2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 灣岸4 《灣岸》車種區 SUBARU IMPREZA WRX Sti (GDB-C) 專用討論區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: kobekou12
go

SUBARU IMPREZA WRX Sti (GDB-C) 專用討論區  

原帖由 kobekou12 於 2008-3-4 11:33 PM 發表

RGII 呢條LING唔錯...

姐係邊間車廠??

原帖由 ○希文● 於 2008-3-5 05:39 PM 發表

甘講好似原包好d啵 ..

好多人話原包好強,但係要用原包翼先勁....對於我黎講接受唔到隻翼..好樣衰
同埋要用d過灣定既鈴..因為原包好甩

原帖由 kobekou12 於 2008-3-5 06:21 PM 發表

之前用set a都唔夠e9 set a夾...

好老實講,唔係掃把佬弱,係e9過強,閘少次都唔得,都唔知點解要set到咁強,攪到一街都係e8,e9..太量產,好憎 (e8,e9愛好者得罪都要講句,因為係事實)

原帖由 wgpoon 於 2008-3-5 00:06 發表
我VS果部就用緊---原裝set + RS + type wing

三爪/星星鈴+(走wing + 原裝set) , 就是第二部要來打TA ge 車先用......
至於點解有兩部la wor??????????要問下灣岸個設計者la

走wing硬唔硬?

原帖由 ERROR!!!!! 於 2008-3-5 19:48 發表

姐係邊間車廠??

YOKOHAMA;全名係:YOKOHAMA ADVAN RG2

原帖由 蜘蛛俠2004 於 2008-3-5 20:52 發表

好多人話原包好強,但係要用原包翼先勁....對於我黎講接受唔到隻翼..好樣衰
同埋要用d過灣定既鈴..因為原包好甩

好老實講,唔係掃把佬弱,係e9過強,閘少次都唔得,都唔知點解要set到 ...

用RAYS既CE28N好穩定

原帖由 蜘蛛俠2004 於 2008-3-5 17:04 發表
我之前試架gdb-c改裝...其中試過好多野,記唔哂><,依家試到LV.72 ..盡量分享~
大慨比我感覺係咁:

包A + 包A原翼 + 星鈴 = 好硬,過灣普通,後追慢到想死,起步唔錯,夠形
包A + 包A原翼 + 三爪 = 堅過石堅,過灣甩,後追慢,起步中上

原包 + 原翼 + 星鈴 = 硬就一般,過灣甩甩地,後追加速夠快,起步快
原包 + GT WING 3D + 星鈴 = 硬就一般,過灣定,後追中上,起步OK

包C + GT WING + 57F = 唔夠硬,過灣定到你唔信(勁聽話),後追加速平平,起步平平

包B真係未試過,因外觀太難睇,唔想試

請各位掃把佬愛好人仕多多分享,感謝

小弟試過:包圍A、細GT翼、CE28N,小甩

原帖由 風切刃 於 2008-3-5 10:26 PM 發表

YOKOHAMA;全名係:YOKOHAMA ADVAN RG2

會唔會好甩?

原帖由 ERROR!!!!! 於 2008-3-5 22:41 發表

會唔會好甩?

唔敢包,本身GDB已經算係甩過FD[感覺上],所以唔敢試YOKOHAMA D軨,不過YOKOHAMA D軨加速快少少就真

其實隻翼既影響真係好大,我覺得新手真係要gt wing,用左係好定
三爪我就真係唔識用,好q甩,但係好多人鐘意用(可能平,夠低用 )

原帖由 蜘蛛俠2004 於 2008-3-5 23:01 發表
其實隻翼既影響真係好大,我覺得新手真係要gt wing,用左係好定
三爪我就真係唔識用,好q甩,但係好多人鐘意用(可能平,夠低用 )

如果用包圍A gt wing 三爪軨,勉強玩得到

原帖由 風切刃 於 2008-3-5 11:34 PM 發表

如果用包圍A gt wing 三爪軨,勉強玩得到

如果咁set應該唔錯喎

玩過下,都ok,不過ce28n更加好

琴日我借左架gdb比人挑機 (包C + GT WING + 57F)
過灣果陣睇住成架車接近打橫訓落去架evo9到閘住佢,但係比架evo9推開左
真係想知係我個setting弱雞丫...定係evo9過強

原帖由 蜘蛛俠2004 於 2008-3-6 09:08 發表
琴日我借左架gdb比人挑機 (包C + GT WING + 57F)
過灣果陣睇住成架車接近打橫訓落去架evo9到閘住佢,但係比架evo9推開左
真係想知係我個setting弱雞丫...定係evo9過強

咁都推到人?
算啦,不過evo9係推唔開我架mr2
我打對戰經常過灣做低哂d evo9

點解唔試包圍A,可以硬到同S30既包圍A平起平坐

原帖由 風切刃 於 2008-3-6 09:13 AM 發表

咁都推到人?
算啦,不過evo9係推唔開我架mr2
我打對戰經常過灣做低哂d evo9

點解唔試包圍A,可以硬到同S30既包圍A平起平坐

GBD SET A 的確好硬,但係我由MMT3開始用STE A 用左2個月,比我感覺係咁
同EVO9,8打果陣的確係夾死佢地好多次,但係面對佢地兩架EVO果陣(甚至單挑),點夾都冇用,因為夾完佢之後唔洗一陣後追快到閘唔到切
仲有,你知架啦GDB SET A 好甩唔夠聽話,又唔夠佢地快,迫住要死閘
但係閘得一時閘唔到一世,只係有少少錯誤就比佢過,過完之後仲要有排追,加埋對手既技術,打得好辛苦
所以就以上黎講,我就試 包C + GT WING + 57F
點知比人推到吐血

回復 #35 蜘蛛俠2004 的帖子

set C +57f..........超級定wor 部車......

57f 用落原set 到都好似幾好......用來打過二日.....唔錯!!!!

原帖由 蜘蛛俠2004 於 2008-3-6 11:39 發表

GBD SET A 的確好硬,但係我由MMT3開始用STE A 用左2個月,比我感覺係咁
同EVO9,8打果陣的確係夾死佢地好多次,但係面對佢地兩架EVO果陣(甚至單挑),點夾都冇用,因為夾完佢之後唔洗一陣後追快到閘唔到切
仲有 ...

唉,呢個GAME.......要硬就冇得快,要快就冇得硬,太硬又或者太快都係死,唯有用平均SET;
NAMCO都幾偏心,SET到三菱既車咁惡
不過,見到三菱就要兇狠D打,我都係比較喜歡掃把佬,雖然有架EVO5未打哂STORY,不過冇乜心機玩呢架車,覺得太易上手

原帖由 wgpoon 於 2008-3-6 14:11 發表
set C +57f..........超級定wor 部車......

57f 用落原set 到都好似幾好......用來打過二日.....唔錯!!!!

咁樣SET都好硬下

原帖由 風切刃 於 2008-3-6 06:07 PM 發表

唉,呢個GAME.......要硬就冇得快,要快就冇得硬,太硬又或者太快都係死,唯有用平均SET;
NAMCO都幾偏心,SET到三菱既車咁惡
不過,見到三菱就要兇狠D打,我都係比較喜歡掃把佬,雖然有架EVO5未打 ...

打evo真係唔留得手,閘得就閘,夾得就夾,話知你97
我用gdb真係會180度車埋去

原帖由 風切刃 於 2008-3-6 06:11 PM 發表

咁樣SET都好硬下

仲要用埋gt wing先正

我而家用緊原裝翼原裝包...花ling...唔知係未自己玩慣左D甩甩地既車...而家用8仔果D唔識用-.-

但C仔同F仔我都唔會放棄...因為真係好勁...係我心目中
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 12:46 PM , Processed in 0.038449 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存