2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 龍族 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: wing穎x
go

[感想] 龍族 綜合討論+感想區

講起龍族~
佢係我第一隻賺真錢既game~
果時記得出左class冇耐
轉職要用極限之石
果時我隻賊仔同人一齊打石
掉左比我汁左~自己唔轉走去賣
賣左500蚊

另外成班高lv人士一齊去中立地區pk係最正
後小小期果時~即係有技能書果時~出埋4轉5轉
好回味4轉法用紅電~我隻賊仔既極冰~
戰轉戰既4轉戰~臭血牛~~同我鬥快既弓手
仲有比戰破wall 嗌救命既祭司~~
全部都好懷念~

仲有打國戰果d都係
同戰友一齊殺敵~

我小4定唔知小5接觸呢隻game
e+我中五~~
大家有玩龍族既你地又係幾時接觸架?

你地玩咩野國架@@?
叫咩名丫??
我泰傑    風之仇仔  
公會: 白家

我都因為我阿哥所以接觸依隻game= ="

個時開住game一想離一離開部電腦都俾人插= ="(錢麻)

泰傑:勇敢的小榮仔(8x lv jc)

我只係記得我當時一身g5 70lv 就打死d盜皇

原帖由 helpless 於 2008-3-27 12:53 PM 發表
講起龍族~
轉職要用極限之石
賣左500蚊

另外成班高lv人士一齊去中立地區pk係最 ...

我早你小小 我小三玩ge

龍族,,,我玩果時係小4~5
依家中5啦,,,
估唔到時間過得咁快,,,
玩過咁多game....都係佢最好玩,,,
好玩在佢既模式,,,
成班係度pk,,,正

原帖由 helpless 於 2008-3-27 12:53 PM 發表
講起龍族~
轉職要用極限之石
賣左500蚊

另外成班高lv人士一齊去中立地區pk係最 ...

我都係小4開始玩嫁..記得好似係V1.0開始玩
果時記得第一個人係玩JC...
果時玩到4X LV就同人TEAM去大虫林打...好中意果種無咩限制既升LV方法^^
果時仲有買到一星期出一次既龍周TIM^^(依家都仲係度XD)
講真...我NOW玩佐咁多隻ONLINE GAME.....真係無一隻俾到我好似玩龍族果時咁開心既FEEL
真係好想好似以前咁一放學就拿拿聲衝番屋企同D FD玩龍族升LV吹水>"<

好多年前了, 香港未出時, 台灣版0.67版開始玩
最開心既時期係 香港剛推出至 V0.69,
大家還是新手在衝等, 不斷有新鮮感
之後吸五雷為生, 哈哈哈

最過癮係做弓手係可以PK既地方企係人地後面打怪,你點隻怪,但係企係前面果個不斷食箭,直至死亡

一生中最愛 龍族

大家好~ 小弟第一次來這個區~
====================

有玩過龍族既朋友仔,都會對我以下所寫的文章有同感

====上當年,也許是13-14歲時吧(我今年19,還是很熱愛玩Online game)

第一次接足的Online game是龍族~ 初初根本不知道是有分職業的

一開次亂選,就選了際師,(當時不知道選了祭師),

好了傻人升級開始, 還記得是練到50左右..

你們會相信我由1-50都師點血和力嗎? 我根本不知道要配點學技

還有..2x開始打小矮人打到50..你們都會相信嗎? 是真的-.-"

玩到50左右先知道自己原來加錯點..

後來轉玩弓手..玩到89~放棄了..

=====================

隻game組隊升又快, 又可以多交流(最怕玩自閉Game),又有國戰!真係唔錯!

係我玩咁多隻最好玩!

=====================

現在的Online game,無一隻能吸引到我玩長久

(我不是一個會亂轉game的人..)

但是..

原因1. 以加D online game 只掛住慍$,根本同上當年既無得比
      2. 格半個月一隻新game, 好多係game識佐好耐既朋友仔, 都轉晒玩其他game,
          人流小唔多講, 慍組更難!
      3. 或者玩得多HK game, HK公司做野太慢
      4. 以加好多玩家既心態都變晒..
          * 什麼踩場不踩場.. (呢個問題好多game都會發生)
          * 吹雞
          * 好多人玩online game心態都變晒, 好多自私人, 又開始多 金錢上的騙局.

算啦..唔講住咁多

悶親你地就唔好
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
L.D.K + 2 你說的內容我非常同意
善福 + 15 + 1 鼓勵

總評分:  威望 + 15  Good + 3   查看全部評分

ya 我玩個時14歲

依家都兩張野了

仲係覺得冇咩game好玩過佢

或者係第一隻olg掛=]

我第一隻係龍族

記得pk好好玩=]

笑傲無雙

我都係第一隻game玩龍族..
哈..個時玩戰士玩到5xlv..
跟著我個fd唔知邊到黎勁多高lv ac..
全部唔係9字頭就10xlv..跟著佢話150點放隻8x巫師比我玩
我就買左黎玩..跟著用外掛爆到去14xlv..x師好似200
哈..個外掛好難用..個時以為自己攪唔掂..點知用下用下好順手
開一次都唔洗5分鍾^^''個時雖然得1轉..但係我可以打win4轉際師..
因為我開外掛..教攻速999倍..set埋普通攻擊=火雞^^
跟著就秒左隻4轉際師..點知佢復活蛋起身吸血扑我一下..我就死左-0-''

哈..個時就真係爽..錢大把..億幾都唔放在眼內..
因為可以複製錢同裝^^''成身+9^^''
99粒復活蛋...嘻  爽!
最後比人見到我用外掛升lv..佢問我拎..
我話遲D比佢..佢話影我相=- =''封左ac!

笑傲無雙

雖然我第1隻online game唔係龍族....
但係我覺得龍族真係好好玩.....無咩game可以比-0-"
我果時玩法師....伊斯人
斷斷續續咁玩到6xlv就冇玩...原因都係外掛吧=[
仲好記得....3x..4xlv去打獸人....未到果個地方就比d高lv既人一招火鳥....o.o死左
同人組隊.....就算唔識既...都會吹水吹得好開心...仲有時吹水吹到死埋..
到e加仲好懷念......仲可以吸五雷..五冰....升得好快@w@
仲有仲有~~~成班人係城到打警察..超正...成日比警察秒-.-"
真係好開心~

我第一隻都係龍族....想當年日日升lv....係拜索斯食人花區升lv....一邊吹水一邊吸....由魔法學陡升到去大賢者....真係唔易.....之前一班玩龍族既人走哂....依家玩過d game 我冇一隻可以玩多過1個月.....龍族我就玩左成年....邊戰...國戰..挖石...轉職...整裝...吹水...咁就一日...依家d game...日日都係....比點玩...比點..比點...唔比就唔好玩....唉...

十週年勳章(賀詞)

呢隻game係我咁多隻online入面最想試既一隻

我第一隻 game 都係龍族  果時 13 4 歲玩  e + 都 20歲囉. . .

重好記得果時 扮病唔番學就係為左玩呢隻野. . .

e + 好多既 online game 都唔係好睇上眼 / 玩一兩日就唔玩 . . .

好掛住當年 龍族既風采. . . .

哈哈 個個由十幾歲玩到兩張野 -.-
我都真系好鐘意之前隻龍族 ..
但我成日系主城個廣場聽人講 又bug又外掛 ..
真系搞到我心淡 哈 ..
講起廣場真系正 .. 真系可以打探到好多料 =.=
佢臨笠果陣入左一個月費 ..都系成日系廣場玩 ..

十週年勳章(賀詞)

我記得果陣 岩岩出技能書果陣- - 我見到有本係地下.. 我汁左之後 比幾隻火雞同時車死- -

俾我既感覺的確好多   以前一去網吧   一去個登入畫面 有伊麵係度唱歌 d人就話

嘩! 呢隻咩game黎 咁正咁既??? 睇下先

有歌果然係唔同d....
第一次國戰果時 我記得 係7定8點開始收人= = 不過打果時係10點.... 如果唔係一早捉定位 遲多幾秒都報唔到 不過最緊要係.... 唸住去打石果時  竟然可以lag到屌老母 而且仲唔識郁成廿幾秒
不過以前 最過癮 係冇pk 模式呢樣野  拿唔拿武器都好 都可以放魔法  同埋 一唔係城度 任何地方都冇nk值 有時見人地打怪唔順超 就去同人鬥氣 吹雞清場 唔夠打搵高lv 層出不窮 真係笑死

伊莉露  拜索斯  烽火之龍  留名
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 02:38 PM , Processed in 0.045328 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存