2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 [表態] 我會留守舊SERVER 意見幾長, 唔想睇唔好覆 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[表態] 我會留守舊SERVER 意見幾長, 唔想睇唔好覆

經過行量多方面, 我決定留守舊SER

原因如下:

1. 職業問題: 新SERVER一開波, 我諗過半數都係弓格魔, 因為大家都想做開"國"功神,
    想做最高個批, 所以都會選最易升既弓格魔, ANYWAY, 我對依3個職興趣都不大.

2. 寵物問題: 新SERVER一開波, 任何人都係用屎魔小蝙幅?, 老實講, 你要我放棄舊SERVER既愛寵
     去玩水龍6螳黃螳, 依D我就真係冇咩興趣..神盾鬼靈黑鳥依D冇可能一開始就有吧.

3. 稱號問題: 稱號亦都係一個比較非常麻煩既問題, 面對時間鎖, 我真係感到無奈, 最快都要半年先S級吧..

4. 攻擊力問題: 過到去新SERVER, 可能你地會認為大家都可以由頭玩過, 大家攻擊力都差唔多..
                     但過到去係冇攻魔碗, 10紫10騎..升LV既速度會比舊SERVER慢超多..大家仲會唔會SPEND返咁多既時間去玩?

5. 溝通問題: 我明白台灣人都會打普通話的, 但ANYWAY佢地有時都會講台語, 大家會有小許既言語溝通問題.
                  FOR EXAMPLE, 人地話你白吃, 你可能唔知係咩, 但其實人地係話緊你白痴....

6. 物價問題: 好多人玩新SERVER, 唔玩舊SERVER, 係因為物價問題吧, 你不如想想到時會出現多少自家用廚師,
                  其實我覺得過到去, 你地都未必有錢買到料理, 寵物, 我覺得新SERVER頭幾個月都會係搶貨期, 冇咩人會拎出黎賣.
                  試想想, 有個人拎10SET出黎擺檔, 你認為幾快會冇哂..更河況你認為你地既賺錢能力超強?
                  SO我認為到時就算600料, 2千蚊SET, 你地都冇能力去買..

7. 港幣問題: 之前好似出過一D送銀票既包, 對於依點我都唔係好肯定, 不過如果真係仲有貨既話,
                  我諗到時玩新SERVER, 一定好多人用依D銀票, 做大富豪, 我就冇咁既本事喇, 玩魔力要玩到HKD..

SO, 我認為新SERVER要短期內達到1.0~3.0水平, 我都覺得冇咩可能, 我諗個邊既繁盛期快既都要一年之後.
所以我就決定留返響舊SERVER, 同幾個FD慢慢HEA

我係想討論, AND我認為要支持舊SERVER既人出黎表態, 廢事個個都以為舊SERVER既人死哂.

COME ON, 支持舊SERVER既人唔該表態
已有 1 人評分Good 收起 理由
無悔.魂@0@ + 2 支持你!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

8. 技能問題: 我唔想再升技-_-" 非弓格魔升技好悶太好哂錢呢.

其實我想講, 魔力係風聲走得好快既GAME
小小風吹草動, D人就只會跟風..

D人話銀票唔值20M, 係, 係真係唔值.
但一個風聲, 變返10M..
我依D唔窮唔有錢, 就一夜得返一半身家..

好似今次咁, 我認為大家應該表態,
廢事其他新人以為冇人玩舊SERVER,
咁第一日新人見到, 咁就緊係好似好多人, 咁就會繼續玩落去, 咁係我唔想見到既事.

岩岩魚頭表左態, 佢會STAY響舊SERVER, 我覺得有人表態係好事.

我仲未諗好玩咩server

我都係玩返舊sev多,由頭開始好辛苦..
冰斯狄 + 1 你既表態

總評分:  Good + 1   查看全部評分

舊SERVER..
唔想再升過

虛擬物品..例如銀票...無法入侵新服..

XD唔通舊服果D 料理新手就買得起咩XDD

係咁多~至於其他point 都ok合理啦

原帖由 hk200400 於 2008-6-26 12:54 PM 發表
虛擬物品..例如銀票...無法入侵新服..
XD唔通舊服果D 料理新手就買得起咩XDD

係咁多~至於其他point 都ok合理啦

我真係唔係好清楚=.=

玩舊ser有感情,
1.0玩到依家

新ser"好似好安全"

可能但到時俾人昆1昆野我覺得會更痛心-__-
只系講"可能"

小白無處不在.

大力支持丰丰!!!!

^^除左入月費其他都入唔到...我係巴哈收風~有人問過官方~O~....

其實無人叫你地走ga~~唔洗咁緊張~~...只不過新手會比較合適係新伺服生存姐-.-..

想新手玩舊server而唔玩新伺服...都要有合理既理由啦....

魔力好玩係互動姐...應該唔係因為升得快掛....@@..為LV而打機?..如果係既話...我都suggest新手玩露比

有人帶住升....其實好唔同ga....無左果種樂趣...有人帶住打王..老實講無咩樂趣..

加上唔係人人都玩過晒所有任務~好似我咁之前最高都係練到50級XDDD 2.0果陣

十週年勳章(賀詞)

大宇一開波出呢個sever就係多舊魚~o~

我會留守舊server=]
佢可以話係我魔力中土生土長既地方
玩新既,,就浪費左我多年黎既努力

^^如果我有隻人物 百幾級~我都唔想走啦haha!!~

我4年無玩魔力XDD~呢個好主要係點解我玩台灣唔玩香港...

其實我自己本身都鐘意同港人玩多D....不過玩RO果陣同台人都玩熟左..無咩分別

玩舊ser
唔想係新ser重新黎過
我怕新ser全隊60都未必打贏改波卡-0-""""
可能一年後會有小小興趣都未定
對於溝通問題
本人絕對不會有什麼大問題(玩慣龍族私服)

不過...
新ser
始終係新ser
香港就好似有小量玩家玩
但係,台灣呢....
我完全唔知情況
而且,台灣物價都不算高...
有否大量台灣玩家轉ser玩?
不得而知

我想講o既係...
如果個新ser,大部分係香港人
而台灣玩家仲比香港玩家小...
又唔叫多人,,又好似偏向小人.....
到時真係唔知點算好

我諗台灣玩家遲d一定會頂唔順我地d香港玩家(小白,自私,d物價有咁高推咁高,乜都限等等)...
所以我唔多睇好新server

我之前都唸住玩新ser
但係都係決定玩返呢個ser
唔想改變咁多野

見你打咁多個pt 我就應足你咁多個pt

1. 職業問題:過半數弓格敏魔,有咩問題?玩職業係你自己喜好,新ser舊ser都一樣

2. 寵物問題:重新玩過都好過要收你地d 0防魔神盾200萬(20銀)啦,有米果班一定攬住d寵當寶架,冇錢果班呢,同你地買寵未又係做港幣戰士

3. 稱號問題:你係舊ser重玩一個人都係要咁耐,新ser冇爆lv爆得咁快,慢慢等仲好

4. 攻擊力問題:一件10紫裝..or一粒10紫,係舊ser根本唔係窮果班人玩得起,e家由頭黎過d價低返反而d人肯上裝玩囉
                   (你知啦,入面有d人空身走去升lv,低小小攻都唔比加,點玩先~)

5. 溝通問題:既然你講得溝通,就唔係一個人既事,台人一樣要同我地講野,我地講粗口佢地都未必明,所以溝通係講雙方用咩心態姐,  
                  打下書面語好過去學咁多潮語啦

6. 物價問題:你講既野唔成立,e家d寵,mp根本同魔幣脫節,個個都講緊銀,如果mp平返,寵平返係好事,
                 唔一定要搵錢超強,一個弓手去靈堂full石係$2000,至少新手戰系都可以過活
                 mp唔驚冇人拎出黎賣,多人玩自然多人賣

7. 港幣問題:都話虛寶唔入得e個ser

8. 技能問題:慢慢黎啦,新ser仲有好多時間比你升

我唔想一味ban你d pt,所以我加返d建議

我知一班老手係唔捨得你地d神裝神寵,但係果d只不過係數據,有好多人買唔起e d野而心灰意懶

最後未話有野做,好忙,唔想玩,e家出新ser就係想叫返e班玩家返黎

*亦冇人逼老手轉ser*

但係如果係因為新ser出現,舊ser d人唔見左

只係證明新ser比舊ser有吸引力

*唔關羊群效應事*

已有 2 人評分Good 收起 理由
kit1306 + 2 講得好
1p2k + 2 唔錯唔錯

總評分:  Good + 4   查看全部評分

原帖由 sky2905 於 2008-6-26 02:42 PM 發表
見你打咁多個pt 我就應足你咁多個pt

1. 職業問題:過半數弓格敏魔,有咩問題?玩職業係你自己喜好,新ser舊ser都一樣

2. 寵物問題:重新玩過都好過要收你地d 0防魔神盾200萬(20銀)啦,有米果班一定攬住d寵當寶架,冇錢 ...

POINT我就寫哂出黎, 當然有兩面睇,
你要每個POINT都咁樣講, 我都冇咩野好講.
支持邊一邊既人一睇就會行量到

魔力羊群效應就擺明有, D野升價就係一個例子.
個陣有條友響2000FUN開POST話銀票話跌
http://www2.2000fun.com/bbs/view ... age%3D13&page=2
你睇下#36既我點回POST

依個POST我收埋左好耐, 都想丙條友好耐.
ANYWAY我只會STAY響舊SERVER

銀票寫明值10m,大宇出黎比你方便交易

班友炒到咁高做咩呢._.

同埋當人多既時候,要操縱價格也較難

所以希望新ser有好開始

原帖由 sky2905 於 2008-6-26 02:58 PM 發表
銀票寫明值10m,大宇出黎比你方便交易

班友炒到咁高做咩呢._.

所以希望新ser有好開始

挑, 9唔撘8,
講緊羊群效應, 你扯左去邊到.

銀票係10M, SO?
我講陣重玩, 一開始入到去已經值20M
當我成功搵到第一筒金, 就出D咁既POST, 變返10M

依個就係我想講既羊群放應, 因為D人無啦啦收到D咁既風,
之後個個跟風, 導致咁樣..你仲想講唔關羊群效應事?

依句野係事實, 但都係9唔撘8,
難道多人就唔洗控制價格?
HK咁多人, 政府/市民就唔洗做野?
定係你想講, 你希望有一個小人既魔力比你玩, 咁樣你先可以抵制到價格?
`◆sZe°▂﹍ + 1 十卜u

總評分:  Good + 1   查看全部評分

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 09:18 PM , Processed in 0.037550 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存