2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 我的第一隻網遊 - 網三
返回列表 發新帖 回覆
go

[感想] 我的第一隻網遊 - 網三 [複製鏈接]

尚記得,我第一隻玩既online game就係中華網龍既網路三國,相信都好小人玩過呢隻咁舊既hame=_=~,

記得當初係同一班中學同學一齊玩的,仲好記得個陣同6個fd一齊玩gs1,大家用既職業都唔同,

向game入面努力升級,解任,久而久之都識左一班game既朋友,

最後仲一齊開左個幫派 -- 玄清劍派  而我都係當時幫派既五大之一  -- 無情,

我仲記得個陣係因為2轉個陣出左事,搞到2轉做左人妖=口=...後來都升左另一個a/c黎過,

開左公會之後,因為曾經向game比另一個公會出賣過,令到2個幫派之間,成日有大大小小既pk戰=0=~,

起初都各有勝負,但最後佢地因為改game,幾個高層比人鎖晒a/c xd,有點心涼,

後來,因為玩悶左一個a/c,同幫派的人由gs1-gs4都移民去玩過,都算係識左幾多網上既朋友,

但係除左1個,其他全部失晒聯絡=0=~,唔知呢度有冇以前玄清既人呢@@"~

後來升lv都升到太悶,我改行向game入面收集珍貴eq=0=,比幫派的人成日話要打劫我,

因為我係做到個ser有出現過既eq,我都有收藏=0=~

可惜,出左金庸冇耐,因為比人爆左a/c,偷晒的野,所以放棄左,最後去左玩金庸書2同俠1
已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 + 10 感謝分享!

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

我都有玩gs1 不過唔識你
我仲記得我 id 32767
隻game都系上個月汁屋先掉左

我都有玩!!太正啦~純pk 既game 冇任務解既-.-
殺人唔駛負責任 唔駛擔心錢既問題
我記得我一出世 改緊叫咩名已經俾人殺左!!哈哈

原帖由 安德列 於 2008-3-2 07:35 PM 發表
我都有玩!!太正啦~純pk 既game 冇任務解既-.-
殺人唔駛負責任 唔駛擔心錢既問題
我記得我一出世 改緊叫咩名已經俾人殺左!!哈哈

我好記得,一入game,行出城就比人追住黎殺=-=~

我都玩HK4..係百萬之後壇戰先殺..HK4係NO PK
之後玩返..轉左合併...
升到3轉350 LV就冇玩..D功勳外掛..都冇用..

笑傲無雙

haha 我都有玩GS1  我個名好出名下架ID 119933  鬼修羅  我係聖修羅概會長CCC唔知仲有冇人記得我呢?

我的第一隻網遊 - 網三

火神秀吉 呢個名就係我係網三入面既名,我已經唔記得我係邊個sever玩.
記得我一開始玩既時候係同一班3x幾歲做股票既朋友一齊玩,我地lv唔高,但係好齊心
果陣時最高lv係1轉300lv,我得18xlv成日比人殺,後來學識一招bug,就係逆時針轉兩圈
人地就打唔到你,唔知有幾多人試過呢招呢.
果陣時未有外掛,我識左一個練功狂,叫 小魚兒 ,佢為左重練角色,竟然可以1星期升300lv
,我問佢點升,佢話5日無訓過=.=......
為左2轉,我周圍去搵適合既對象同我結婚,人妖亦係果陣時相應產生.好彩我搵到既係
真正既女玩家叫 冰冰 .唔知大家記唔記得1轉2既時候洞完房有隻大雀係個天到送個bb
落來,果個就係你既2轉.@_@
2轉後,我識左一班好好既朋友
左馬介  琥珀  德村家康  史豔文  倩兒  絕心
百萬常識問答大賽
每晚8:00我地會用三線電話一個接一個,最多好似有7-8個人一齊玩,邊個一識答就講
答案,真係好好玩.
秒殺係網三係成日見到,我記得我離開網三果日同異族互殺左8個鐘,殺完後我係公頻
話唔玩,佢地竟然叫我留低,唔好唔殺佢地,真係好得意.

依家玩game已經無果陣時既衝勁lu,就算玩都係玩下輔助系幫下人.

永遠懷念的online game  網三
已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 + 10 鼓勵

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

睇左咁耐,我以為冇人第一隻GAME係網3添
我網3玩S1的,幫會係叫精武門

網三 個個輕功 真係好正

原帖由 448165 於 2008-3-16 02:19 AM 發表
haha 我都有玩GS1  我個名好出名下架ID 119933  鬼修羅  我係聖修羅概會長CCC唔知仲有冇人記得我呢?

聖修羅有 ...Dolph 海怪 村雨 好多好多人.....仲有同盟 P.S.P ....好懷念!!

回復 6# 448165 的帖子

我都記得你 lol 我adm 叫腳腳,斷腳仔  果時成日同你地打交

我第一隻game都係網三
果陣我玩網三果陣仲係用緊56K-.-"
所以百萬果陣冇得傾電話-_-
名我都唔係好記得-.-
只係記得個組織名係臥龍

最記得係岩岩玩果陣個FD 好似二轉-.-佢比個"敗招"(-.-??唔記得個名) 之後殺我-.-凸
打交最勁係加速鳳舞果D-.-2秒變1血-.-

原帖由 齊齊 於 2008-7-14 06:39 PM 發表
我第一隻game都係網三
果陣我玩網三果陣仲係用緊56K-.-"
所以百萬果陣冇得傾電話-_-
名我都唔係好記得-.-
只係記得個組織名係臥龍

最記得係岩岩玩果陣個FD 好似二轉-.-佢比個"敗招"(-.-??唔記得個名) 之後殺我 ...

臥龍好似係ser 1既=_=

回樓主a_a,你上面個的名..有幾個個陣我都好似識

個陣我id:17719/40701  無情 玄清劍派 的a_a

原來都有唔少人玩過呢隻game~@o@

數數下都成7,8年前~

我都係玩gs1~新武神ge人~

笑傲無雙 玩過星曲WEB

宜家D新GAME都唔耐玩@@~最耐玩都係網三~~太好玩了~~最衰果時出金庸網三D人轉晒去玩 點知好多人都後悔~~我係其中一個@@~網三有任務解~~不過好似係解D招既任務~~記得果時昊光解左耐~~十分之唔好彩~~我宜家仲留住本網三攻略本間唔中黎睇下下幾過癮@O@~網三根本係24小時都有人打架 由城打到R1-3 ~打得好爽KAKA~~我記得果時係用軍師~加速鳳舞殺人好爽~~記得果時升LV要加滿D技能先會多好多EXP~~到時到後就會叫無敵 入魔 鐵甲 R1-3 唔該~~就一定會有人應你~~玩國戰 壇戰 玩埋老虎機~試過玩到破產=0=~網三同天堂係識得朋友仔最多~~果時我玩gs2 gs7  ~叫劍平~~唔知有冇人係玩gs2 同gs7~

原帖由 十下十下咁 於 2008-10-22 10:54 PM 發表
宜家D新GAME都唔耐玩@@~最耐玩都係網三~~太好玩了~~最衰果時出金庸網三D人轉晒去玩 點知好多人都後悔~~我係其中一個@@~網三有任務解~~不過好似係解D招既任務~~記得果時昊光解左耐~~十分之唔好彩~~我宜家仲留住本網三 ...

我個陣一隻仙蛾,一隻蠱a_a昊光個任,玩到我發癲= =

我都系玩GS1
公會系~~武神
果陣武神5大都仲系龍霸王,商朝巨地
無耐就一齊走左去玩大宇代理既英雄
武神個宣傳條LINK仲系度,大家可以睇睇
http://www.chinesegamer.net/sango/guild/a002/mosan04.html

呢隻都可以話係最早期既ONLINE GAME

原帖由 銀色靈魂 於 2008-11-13 10:57 PM 發表
我都系玩GS1
公會系~~武神
果陣武神5大都仲系龍霸王,商朝巨地
無耐就一齊走左去玩大宇代理既英雄
武神個宣傳條LINK仲系度,大家可以睇睇
http://www.chinesegamer.net/sango/guild/a002/mosan04.html

http://www.chinesegamer.net/sango/index_link.asp?page=17
我fd一齊開個個幫會玄清劍派個連署仲向度 ,可惜個網址入面既用途已經改左/-\

哇 e隻出左好耐
吾知仲有冇人玩更呢0 0"!?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 06:25 AM , Processed in 0.038304 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存