2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 日韓偶像 YUI YUI最新大碟「I LOVED YESTERDAY」入手~>﹏< ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 魔幻※華仔
go

YUI最新大碟「I LOVED YESTERDAY」入手~>﹏<

行左兩次九龍灣 hmv都無= =
灰灰地...!!~~~

原帖由 古艾爾 於 2008-4-9 11:14 PM 發表
灰灰地...!!~~~

order 就好 ~

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 炒蜆 於 9/4/08 11:01 PM 發表
錯了, 我今日去信和, 正常店 (又係果兩間 lo) $298, 其他黑店先 $330.

係咩

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 古艾爾 於 9/4/08 11:14 PM 發表
灰灰地...!!~~~

HMV通常都冇咁快有嫁

我今日都睇過~
2/F真係SELL3舊~~
不過我都冇買到~
橫掂港版都會有初回DVD

原帖由 一個字型 於 2008-4-9 07:21 PM 發表
我之前係mini shop訂的
今日去拎只係要$260 for 初回
我醒唔起訂埋通常版....但係我落左訂下星期三有啦
講真330同270係炒價黎...但無計
今日去信和 印象中有間320......

甚麼是 mini shop ?  Where is it ?

我330買  錢不是問題  買到鍾意既野就得
不過又係冇野送- -  hmv仲貴過信和-.-
上一隻初回我120買咋  hmv170- -
今日落信和見到250  好彩果陣120買左-.-

原帖由 luffy007 於 2008-4-10 12:23 AM 發表
我今日都睇過~
2/F真係SELL3舊~~
不過我都冇買到~
橫掂港版都會有初回DVD

如果唔係 for collection 我都會 buy HK version, 畢竟 JP version 好貴貴............

原帖由 我愛你丫傻仔 於 2008-4-10 12:28 AM 發表
我330買  錢不是問題  買到鍾意既野就得
不過又係冇野送- -  hmv仲貴過信和-.-
上一隻初回我120買咋  hmv170- -
今日落信和見到250  好彩果陣120買左-.-

一. 我今日見 Namidairo 日初 信和 2/F  $15x  (之前我好似 $125 入手)
二. 雖則心頭好不能以 $$ 衡量, 但行上一層就平 $32, 為何還要益黑店 ?  

上網係hmv訂左港版,
有poster送=口=v..
$110

有冇人知邊到有佢海報買= =
其實我係07個演呵會cut左好多靚圖出黎
拎去相鋪係咪可以整到海報嫁

原帖由 神槍武鬥小丸子 於 2008-4-10 12:31 AM 發表
上網係hmv訂左港版,
有poster送=口=v..
$110

理論上買 HK version 是最抵的, 但有人要儲, 沒法.

原帖由 我愛你丫傻仔 於 2008-4-10 12:34 AM 發表
有冇人知邊到有佢海報買= =
其實我係07個演呵會cut左好多靚圖出黎
拎去相鋪係咪可以整到海報嫁

以我經驗 ( Secondary school 搞 activities ), 印一張 poster 起碼過 $100.

原帖由 炒蜆 於 2008-4-10 12:36 AM 發表

以我經驗 ( Secondary school 搞 activities ), 印一張 poster 起碼過 $100.

咁有d怪wow 賣 poster 既人通常都係50蚊左右
但整一張 poster 成本要過100    咁好怪姐-.-
真定假嫁

原帖由 我愛你丫傻仔 於 2008-4-10 12:42 AM 發表

咁有d怪wow 賣 poster 既人通常都係50蚊左右
但整一張 poster 成本要過100    咁好怪姐-.-
真定假嫁

別怪我有少少串............請用一用腦袋.

人地大公司, 一批批咁印, 一張 poster 成本分分鐘 $5 都唔洗.
就正如買高達模型, 你估自己整平 D 丫定人地工廠整平 D ?

Bulk purchase 不嬲是 lower cost 的方法, 而你亦不可能有別人 industry 的
skills / equipments, 貴是一定的了.

原帖由 炒蜆 於 2008-4-10 12:46 AM 發表

別怪我有少少串............請用一用腦袋.

人地大公司, 一批批咁印, 一張 poster 成本分分鐘 $5 都唔洗.
就正如買高達模型, 你估自己整平 D 丫定人地工廠整平 D ?

正如你咁講一大批印5蚊張都唔駛  1張印百幾蚊張
相差勁多%wow    正如你係倉買野同你係街買野都係差距最多咪1半
5蚊同百幾蚊你諗吓差幾多先啦-.-   成本同利潤  誇張到咁-.-
你咁睇可能睇唔出我所講有幾誇   假設以家一張係50蚊張一批印
但自己出邊印一張要成千幾蚊張咁-.-

岩岩上網睇左431x610mm
400蚊 10張     一張先40蚊-.-
558x838mm
750 10張  一張75蚊-.-

原帖由 我愛你丫傻仔 於 2008-4-10 12:53 AM 發表

相差勁多%wow    正如你係倉買野同你係街買野都係差距最多咪1半
5蚊同百幾蚊你諗吓差幾多先啦-.-   成本同利潤  誇張到咁-.-
你咁睇可能睇唔出我所 ...

兄台, 那你想一想 produce 一盒月餅的 cost 是多少?
                        produce 一隻 CD 的 cost 又是的少?
                        那他們賣甚麼價 ?
所以說呢, 知識就是力量, 讀多點書, 多留意身旁的事物吧~
世上一值存在着不少 成本與利潤比例誇張的例子, 就以遊戲王 (card game) 為例, 5 張卡紙他憑甚麼賣 $12  ?

原帖由 我愛你丫傻仔 於 2008-4-10 12:53 AM 發表

你咁睇可能睇唔出我所 ...

兄台, 你自己都識講 10 張 la~  懂不懂 bulk purchase 的 meaning ?

原帖由 炒蜆 於 2008-4-10 01:01 AM 發表

兄台, 你自己都識講 10 張 la~  懂不懂 bulk purchase 的 meaning ?

sor我冇講我要印一張wow-.-    10張 印完送比朋友都得-.-
除反開一張先40蚊 抵到爛

原帖由 我愛你丫傻仔 於 2008-4-10 01:06 AM 發表

sor我冇講我印幾張-.-    10張 印完送比朋友都得-.-

不要緊, 但說來你真的有米 & 大方... (10張 印完送比朋友 -3-)
(一張 poster 的例子可是我早就立下的.)
但 $40 的 size 真的有點兒太細.....

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 01:22 AM , Processed in 0.039210 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存