2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 灣岸4 《灣岸》車種區 SUBARU IMPREZA WRX Sti (GDB-C) 專用討論區
返回列表 發新帖 回覆
go

SUBARU IMPREZA WRX Sti (GDB-C) 專用討論區   [複製鏈接]

我就用緊AERO A + 花鈴 + GT WING + 想轉番原裝AERO...好似原裝好用D

原帖由 kobekou12 於 2008-3-3 23:43 發表
我就用緊AERO A + 花鈴 + GT WING + 想轉番原裝AERO...好似原裝好用D

係呀,包圍a得個硬字,撞尾多過食飯仲有加速廢到想自殺

我就用原廠aero + type wing + RS 鈴......

夠加速...出灣都夠快........

試過用原廠wing 同 type wing 對比.......

type wing 個尾是硬少少......如果線位好都頂得下人.........
但是比人夾落個車門位........完全死亡

原帖由 wgpoon 於 2008-3-4 19:03 發表
我就用原廠aero + type wing + RS 鈴......

夠加速...出灣都夠快........

試過用原廠wing 同 type wing 對比.......

type wing 個尾是硬少少......如果線位好都頂得下人.........
但是比人夾落個車門 ...

前2個車門定後2個車門既位置?

前2個車門.....快人1m果時.....

對我個friend , 佢用R34........set C + RS + GT wing.......

快佢1m都頂唔住.......是得個車尾頂得下......

原帖由 wgpoon 於 2008-3-4 19:31 發表
前2個車門.....快人1m果時.....

對我個friend , 佢用R34........set C + RS + GT wing.......

快佢1m都頂唔住.......是得個車尾頂得下......

哦,明白哂

不過GDB -C 原裝set 來講.......算是幾平均......

set c 其實是幾定...同set a /原裝set比....

出灣速度是最快........

但是6波加速又是慢......

原帖由 wgpoon 於 2008-3-4 19:36 發表
不過GDB -C 原裝set 來講.......算是幾平均......

set c 其實是幾定...同set a /原裝set比....

出灣速度是最快........

但是6波加速又是慢......

照你意思解,包圍c加速最好,不過冇乜極速?

回復 #8 風切刃 的帖子

我是覺得set C 加速好鬼慢就真.....

好灣都無用.......後追勁辛苦..........果時用set C + RS + type wing

我估set C 用三爪會幾好........不過最後都是轉原裝set 算......

用開左一條鈴就唔想再轉........
如果唔是又要重新識應過

我用緊SET A ,鈴就用緊E字頭間廠第一條鈴(唔係好清楚咩名),GT WING
本身用緊57F 但係後未想轉下-用三爪-覺得過灣幾好,但我班FD就叫我唔好用三爪
請問各位有咩意見,宜家過灣好似唔係好OK咁

原帖由 wgpoon 於 2008-3-4 19:49 發表
我是覺得set C 加速好鬼慢就真.....

好灣都無用.......後追勁辛苦..........果時用set C + RS + type wing

我估set C 用三爪會幾好........不過最後都是轉原裝set 算......

用開左一條鈴 ...

哦,咁大大你係唔係諗住用:原裝包圍、三爪軨、車種尾翼?

原帖由 ERROR!!!!! 於 2008-3-4 20:16 發表
我用緊SET A ,鈴就用緊E字頭間廠第一條鈴(唔係好清楚咩名),GT WING
本身用緊57F 但係後未想轉下-用三爪-覺得過灣幾好,但我班FD就叫我唔好用三爪
請問各位有咩意見,宜家過灣好似唔係好OK咁

你既fd應該擔心三爪軨更加甩;你而家係唔係用ENKEI NT03+M?

咁其實係未即係原裝包圍最硬?/./...

我諗住轉原裝AERO + 花ING + 3DWING...

原帖由 風切刃 於 2008-3-4 09:01 PM 發表

你既fd應該擔心三爪軨更加甩;你而家係唔係用ENKEI NT03+M?

係呀係呀!咁點算好

原帖由 ERROR!!!!! 於 2008-3-4 11:21 PM 發表

係呀係呀!咁點算好

RGII 呢條LING唔錯...

回復 #11 風切刃 的帖子

我VS果部就用緊---原裝set + RS + type wing

三爪/星星鈴+(走wing + 原裝set) , 就是第二部要來打TA ge 車先用......
至於點解有兩部la wor??????????要問下灣岸個設計者la

原帖由 kobekou12 於 2008-3-4 11:33 PM 發表

RGII 呢條LING唔錯...

但係好貴啵呢條鈴 ..成39lv

我之前試架gdb-c改裝...其中試過好多野,記唔哂><,依家試到LV.72 ..盡量分享~
大慨比我感覺係咁:

包A + 包A原翼 + 星鈴 = 好硬,過灣普通,後追慢到想死,起步唔錯,夠形
包A + 包A原翼 + 三爪 = 堅過石堅,過灣甩,後追慢,起步中上

原包 + 原翼 + 星鈴 = 硬就一般,過灣甩甩地,後追加速夠快,起步快
原包 + GT WING 3D + 星鈴 = 硬就一般,過灣定,後追中上,起步OK

包C + GT WING + 57F = 唔夠硬,過灣定到你唔信(勁聽話),後追加速平平,起步平平

包B真係未試過,因外觀太難睇,唔想試

請各位掃把佬愛好人仕多多分享,感謝

原帖由 蜘蛛俠2004 於 2008-3-5 05:04 PM 發表
我之前試架gdb-c改裝...其中試過好多野,記唔哂>

甘講好似原包好d啵 ..

原帖由 蜘蛛俠2004 於 2008-3-5 05:04 PM 發表
我之前試架gdb-c改裝...其中試過好多野,記唔哂>

之前用set a都唔夠e9 set a夾...
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 01:36 PM , Processed in 0.040849 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存