2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 中港台偶像 楊 千 嬅 [我愛楊千嬅] 長期加分活動
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 天殺龍者
go

[我愛楊千嬅] 長期加分活動

1.幾時開始喜歡千嬅
   佢出左楊千嬅呢首歌開始

2.原因
    因為佢靚女...唱歌又好聽...加上做戲又有出色o既表現

3.最喜歡千嬅邊首歌
   對楊千嬅呢首印象比較深刻so我最喜歡呢首
   但係佢o既其他歌我都喜歡
  歌詞:
  講o的o野俾你聽o丫…

誰人曾愛過你 你盡量幻想他貪你什麼
好心地也不錯
誰人曾厭棄你 你問問自己他憎你什麼
或~是怕你會肚餓

如果想照耀萬人 請加點信心
如果想抱住情人 請吸取教訓
如果想快樂做人 請敲敲你心
如果可磊落做人 你會更吸引

童年時那個你 與弟弟在家中演你自己
哭只因你歡喜
成年人勸過你 你現在大個需要做大戲
但別要太過顧忌

你有個個也有 你有爸爸媽媽
你有占過掛 你有幾口一家
你亦有收過花得過初吻放過煙花
你的八字看透了嗎 你有苦戀的他
你有膽卻怕 你有許多牽掛
你未有卻恨有 有時笑對你說過來吧

童年時那個你 與弟弟在家中演你自己
哭只因你歡喜
成年人勸過你 你現在大個需要做大戲
但是我永遠愛你

4.你最喜歡千嬅邊套戲/電影劇集
    新紮師妹2

5.你對千嬅最印象深刻o既一件事
    係佢第一次?TVB最受歡迎女歌手果幕...激動到拍檯...仲話"我話過我唔喊"...司儀叫佢唔好拍
    呢幕令我對佢o既印象最深刻o既一件事...話唔喊但都係喊

6.其他
    希望佢?多D大獎....出多d新歌...愈來愈紅!!!

已有 1 人評分威望 收起 理由
天殺龍者 + 50 活動參與

總評分:  威望 + 50   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

1.小學個時
2.佢成日笑..我feel到佢好好人
3.野孩子
就算只談一場感情 除外都是一時虛榮
不等於 在蜜月套房 遊玩過
就可自入自出仙境

情願獲得你的尊敬 承受太高傲的罪名
擠得進你臂彎 如情懷漸冷
未算孤苦也伶仃

*明知愛 這種男孩子 也許\只能如此
 但我會成為你最牽掛的一個女子
 朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我
 若果親手抱住 或者不必如此

許\多旁人說我不太明瞭男孩子
 不受命令就是一種最壞名字
 笑我這個毫無辦法管束的野孩子
 連沒有幸福都不介意*

若我依然堅持忠誠 難道你又適合安定
真可惜 說要吻我的還未吻
自己就夢中甦醒

離場是否有點失敬 還是更轟烈的劇情
必需有這結果 才能懷念我
讓我於荒野馳騁

REPEAT*

明知愛 這種男孩子 也許\只能如此
但我會成為你最牽掛的一個女子
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我
若果親手抱住 或者不必如此

許多旁人說我不太明瞭男孩子
不受命令就是一種最壞名字
我也笑我原來是個天生的野孩子
連沒有幸福都不介意

4.新紮師妹1-2..(3都鍾意..不過唔係佢做=[ )
5.佢成日笑...整到joey話佢 大笑姑婆
6.做低joey..愈唱愈紅!
天殺龍者 + 20 活動參與

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

1.幾時開始喜歡千嬅
唔知幾時wo 果陣我仲係好細過 得9歲定10歲==.
係聽左果首少女的祈禱之後鍾意佢
2.原因(緊係打得愈多愈好啦>3<)
佢夠真唔做作
同埋好鍾意佢笑果陣既樣

3.你最喜歡千嬅邊隻歌(有歌詞更佳)
少女的祈禱
沿途與他車箱中私奔般戀愛 再擠逼都不放開
祈求在路上沒任何阻礙 令愉快旅程變悲哀
連氣兩次綠燈都過渡了 與他再愛幾公里
當這盞燈轉紅便會別離 憑運氣決定我生死
祈求天地放過一雙戀人怕發生的永遠別發生
從來未順利遇上好景降臨如何能重拾信心
祈求天父做十分鐘好人
賜我他的吻如憐憫罪人
我愛主 同時亦愛一位世人 祈求沿途未變心
請給我護蔭
為了他不懂禱告都敢禱告誰願眷顧這種信徒
用兩手遮掩雙眼專心傾訴寧願答案望不到
唯求與他車箱中可抵達未來到車毀都不放開 無論路上歷盡任何的傷害
任由我決定愛不愛
祈求天地放過一雙戀人怕發生的永遠別發生
從來未順利遇上好景降臨如何能重拾信心
祈求天父做十分鐘好人
賜我他的吻如憐憫罪人
我愛主 同時亦愛一位愛人 祈求沿途未變心
請給我護蔭
為了他不懂禱告都敢禱告誰願眷顧這種信徒
太愛他怎麼想到這麼恐怖 對綠燈去哀求哭訴
然而天父並未體恤好人 到我睜開眼 無明燈指引 我愛主 為何任我身邊愛人
離棄了我 下了車 你怎可答允

4.你最喜歡佢邊套戲/電視劇集(有劇照更佳)
新紮師妹2

5.你對千嬅最印象深刻既一件事
佢第一次拎最佳女歌手果陣

天殺龍者 + 30 活動參與

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

1.幾時開始喜歡千嬅
2000年果陣

鍾意佢唱歌好聽
同埋感情真摰
野孩子 小城大事

小城大事

曲:雷頌德
詞:林夕
編:雷頌德

青春彷彿因我愛你開始 但卻令我看破愛這個字
自你患上失憶 便是我扭轉命數的事

只因當失憶症發作加深 沒記住我但卻另有更新蜜運
像狐狸精般 並未允許我步近

無回憶的餘生 忘掉往日情人 卻又記住移情別愛的命運
無回憶的男人 就當偷厄與瞞騙 抱抱我不過份

* 吻下來 豁出去 這吻別似覆水 再來也許要天上團聚
再回頭 你不許 如曾經不登對 你何以雙眼好像流淚

彼此追憶不怕愛要終止 但我大概上世做過太多壞事
能從頭開始 跪在教堂說願意

娛樂行的人影 還在繼續繁榮 我在算著甜言蜜語的壽命
人造的蠢衛星 沒探測出我們已 已再見不再認

Repeat *

我下來 你出去 講再會也心虛 我還記得到天上團聚
吻下來 豁出去 從前多麼登對
何以雙眼好像流淚 每年這天記得再流淚

野孩子

就算只談一場感情 除外都是一時虛榮                                                                                                                                      許多旁人說我不太明瞭男孩子                                                                  

不等於 在蜜月套房 遊玩過 就可自入自出仙境                                                                                                                                      不受命令就是一種最壞名字                                                                  

情願獲得你的尊敬 承受太高傲的罪名                                                                                                                                      笑我這個毫無辦法管束的野孩子                                                                  

擠得進你臂彎 如情懷漸冷 未算孤苦也伶仃                                                                                                                                      連沒有幸福都不介意                                                                  

*明知愛 這種男孩子 也許只能如此                                                                                                                                      若我依然堅持忠誠 難道你又適合安定                                                                  

但我會成為你最牽掛的一個女子                                                                                                                                      真可惜 說要吻我的還未吻 自己就夢中甦醒                                                                  

朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我                                                                                                                                      離場是否有點失敬 還是更轟烈的劇情                                                                  

若果親手抱住 或者不必如此                                                                                                                                      必需有這結果 才能懷念我 讓我於荒野馳騁

行運超人

叱吒903上台拎獎果陣
勁感人

6.其他(可自由發揮)
我愛千嬅=V=

1.幾時開始喜歡千嬅

我小六果時已經鍾意佢ga la !!

因為比我家姐帶到,,佢成日聽佢d歌,我又聽,,跟住就鍾意左佢啦!!!果時小學成日都會問你鍾意d 咩明星歌星,,跟住同d 人傾,同班都有幾個同我一樣!!好開心呀~~同埋成日睇yes,,而家好似無左咁lu!!唔多見~~~我地幾個一齊有時都唱下佢d 歌ga~~~唔知點解反左中學好似少左人鍾意佢咁,,都搞到有d 唔開心!!!無左小學果陣感覺!!唉...可能比新入行果d 明星吸引住掛,,or d 人貪新鮮啦!!!

我同千嬅一樣都忍唔到笑ga,,好鍾意笑,,成日笑,,我覺得哩種陽光氣息既千嬅,,同我鍾意果type一樣,,千嬅,,i love you 呀...

連埋首歌^^ 我好鍾意high light 左果part!!!

http://www.tudou.com/programs/view/n_I4D-VZRoM/
可惜我是水瓶座

曲: 雷頌德 詞: 黃偉文

原來你這樣珍惜我

從前在熱戀中都未聽講過

別說這種行貨

哪裡留得住我

到底是為什麼分手你很清楚

如何笨到底

但到底 還是我

誰人待我好

待我差 太清楚

想繼續裝傻

卻又無力受折磨

心裡羨慕那些人

盲目到不計後果

我就回去 別引出我淚水

尤其明知水瓶座最愛是流淚

若然道別是下一句

可以閉上了你的咀

無謂再會 要是再會 更加心碎

要是回去 沒有止痛藥水

拿來長島冰茶換我半晚安睡

十年後或現在失去

反正到最尾也唏噓

夠絕情 我都趕我自己出去

猶如最結實的堡壘

原來在 逐點崩潰逐點粉碎

極固執的如我

也會捱不下去

每天扮著幸福

始終有些心虛

如可笨到底

但到底 還是我

誰人待我好 待我差 太清楚

想繼續裝傻 卻又無力受折磨

心裡羨慕有些人 盲目到不計後果

我就回去 別引出我淚水

若然道別是下一句

可以閉上了你的咀

要是回去 沒有止痛藥水

十年後或現在失去

反正到最尾也唏噓

《百分百感覺 II》
而家屋企仲有哩套cd~~我覺得好正呀!!!已經番睇左好多次,,家姐得閒就拎下黎睇,,其實都唔錯,,比我回味下,,雖然我都想睇下d 新戲既!!!

千嬅靚女!!!

千嬅靚女!!!

千嬅靚女!!!

千嬅靚女!!!

雖然無咩佢既正相,,但我覺得好正!!

好記得有一次千嬅做司儀,,比曾智偉講笑咁講佢,,暗示佢平胸,,好唔抵得佢咁笑千嬅,,佢平唔平,,關佢咩事wo,,仲要係咁多人面前講wo,千嬅都有佢ge感覺ga,,唔係佢想笑就笑,,亂咁up,,好討厭佢呀!!!好彩千嬅無比佢影響到,,唔係實投訴佢呀,,,衰到佢咁!!!

6.其他(可自由發揮)

我以前save 低ga,,我覺得哩首歌改左咁好聽,,,!!!so 同你地分享下~~~

傷痕  點擊試聽:可惜我是水瓶座
作曲:雷頌德
作詞:小女子  MY BLOG

從前我送贈的初吻  為何又付出的只換到傷困
令我一生情困   串串回憶在滲
往昔浪漫日子掀起我的傷感

濃情   逝似風   逝似水  曾互吻
濃情   逝似風   逝似水  已相分
所以剩傷痕   以及情淚伴我行
一世寂寞與磋跎   全賴你一次負心

你沒憐憫  待我不會認真
從前情深只留下創痛及遺憾
為何浪漫熱烈的吻   使你對我更欠惻隱
情逝似夢  愛逝似夢 我心哀困

永沒餘韻   但我一再地等
祈求奇蹟可能令你以愛相贈
但情盡獨剩下灰暗  失去你我永遠傷心
到後來   最終只有淚水撫吻

難忘記每日深深吻   甜甜蜜像酒一般極之吸引
蜜餞一般情吻  化作情傷烙印
哪知密密付出偏偏愛得艱辛

濃情   逝似風   逝似水  曾互吻
濃情   逝似風   逝似水  已相分
所以剩傷痕   以及情淚伴我行
一世寂寞與磋跎   全賴你一次負心

你沒憐憫  待我不會認真
從前情深只留下創痛及遺憾
為何浪漫熱烈的吻  使你對我更欠惻隱
情逝似夢   愛逝似夢  我心哀困

永沒餘韻   但我一再地等
祈求奇蹟可能令你以愛相贈
但情盡獨剩下灰暗  失去你我永遠傷心
到後來   最終只有淚水撫吻

十週年勳章(賀詞)

1.幾時開始喜歡千嬅
3個月前

2原因...鍾意聽千嬅d歌..因為好好聽...我先會聽

3你最喜歡千嬅邊隻歌(有歌詞更佳)
1.Meridian

2.化

曲: 阿滾      詞: 林夕      編: 謝國維

別離未算久 別漫談如摯友 令清修的我再失守
別凝望太久 令面容如刺繡 像一針一血的引誘
一巴一巴 情感打不化 沒碰著你再愛誰未算假
何必擔心下半生 何苦不信任緣份
談多幾次心 自然就似情人 唯有甘心
無需等的別要等 庸碌一世沒遺憾
人家不費心亦能恩愛互吻 誰說別人未襯

淚還未轉圈 便被人嫌我怨
扮開心果也夠辛酸
舊情未算短 令別人如副選
像他的衫也該 你穿
收得多花 遲早火花都化
未信共對上百年未愛他
何必擔心下半生 何苦不信任緣份
談多幾次心 自然就似情人 唯有甘心
無需等的別要等 庸碌一世沒遺憾
情不必太深 若能不執著你 誰不懂去互吻

如果戀愛為結婚 如果擁抱為名份
何苦等半生 沒人沒有情人 如果甘心
誰的心可及你狠 誰肯恩愛亦榮幸
難刻骨銘心 亦能找到護蔭
忘愛自然合襯

行運超人

1.幾時開始喜歡千嬅
2001年..

2.原因(緊係打得愈多愈好啦@@)
d歌越聽越好聽..唔會悶

可惜我是水瓶座

原來你這樣珍惜我 從前在熱戀中都未聽講過
別說這種行貨 哪裡留得住我 到底是為什麼分手你很清楚

如可笨到底 但到底 還是我 誰人待我好 待我差 太清楚
想繼續裝傻 卻又無力受折磨 心裡羨慕那些人 盲目到不計後果

我就回去 別引出我淚水 尤其明知水瓶座最愛是流淚
若然道別是下一句 可以閉上了你的咀

要是回去 沒有止痛藥水 拿來長島冰茶換我半晚安睡
十年後或現在失去 反正到最尾也唏噓

猶如最結實的堡壘 原來在 逐點崩潰 逐點粉碎
極固執的如我 也會捱不下去 每天扮著幸福 始終有些心虛

行運超人 & 花好月圓

千嬅的快樂
6.其他(可自由發揮)
希望千嬅會越黎越紅啦..呢排都冇乜聲氣咁..

1.幾時開始喜歡千嬅

d歌岩聽,同成日笑XD...唔會悶..又開心

閃靈

黑暗中我再見這經典傑作
看著那 可笑的臉飛過大銀幕
突然懷念你 為可連外星人
也有你附身的感覺

*紅恤衫的魔影 藍天空的風景
 所有主角逼我在填命
 怎麼你陰森的一雙眼
 凝望我我只好蒙著眼睛

如今 我失去做女友資格
 無法 獨個兒看不速之嚇
 唯恐 我側邊有人微笑
 教我何以獨自活到五更

曾經 每一晚受過你驚嚇
 害怕 漸變成你家中稀客
 風聲之中聽候你的凶鈴
 看著你就如 看透我的慘淡*

我又哪敢睜開眼 懷疑所有戲院椅背後
誰抱著你欣賞這齣戲殭屍般作法

黑暗中 我眼見幾多宗罪惡
看著我 心愛的女主角被奚落
劇情然後會 為何男主角
如邪靈附身的感覺

REPEAT*

誰抱著你欣賞這好戲我怎麼解答
男生的雙眼都發光 我已經不敢看

不記得 你最愛看的希治閣
有沒有 真正給我驚嚇或娛樂
突然明白你 原來如外星人
能再會唯有於天國

乾柴烈火,行運超人,天生一對

唱咩歌都係我都深刻既一件事

6.其他(可自由發揮)

我想佢1日紅過1日....
出多d cd

1.幾時開始喜歡千嬅
小學已經鐘意,咩年份真係唔記得,
果時佢首少女的祈禱好hit,又易上口,就係咁就鐘意左

本身係鐘意佢唱歌既,因為覺得佢唱歌咬字好得意,
之後佢開始拍戲,就發覺仲正,
佢大笑姑婆既性格好似我,我亦我鐘意睇片笑
所以自佢拍戲之後更加鐘意佢

再見二丁目
作曲:于逸堯
填詞:林夕
編曲:谷中仁

滿街腳步 突然靜了
滿天柏樹 突然沒有動搖
這一剎 我只需要 一罐熱茶吧
那味道 似是什麼 都不緊要

唱片店內 傳來異國民謠
那種快樂 突然被我需要
不親切 至少不似 想你般奧妙
情和調 隨著懷緬 變得蕭條

原來過得很快樂(原來我非不快樂)
只我一人未發覺
如能忘掉渴望
歲月長 衣裳薄
無論於什麼角落
不假設你或會在旁
我也可暢遊異國 放心吃喝
(我也可暢遊異國 再找記托)

轉街過巷 就如滑過浪潮
聽天說地 仍然剩我心跳
關於你 冥想不了 可免都免掉
情和慾 留待下個化身燃燒

(呢個歌既內容大至係講,一個女仔同個男仔分佐手之後都好掛住個男仔,
去到二丁目旅遊,都不其然想起同男朋友以前既日子)

戲*最最最鐘意係煎釀三寶
太好笑,但好笑得黎,亦有溫情,同愛情
唔係無厘頭笑片黎架

煎釀三寶 (2004)  
Three of a Kind  

劇照

好耐之前有次睇報紙,好似話佢出席某某人喪禮
但比人影到佢係呢d場合度笑
傻大姐真係傻大姐...

6.其他(可自由發揮)
千嬅份人夠真,做訪問直情直肚
笑就笑,喊就喊
唔造作

快d出歌派下台啦
等你架
千fa加油

原帖由 天殺龍者 於 2008-2-26 06:49 PM 發表
1.幾時開始喜歡千嬅

6.其他(可自由發揮)

1. 小學果陣佢已經出道,果時好鐘意佢
2. d歌好有共嗚! 我第一隻聽佢既歌係千千閥歌(竟然唔係佢自己既歌,見到咁多千字以為係佢既=.=), 第一隻碟係e714342!
3. 最鐘意既歌係勇, 真係好好好有意思, melody就鐘意小城大事
4. 緊係新扎師妹! 簡直係經典
5. 最深刻佢起100% feel 入面既角色, 之後仲出左本同戲入面一樣既書, 我仲送左佢比初戀女友, 本書係別在西藏和禿鷹初吻
6. 楊千嬅係一個陪住我成長既歌星, 同eason一樣 係永遠唔會忘記

1.幾時開始喜歡千嬅

今年

唱歌好聽 演技好 人好 心地好

烈女

歌手:楊千嬅 |作曲:雷頌德 填詞:林夕 編曲:雷頌德

很想裝作我沒有靈魂 但你讚我性感
很想偷呃拐騙的勾引 完了事便懷孕
然後便跟你 跟你到家裡去掃地
讓情敵跟我講恭喜 放棄事與非
與魔鬼在一起

*烈女不怕死 但憑傲氣 絕沒有必要呵你似歌姬
 知你好過了便要分離 沒有骨氣只會變奸妃
 烈女不怕死 又何懼你 不會失去血性和品味
 知你一向以我去攝期
 迎合你便令名譽掃地 呸呸*

本應想我變做你類型 讓你與我有景
只可惜得到你的尊敬 全因肯當佈景
無謂被選美 逼你待我好我寧願傷悲
若然排在榜中最多三四 我縱像儲妃
違背了我天地

REPEAT**

千杯不醉

叱吒903上台拎獎 流淚了

6.其他(可自由發揮)

好like佢成日笑 好開心 加油la 做個出色的藝人

天殺龍者 + 40 活動參與

總評分:  威望 + 40   查看全部評分

1.幾時開始喜歡千嬅
2年之前

有好多lo...我開始o既時候其實覺得千嬅唱得唔係幾好.但係聽聽下...好好聽lo
之後就鍾意左佢啦0.0...千嬅所有歌.mv我都有...想要o既就pm我啦0.0|||
千嬅係最好o既.好野.好野.好野

真係好難選...隻隻都喜歡...最喜歡的是;掩眼法 (藍鞋子)

作曲 : 黃智傑|填詞 : 甄健強|編曲Tomoki Ookame|監製 : 側田 (ON YOUR MARK)

風 差點嚇倒我 雲 營造了效果 傷 於空氣內進迫我 逃
誰令我心多

*告別愛 抱住痛 所有彩色漸淡 驟來黑影竟遮蔽我雙眼 雪
在降 看在眼 全是幻影不用避難 就憑這勇氣便會消散*

#沉迷哀傷的佈景 便懶得相信世上萬人原本該繼續高興 拼
命虛構 黃葉飄零 從沒雪花 過路人 怎去認命 誰也試過
也計只需覺醒

全城多麼淒清 在眼中一塊破舊石頭仍顯得過份感性 接著的
戲 全部悲情 如幻似真 你如何明瞭究竟 問失戀的你 能否將
一切 看清 (問失戀的你 陪失戀的我 看清) # Repeat *##

新紮師妹1.2

有d細.唔好意思...有2張自己影.有一張係朋友send的0,0

之前係電台到講佢最大的心願係做小忌廉
笑到我=_=...e+想起都有d好笑...

6.其他(可自由發揮)
千嬅佢...唱歌好...樣貌美麗.性格開朗...為人樂觀等等都係佢o既優點...
其實我最鍾意見到佢笑...佢笑o既時候唔係最好睇...但係我覺得係最真...唔似其他藝人咁...笑到假到死...我唔開心o既時候見到千嬅笑.聽到千嬅笑...都會馬上開心返哂...你話千嬅笑o既魔力係有幾可怕~~~希望千嬅日日都咁開心啦~

1.幾時開始喜歡千嬅
唔記得幾時~近年的

2.原因
記得佢上台拎唔知咩獎果陣~覺得佢好叻,之後dl過d歌落黎聽都唱得好好~係好多場合發現左佢好鐘意笑~同埋見佢成日都keep住去笑會感染到身邊既人

3.你最喜歡千嬅邊隻歌
可惜我是水平座

原來你這樣珍惜我
從前在熱戀中都未聽講過
別說這種行貨
哪裡留得住我
到底是為什麼分手你很清楚

如何笨到底
但到底 還是我
誰人待我好
待我差 太清楚
想繼續裝傻
卻又無力受折磨
心裡羨慕那些人
盲目到不計後果

我就回去 別引出我淚水
若然道別是下一句
可以閉上了你的咀
要是回去 沒有止痛藥水
十年後或現在失去
反正到最尾也唏噓

猶如最結實的堡壘
原來在 逐點崩潰逐點粉碎
極固執的如我
也會捱不下去
每天扮著幸福
始終有些心虛

如可笨到底
但到底 還是我
誰人待我好 待我差 太清楚
想繼續裝傻 卻又無力受折磨
心裡羨慕有些人 盲目到不計後果

我就回去 別引出我淚水
若然道別是下一句
可以閉上了你的咀

要是回去 沒有止痛藥水
十年後或現在失去
反正到最尾也唏噓

4.你最喜歡佢邊套戲/電視劇集
新紮師妹1~望住佢學無間道痴埋房祖名身邊度搵料,點知戲假情真,同埋佢地成team人好多抵死搞笑既場面~

笑果陣個樣,無論上台拎獎又好,出現係公開場面又好,總之佢總會掛住個笑樣出現係大家身邊

6.其他
係香港joey同千嬅都係樂壇入面舉足輕重既女歌手~好多獎都係呢2個人爭,睇番07年,雖然joey爭贏左唔要大獎,但千嬅既努力1樣得到好多人既認同,不斷努力去得到更多人既認同,呢種毅力值得我去尊敬同學習

1.幾時開始喜歡千嬅

岩岩出少女的祈禱果時-3-
我鍾意佢笑><"
可能平時我都好鍾意笑啦-3-
睇到佢成日笑特別開心特別鍾意
少女的祈禱<<"最愛-3-
新紮師妹全套-.-"好搞野

冇咩特別深刻..因為太多野我都記得-3-..寫唔落手>"<sor
6.其他(可自由發揮)
沒有其他啦-口-仲之我會一直支持-  -v

1.幾時開始喜歡千嬅
由狼來了開始!!
佢既青春做型 加上以前佢既歌 真係可以用實力黎形容!!
練金術

給我一團熊火 試煉我
證明我這麼狠狠愛過
期望不多 只要得到過 你身旁 那寶座

給我一場洪水 冷靜我
眼淚太多已匯聚成河
力竭聲嘶請你喜歡我
什麼事都做過 都不能感動你麼

*原來暫時共你沒緣份
來年先會變得更合襯
頑石哪天變黃金 我可以等
融合二人是哪樣成份
但願虔誠能顯得吸引
用五十年溶化你  成就金禧一吻*

不夠激情仍可靠耐性
對付你的冷酷及無情
沉默假使都算種本領 我一定 最安靜

深信忠誠遲會獲勝
那份固執終於都會被尊敬
如煉金般等你先轉性
除非遺失人性 怎可能一直結冰

Repeat *

頭白了 還在等 情人預約在黃昏

原來暫時共你沒緣份
來年先會變得更合襯
期待再苦再難堪 我都會忍
談情十年未晚不怕等
渡日如年仍覺得興奮
若最後能溶化你 何用 心急手震

行運超人,新紮師妹1,2
有一次見佢係新城市 勁親民 勁靚女 可惜就係太多人 冇機會影相
6.其他(可自由發揮)
永遠永遠都咁好笑 一路拎晒所有女歌手獎^^

笑傲無雙

1.幾時開始喜歡千嬅
2年前
2.原因
覺得佢笑得好甜
3.你最喜歡千嬅邊隻歌

新紮師妹,覺佢做得好似,個角色好岩佢
佢同鄭中基既戀情,分手個1刻
6.其他
喜歡千嬅沒有特別理由,主要是佢笑得好吸引我,說得出不等於會更喜歡他,簡單就夠~

1.幾時開始喜歡千嬅
由少女的祈禱到宜家
2.原因
鍾意佢直爽既性格"同親民..
3.你最喜歡千嬅邊隻歌
少女的祈禱同小城大事
行運超人同新紮師妹1
印象深刻就係叱吒903拎我最喜愛女歌星
6.其他
無~"~

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

1.幾時開始喜歡千嬅                                             1年前

2.原因(緊係打得愈多愈好啦>3<)              靚女同埋d歌好聽

3.你最喜歡千嬅邊隻歌(有歌詞更佳)                  烈女

4.你最喜歡佢邊套戲/電視劇集(有劇照更佳)          每當變幻時

5.你對千嬅最印象深刻既一件事                                拎過最佳女歌手

6.其他(可自由發揮)                                    我而家開始鐘意左佢..佢唱d歌都好好聽

1.好細個就聽佢d歌..之後就鍾意左啦-3-

2.因為細細個,,佢d歌不斷係我個腦海入面有佢把聲,,所以鍾意左-3-

3.閃靈
黑暗中我再見這經典傑作
看著那 可笑的臉飛過大銀幕
突然懷念你 為可連外星人
也有你附身的感覺

#紅恤衫的魔影 藍天空的風景
所有主角逼我在填命
怎麼你陰森的一雙眼凝望我我只好蒙著眼睛

如今 我失去做女友資格
無法獨個兒看不速之嚇
唯恐 我側邊有人微笑
教我何以獨自活到五更
曾經 每一晚受過你驚嚇
害怕 漸變成你家中稀客

風聲之中聽候你的凶鈴
看著你就如 看透我的慘淡
誰抱著你欣賞這齣戲殭屍般作法
(誰抱著你欣賞這好戲我怎麼解答)

黑暗中 我眼見幾多宗罪惡
看著我 心愛的女主角被奚落
劇情然後會 為何男主角 如邪靈附身的感覺

Repeat #()

男生的雙眼都發光 我已經不敢看
不記得 你最愛看的希治閣
有沒有 真正給我驚嚇或娛樂
突然明白你 原來如外星人
能再會唯有於天國

4.新紮師妹1,2 -3-最愛佢哩2套,,

5.大笑姑婆-3-哈..成日笑@@

6.希望佢黎緊個幾年都可以拎女歌手/最受歡迎個d獎-3- Add oil =3=

十週年勳章(賀詞)

我10歲果時已經很仰慕楊千嬅,我最愛她唱的小城大事,真係好好聽呀!
楊千嬅 - 小城大事

作詞:林夕
作曲:雷頌德
編曲:雷頌德

青春彷彿因我愛你開始 但卻令我看破愛這個字
自你患上失憶 便是我扭轉命數的事

只因當失憶症發作加深 沒記住我但卻另有更新蜜運
像狐狸精般 並未允許我步近

無回憶的餘生 忘掉往日情人 卻又記住移情別愛的命運
無回憶的男人 就當偷厄與瞞騙 抱抱我不過份

* 吻下來 豁出去 這吻別似覆水 再來也許要天上團聚
再回頭 你不許 如曾經不登對 你何以雙眼好像流淚

彼此追憶不怕愛要終止 但我大概上世做過太多壞事
能從頭開始 跪在教堂說願意

娛樂行的人影 還在繼續繁榮 我在算著甜言蜜語的壽命
人造的蠢衛星 沒探測出我們已 已再見不再認

Repeat *

我下來 你出去 講再會也心虛 我還記得到天上團聚
吻下來 豁出去 從前多麼登對
何以雙眼好像流淚 每年這天記得再流淚

想知我點解咁仰慕千嬅?
因為佢演技和唱功很好,還不斷提升啊!佢仲有佢笑得好甜
最印象深刻就係佢拍 慳錢家族 果時,因為佢個角色好搞笑XD!
千嬅努力呀!大家都支持你!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 04:14 AM , Processed in 0.089312 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存