2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 龍族 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: wing穎x
go

[感想] 龍族 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

玩過就唔會唔記得~
細果時日日都玩~
果時98$一個月算貴(果時重你小學)
但都重可以玩左5年...~
哈~可見佢既吸引力

我記得果陣去7仔買野送左隻碟俾我.果陣係我第一次接觸電腦同online Game.
官網申請a/c果陣睇到戰神鄭伊健 當時應該係0.68(仲係舊板衫)
只想變木偶 跟娃娃挽手
失去共鳴亦不必補救
難道美滿童話都不會永久
娃娃愛木偶

開頭開人叫SureWin(戰士)同個fd一齊玩見佢有加血(jc本來就有)果陣仲搵我同佢有咩唔同發現佢係加智慧.果陣係新手村個練金阿伯到學.發現加夠點都學唔到,原來我係魔戰士
第一次死亡跟住死亡之光教堂到.途中見到幾個靈魂入黎.見到佢到返生@@(果陣係到諗係咪夠鐘就返生)等左大半個鐘,後來發現佢地係打大宇宙...復活(E加我隨時都打到出黎)我唔識打字叫左當時網吧既員工啦 終於出左新手村我加返智力終於學左加血,武技長時我已經有冰彈/火彈果陣係花區覺得都自己幾犀利邊斬邊放冰彈 (根本就冇睇到D攻擊力)果陣有個fd(1xLV戰士撩我PK)樓本就同佢冇得打
當時自己先清醒...我真係加錯左好多點.加左智慧同智力仲著緊巫師/JC第一件衫.連戰士第1件甲都著唔起
  伊露莉拜索斯.重開叫SureWin(2)踏上龍族旅途.果陣雖然冇電腦要去網吧玩但係都好開心.我記得我第一次參加國戰@@仲記得係國戰夜晚9黠左右(而且好似10lv以上就打得)果時我已經精兵 果一個鐘幾百人混戰真係好壯觀(而且都幾十lv左右)我係咁死俾笑到瞼都黃.但係都吸引左一班人玩

冇GAME出魔法係好似龍族咁..
冇GAME死亡系統可以正過龍族..
冇GAME PK可以好似龍族咁講技術..
冇GAME畫面係可以好似龍族咁郁法..
冇GAME國戰邊境戰可以咁激咁好玩..
龍族..一隻比外掛整死既GAME,可憐可惜..

真係好想問返艇仔外掛班死仔!!
你地E加整到隻GAME D人走晒,GAME都汁埋!!
一隻大好既GAME就玩完!!E加想玩都冇得玩!!
你地開心喇?!你地真係開心?!
如果真係開心唔該你地去睇下精神醫生!!

講真,,鐘意開pk就打人,呢點真係好爽..主城都可以照殺人
個陣龍族gm又識做野..好多活動,但並吾係依家d online 咁白痴既活動
依家d online 吾係雙經就屈你點數買乜
以前龍族d gm會出黎陪我地玩.包剪揼遊戲..用個d表情符號中既包剪揼
排住隊同gm玩

十週年勳章(賀詞)

龍族都係我第一隻玩ONLEIN GAME
-..-E+玩冇甘多隻GAME都冇果種感覺
真係一隻好GAME
-..-!我只係知道成日死左冇人救我
超慘  哈哈

提起龍族週刊...向我搬屋時唔小心掉哂╥.╥
依家想搵黎回味一下都唔得,可惜.

龍族是回憶

笑傲無雙

而家好多GAME ,,, 由其係以PK 模式生存既網遊 ... 個系統真係唔錯
但龍族當時已經有國戰 ... 仲可以玩投票選指揮官 ... 如果真係再推出再加以改良真係好...
不過可惜呀...就算真係出番龍族...我覺得都係比外掛同金錢擊倒 ...
龍族始終都係一種回憶
呢幾年一直都有舊遊戲重新推出...但一隻一隻咁打左柴  神領 / 希望 之類 既舊GAME...又打柴.
今年既懷舊大作就係金庸...
有時係到諗...呢個夢 希望有機會延續落去 (就算比外掛/金錢玩死)  定係永遠都好似 龍族資料片咁 (冰封記憶)  好呢  ~~
哈哈  諗太多
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 12:44 PM , Processed in 0.038900 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存