2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 機戰Online(香港版) 《機戰Online》遊戲意見收集!
樓主: HiMsPaCe
go

《機戰Online》遊戲意見收集! [複製鏈接]

正日死ser   可吾可以搞搞佢

小人的伺可唔可以同其他伺合呢!!
因為小人的伺小人玩好悶,如果同其他的伺合,
咁就會多點人玩啦

之前個ac名有空白鍵~改左版先後竟然同我講玩唔到~又唔幫我改名~仲又話搵唔到個ac~搞到我對呢隻game冇哂信心~

一些建議..

建議官方在變形系統上再強化一下..

另外新增合體系統的玩法..合體玩法應該可以增加更多遊戲的樂趣和玩家之間的互動性..

例如玩家可以把自己的機體變形成為其他玩家的重型武器..防護裝甲..或其他部位強化裝置等...
玩家的機體合體后戰力相加..核心技能共用等等.. 更多更多的暫時也不能盡說...

廢除機體變形時間限制...讓玩家想變任何機體模式想多久就多久..另外在變形上可以增加更多可變類形供玩家選擇..
變形上也可以增加亙動玩法..例如把自己的機體變成機械獸成為座騎讓其他玩家在人形機體的狀態下騎乘...
變成飛行艦或裝甲車讓其他玩家的人形機體架駛..
把自己的機體變成補給能源..維修機體的基地等等..

廢除機體近戰和遠戰分類..改成一種機體可以用任何類型武器...讓玩家有更多的自由發展空間..
讓玩家自由選擇裝備肉搏武器或遠戰槍械...
槍械上可以增加單手用的槍械..也可以同時使用盾牌..
建議盾牌可以追加..另外新增擋格技能...(最好可以設定成讓玩家按某一個key可以設換成擋格狀態減輕傷害..)
那麼玩家就可以因戰鬥環境和情況下設換近戰和遠戰模式了..大大增加遊戲的戰略性..

大致上暫時想到這些..還有更多更多的說也說不完.. :)

路過的香港戰區的玩家 : 山中鹿之介

GMGM....不如係機戰褢邊...
主城果度...出隻3000星架王清場=3333=
咁樣一定會好好玩...飛船任務果到出丫!!!!!

吾捉,吾封外掛~~~~~~~~~~~~

出左外掛先叫人比意見啦

吾捉,吾封外掛~~~~~~~~~~~~好主意

出左外掛先叫人比意見啦

外卦萬薉
係game one你整到我放裝唔玩
有外掛你唔出ON99

外卦150/3個月
整到無場俾人玩外掛又高戰又勁

你食屎啦我以後唔玩喇   
你出掛頂返佢快D

跟其他玩家都有些相同既看法......

1.一係就徹底禁用外掛......所有玩家都吾准用.....

2.一係就徹底開放外掛......所有玩家都可以用......

但兩者比較之下我選擇後者..使用外掛最令人關注的問題是該外掛是否對該遊戲和玩家有害..如果只是方便玩家操作而沒有對遊戲和玩家造成什麼不良影響(例如加重伺服器負擔..影響公平性..等等)..又有何不可呢..?

本人在國外玩過其他的online game..甚至有一些遊戲的官方允許玩家使用外掛的..但該外掛則要經過遊戲官方驗証..要在方便玩家操作而沒有對遊戲和玩家有害的原則下才允許玩家使用..而官方也會在遊戲官網發布該外掛程式供和使用教學供玩家下載..

機戰官方也不妨參考一下一些國外遊戲官方的做法 :)

1.官網度話可以變做機動戰車,但在game中我找不到可變做機動戰車的技能

2.在game度喬氏粒子的說明話可用三粒同樣的喬氏粒子換一粒更高級的喬氏粒子,但我找不到有任何方法或npc可用三粒同樣的喬氏粒子換一

粒更高級的喬氏粒子

這是說明與事實不符,請官方正視。

原帖由 鹿之介 於 2008-3-14 08:57 PM 發表
跟其他玩家都有些相同既看法......

1.一係就徹底禁用外掛......所有玩家都吾准用.....

2.一係就徹底開放外掛......所有玩家都可以用......

但兩者比較之下我選擇後者..使用外掛最令人關注的問題是該外 ...

外掛萬歲~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

回復 #1 HiMsPaCe 的帖子

近戰可以買遠戰浮游機,遠戰可以買近戰浮游機,可強化格納庫

新界區既問題一日比一日嚴重

我想講....難過登天囉....cut圖放大埋...一連續既相..佢都係當我無到既...新界全ser第一...日日係到殺外掛..gm有冇正視到?.?"錢你識收呀....野你唔識做...晒氣啦...我睇到3頁既玩家..個個都係講捉外掛....gameone會做嗎?連勁舞都打理唔到...唔好話學人打理機戰....最憎就係講完唔做....剩係識得為利益...我諗gameone都賺唔少啦....一個夢千洗幾萬...一個路比洗十幾萬....我唔知其他區既玩家用左幾多錢....但我覺得...機戰遲早汁笠....叫你捉外掛....下下話嚴格打擊....過多幾日...外掛...仲多過之前...一有人話賣太陽石..gm幾快做到野...因為對佢地不利呀嘛..味識做野囉...以上既野..句句都有骨....多多得罪!!!唔該gameone反省下...thx

搞個 戰隊戰排名賽.

有1-30名排名. 賽制當然你地自己諗.

一d戰隊game咁, 如最快完成任務, 消滅其他戰隊.

機戰online好好玩......我97lv

希望機戰可以將170lv以上機體拜師時唔分lv,因為而家要10lv先可以拜師 冇人收到我徒lor

笑傲無雙

幾時會出d新既機體比我進化下-.-"咁我諗會有目標沖下lv....哩個130lv樣已經用左大半年了=.=...出多d新機樣...進化下...or新型機體....-.-"我諗會比到人一d理由去玩...並唔係個個都係有錢佬...會扔好多錢去玩..有d人玩係為左同game既人吹水...同機體樣-.-"好多d低戰人都係得把武器係傳說-.-...因為佢地覺得個樣令係緊要的-_-"     

哩d係我既意見...有咩唔岩多多包容-3-"

上唔到官網呀-o-
沖唔到點添
唔係琴晚10點之後沖到架?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 05:55 AM , Processed in 0.048626 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存