ><

老婆x10 左右( 唔記得有幾多個 有10幾個 =.='')

最記得都係得1個.... 大媽... (白英奇扒房)

因為佢係 係古惑仔入面...岩岩新開結婚系統時 我開佢人仔去玩結婚既 嘿嘿

我仲記得玩呢隻game時... 上網搵下d任務攻略

比我發現左個網... 岩岩新開冇耐...

而我又唔知咩原因.... 好想去幫佢手  加d任務落去....

跟住開始我既寫任生涯....

結婚h系統... 技能取得方法...等等....

諗番起好多回憶...

轉眼間 已經5年前左右 =口=" 自從古1冇玩後.... 已經搵唔到game可以令我沉迷....

雖然我都玩過好多game 但係冇隻玩得長 =口=".....到依家都仲係咁... 慘 /.\

已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 + 20 鼓勵

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

古惑仔online我都有玩
果時玩動感之都 的確超級好玩
係我玩online game中最好玩的一隻(雖然我玩過好少隻-.-")
亦係我第1隻玩的online game

我都係第1隻玩古1
我記得玩s4 亞洲小龍
當年打袋 日日都驚比飛虎秒
仲有我係少部份全人手升既玩家之一
不過戈時仲細  玩到100lv 佢就汁左-0-
仲記得當年專收d得意武器  仲有d戰衣  狂野  仲有黑武
係咁合 係咁爆  真係令人回未

我都係玩亞洲小虫-_-玩果時都未有外掛,靠點敏,命,爆點數就咁斬,好正,XDD
同埋D活動都好正,有節日就一定好好玩,好多人係度-_-...但成日開片,哈哈..無喇喇死左都唔知咩事~

次次係高街打袋都驚比「自首」殺,殺人於無形.-_-....
同埋好懷念打袋既日子..-_-一打就要打成日..但出袋果下真係好興奮!!好正..
『得到藍工具袋』.....太正喇!!!

同埋古惑仔入面d音樂都幾令人回味a___a...

我就唔係好似你地咁早玩...
中中間間個時玩.. 開頭新手村成班打里打去- -
有人用槍射有人用刀劈
中手嫁時候 就日日打工具袋/"\勁悶..
不過打交劈友太high啦

精靈..onlinegogo......................-.-

我玩左咁多game..此終都係最鍾意都係古惑仔

而且古惑仔又係我第一隻玩既mmorpg..古2玩左陣就無玩..完全無感覺

唉,可惜佢個星球大戰版都仲未出就汁左

原帖由 祖祖_+ 於 2008-1-30 22:43 發表
精靈..onlinegogo......................-.-

我玩左咁多game..此終都係最鍾意都係古惑仔

而且古惑仔又係我第一隻玩既mmorpg..古2玩左陣就無玩..完全無感覺

唉,可惜佢個星球大戰版都仲未出就汁左

請勿宣傳論壇 =口=" (雖已關站了 =口=" )

你是誰 =口="??

我都覺得古1 真係好好玩 =.='' 依家好難再搵到隻game比佢好玩了 =口="

我係簽名檔相中人
古1 Ser 2

回復 #8 懶蟲+賢~ 的帖子

睇到你簽名..真係好多回憶0.0"""""

哈 係唔係玩逃獄呀 我記得我都試過

古惑仔是最好的!!最懷念的!!最想回味的!!
記得當時中三啦,果時gameone出個新年包最hit,搵左好多間先有一盒!!好記得有劍蘭!!i like it!!
我係玩亞州小龍的,叫'百事',仲有個叫'可樂'!!仲開左個得2個人ge會,叫汔水部!
記得果時日日升lv,真係除左打怪,還是打怪.我果陣都維持係百大榜.
最自豪的是加左入龍霸個會,會名唔記得了,好記得個百大榜頭五名都係我地會!!好強...
還有,豆豆
       虎皇
       陳小春
太多唔記得了,但現在已經失去聯絡了

恩恩~~~我第一隻GAME都係古惑仔1..真係懷念....

隻GAME好有凸色....最好既係好自由...

thank you for your post!

古惑仔超級好玩呀~ 一開始差唔多玩到佢收皮 @@!

我都係有玩古1...我係係s4亞洲小龍開果陣玩
當時係個同學叫我一齊玩..
主要目的係可以賣裝賺錢-0-
果陣我同學叫*懊戀*
我叫【傲龍】..
唔知有冇朋友仔記得我地呢..
一開ser就狂升lv...
見到好多人升到差唔多就打袋..
但我地都唔理...照升..
但我升到118就冇再升..
主力打袋打石沖裝賣錢= =+
當時深水埗個袋位長期俾我霸住..
我仲要係果度買左層樓-3-有人射可以閃入去..
最最開心既係5分鐘出左3個袋..
興奮到訓唔著..
當時同我細佬夜晚一人訓一個鐘咁輪住升lv..
仲記得我借左懊戀件+4既天收衫..
因為眼訓俾怪打死左..件衫趺左..
結果我成間bank既袋都賠晒出黎....30幾個袋+石T^T...
試過係西灣河打袋...俾8個飛虎追殺...
我走到去bank...叫懊戀救命..
佢一黎到...d飛虎淆晒底- -
射佢咁多槍一槍都唔入...
仲記得戀同劍神少俠係炮台山度pk
係要打到死果隻..
果陣岩岩出中或禮服.,...我即日就沖左件+7..
借左俾佢...
最後佢贏劍神少俠3xx血..
但果陣佢低劍神10幾lv..
之後打完.."花弗"個傻仔沖埋黎想斬死戀..
好在佢+血+得快

佢pk既不敗神話...到最後都未俾人打破

果陣岩岩學左逃獄
就自己開返隻pc..幫自己逃獄~爽>0<!!
果陣有d pc玩家會幫人逃獄~要收3個袋
記得有狂天使.....妖天使果d..
好正..
仲記得曳曳b個學生妹look....真係會睇到流鼻血..a_a
果陣諗住將4個最大會合埋..打黑道皇朝
我隻人開完個會叫做"四大家族"...跟住就冇玩lu.....係咁出新裝...又回點丸...
追唔到

記得最後官方選左d風雲人物..
將幫佢地設計形象...印係d月卡度..
懊戀拎住把黃金刀....白頭髮...超型!!

好懷念!!!!

有冇識我既朋友仔係度

我記得開始玩....16lv就用左楂fit人= ="

古1真係好好玩=.=個時期期用成萬蚊抽卡,我玩s1 ka,哥c拉,蛇仔明你地係唔係度牙

ser 3 ge w_w

一開波玩到差唔多摺埋_w_w

好回味      出番都唔錯wow

回復 #8 懶蟲+賢~ 的帖子

見到個頻d人講既野,應該好前期嫁wo

好掛住古惑仔呀..古2無間完全無得比

就算終日只係升lv打袋打石但唔知點解都覺得好好玩

個吹水頻好正..gm唔訓覺成日係新手島見到佢..><
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 04:07 AM , Processed in 0.037266 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存