2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 龍族 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: wing穎x
go

[感想] 龍族 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

我第一隻ONLINE GAME都係龍族~
我仲其實我個陣同班FD去7仔買自由斟送既張碟
同埋我部電腦都係岩岩送過黎~
之後我咩斬唔識-,-就叫我個FD黎裝
裝左之後入到GAME先知道要AC~O~
我就跟住去整個AC
整完就雞咁腳入GAME玩@@
起初咩都唔識-,-係邙手訓練場打D牛羊雞同木升LV~打到十幾LV都仲打,.....
之後我又有個FD佢又玩~佢高我小小3十幾LV-,-
佢話打我升~我初頭以為又係打個D牛羊-,-...
點知佢教我出左個城之後仲帶我打半獸人@@真係升得幾快下
咁樣玩一玩都玩左成年幾~玩龍族既時間真係過得好快~~如果開番個香港服百幾蚊我都會比出黎玩~~
泰坦 伊斯 希凸nine    (可能無咩人識我= =)

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

我的網遊日誌~龍族編

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

我都係玩龍族大架=口=...
個陣個個星期都有買龍周睇~~
重要每個星期都投稿去寫一大段文章拎點數~~
我好記得個陣每隔一兩期我就有點數拎..
個陣個主編重同我講..
青怡..你期期都寄黎我都唔知比唔比點數你好
但係你又期期都寫得咁好...
不如咁啦...我每隔兩三星期就登300點定150點比你...
其他期數我私人比你啦...
個陣真係好迷龍族...
因為玩龍族真係好好FEEL...
次次打PVP都會手震...
因為真係興奮到不能自拔....
重有就係個陣既一班網友...我第一次洛酒吧就係同龍族既人
已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 + 20

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

哈哈,我都有玩過龍族
仲記得果時係我呀哥玩ga,
但佢要我幫手玩埋..

超記得每日晚飯果時我要極速食飯,
我同佢輪流升lv.
我食完就升,佢食完就升番...@@

屋企仲有幾本龍週同一本v1.0龍霸迷宮攻略本

原帖由 明珠930 於 2008-2-17 12:57 AM 發表
我自己覺得龍族雖然畫面唔靚
(最憎係d武器由1-50lv都一Q樣,件衫又唔係變得特別型)
但係系統真係彌補哂一切

大家記唔記得97年(好似)COCO曾經派過一次150點ge試玩點數
我追開COCO所以有玩,但係果陣又唔係太 ...

龍族香港ser 00-01個段時間先有架=_=..因為我好記得..個陣我係一邊金庸,一邊龍族

我最記得..死左冇人救既話,要慢慢飄番城打一大段字黎復活=口=..個陣我仲要"唔識打字".............

伊斯 拜索斯 祭師 無情

我的第一隻網遊龍族

記得第一次接觸龍族係6年級@_@
有一次買自由針時,買左2杯送左隻龍族碟.......哈哈
第一次我唔知一開頭柬職業的...哈哈
柬左弓手,傻奸奸走去+左魔法師點 之後有得用魔法好開心
升到30幾lv  學左招雷,升升下lv比人笑= =
弓手學魔法@_@ 中要主加魔法點
之後第2次重玩,今次叻左,都係做番弓手
升到50lv走得好快 之後去orc度殺人...哈哈
到e家都好懷念^_^
雖然我無玩過國戰但都好懷念低lv時同朋友一齊升lv的日子
呢隻係我玩過最好的online game
現在都有玩國龍  不過好象小了人玩

雖然我官服果時冇玩過
但係我玩私服真係好好玩
私服真係好正
又易升

原帖由 焰冰 於 2008-9-24 04:22 PM 發表
雖然我官服果時冇玩過
但係我玩私服真係好好玩
私服真係好正
又易升

你e家玩緊咩私服?

龍族正 打雞打牛 執野食 填飽度--

龍族都係我第一隻玩既game..由0.69開始玩,,未改版個時真係好多人,d怪又勁
其實汁左之後都有私服, 不過私服好短命,唯一長命的應該係坦龍.都算有少少官服的感覺.
我諗以前玩龍族d人都已經全部係成年人, 所以愈來愈少人認識呢隻game. 我覺得龍族需要更多的新血, 介紹俾多d人, 唔好俾隻咁好既game沒落.

而家d mmorpg game,隻隻都係魔獸甘,分別只有比魔獸差和更加差,pk都係企定定,禁1,2,3,4,5出技,冇得主動避招,如果唔係外掛,龍族今天應該還有官服吧...
已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 -10

總評分:  威望 -10   查看全部評分

我的第一隻網遊 --- 龍族

講真....到現在我都係覺得龍族係最好玩....
佢5個職業都有佢地唔同特別....轉職系統又多元化
邊境戰國戰好玩度唔洗多講丫~~~唔正點會晚晚10點鐘D人等開波
仲有隻GAME係有少少玩技巧...唔係盲目咁好打怪....
不過係衰後期加速器當道...同埋講求3D...所以先沒落

講番起龍族...都應該8年前玩的了
果時仲係0.6X
因為屋企冇電腦 所以我都係去網吧玩
雖然我lv吾高 但係同班fd一齊玩真係幾正
之後到改版同有外掛開始就冇玩lu....
憎屎d整外掛既人

諗返起都好懷念
係小六玩果陣同一班fd一齊玩
(因為放學去7仔買野送左幾隻碟幾得意 就成班一齊去玩 一開始冇得上網係網吧玩用左好多錢~~" 玩到升中四就汁左lu...!)
日日周圍一齊升lv pk(圍歐 ) 真係好爽
我果陣玩戰士 玩到6xlv日日幫fd擋怪 吸雷
係龍族打怪真係唔悶 打打下有人黎踩場又有得pk
升到悶又可以去幽森開片 真係好爽
邊戰 國戰都係無得頂
PS:因為龍族e隻game搞到我以後玩game次次都係玩戰士先

十週年勳章(賀詞)

我仲有好多龍週係到-0-"

做伊斯人..仲要一個孤獨既巫師
當低lv既時候自己一個練冥思...
就要copy一句野....
走到教堂 : 以紅色的玫瑰和正義的歐雷姆之名
> <復活了。
加速,隱形, 唸咒, 走到要殺既人.... 出技....紅紅既火雞 飛出。。。

龍族真係最好玩...總有無人玩緊龍族私服..
介紹我玩呀...最緊要多人^^

幾好玩架-.- e家要玩私服-.-

我第一隻都係呢龍族@@..
不過我算後期先玩...
記得個陣打邊戰...
有瑪瑙...
邊戰多人到見唔到自己...
死左之後一班鬼係到吹水...
好懷念...

龍族過左咁耐都仲大把人想玩返@@"...
點解果陣波波波唔做好d-.-...
我好記得0.69果陣係巨魔度一個五雷就成堆死屍
岩岩1.0果陣1張月費=3瑙 1瑙=4g1=.=...
好記得係1.0既時候 太拜既無賴人上街示威-_-...而家仲有邊隻game可以咁?!
玩家會為左自己既權益企出黎
加上果陣龍族打擊外掛做得好好 一開始連連點都可以停你7日先-___-"
由13歲玩呢隻game 到而家21歲...都仲未搵到任何一隻可以拍得住佢既game
不論3d定2d都好 龍族既pvp系統同佢既吸引力都無隻game比得上

太拜 Joker~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 08:07 AM , Processed in 0.044051 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存