2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 潮流特區 snap 請狠評
返回列表 發新帖 回覆
樓主: dennis19902005
go

[分享-其他] snap 請狠評

狠評 : 件衫唔襯你 , 你夾硬要襯都冇用

多條vintage d ge 粗belt係外面會唔會好d呢?
我條女會咁襯有時d衫

原帖由 『kin』 於 2008-8-19 09:28 PM 發表
狠評 : 件衫唔襯你 , 你夾硬要襯都冇用

冇話夾硬既 如果到最後都襯唔到既 咪最多唔著~

件衫真係太大喇,
點襯都好難好睇喇,...同埋妳都好瘦.....
同我有埋同一種煩惱....
不過妳會唔會買錯size 呢...有無得換 ??

原帖由 AR瑋`! 於 2008-8-19 09:13 AM 發表
您咁著冇咩問題,比較前衛大擔,
好多人都接受吾到先覺得怪而已  

香港仲可以前衛架咩??
唔跟大市著衫o既人就成日俾人笑到面黃架喇

不過呢隻著法真係唔多好睇....可能係我唔識欣賞喇

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 小笨叮 於 2008-8-18 09:06 PM 發表
著裙呀你

-_-根本就係

你 做 邊 行?

買衫,除左岩自己著&style之餘,更加要睇自己既優點缺點。
唔係一句話悶,想變,就求其買件根本唔岩自己既野套上身。
潮版沒落左咁耐,好少人snap,好少人真心問點襯衫,問人自己買既野正唔正。
我成日都覺得,真心話,真係好難岩聽。
不過見你講野有文有路,又唔介意同你嗲多兩句。

第一,買衫要知自己優點缺點。
如果你唔算太高,又唔係大大隻,呢d長衫唔岩你著
唔係襯d咩既問題,而係你"long"唔起件衫
唯一比你既意見,就係將件衫送左比第二個人算啦。

第二,如果真係無乜肉地既男仔,最好就著polo
熱就可以熱左d架喇,不過就好穩陣,不過都係果句,要岩size

第三,揀color,黑色一定好襯+穩陣
但係太廋既人都最好唔好揀黑色      
啡色同埋深藍色都可以考慮

岩唔岩聽就好個人既,野就講完喇。希望幫到你啦                  

repeat                       

原帖由 babyhappyhour 於 2008-8-20 05:00 PM 發表

買衫,除左岩自己著&style之餘,更加要睇自己既優點缺點。
唔係一句話悶,想變,就求其買件根本唔岩自己既野套上身。
潮版沒落左咁耐,好少人snap,好少人真心問點襯衫,問人自己買既野正唔正。
...

睇黎呢件衫真係唔多岩我 唯有唔著... 或者等我遲d練大隻d先著
我屋企d衫全部都fit size
係得呢件比較「特別」d   所以snap上黎問下
第2點 我個人都係比較鍾意著polo~
anyway 有真正既批評先有進步~
(話我串都要講句 唔太鍾意d人淨係一句 「好唔得」「好核突」
係上面都話左我唔識襯 我想聽d真係有用既意見先post上黎)

原帖由 真‧上官聰 於 2008-8-20 02:58 PM 發表
你 做 邊 行?

我想問關咩事...
我係學生

我覺得..
髮型其實都好重要下
雖然睇唔哂你個髮型
但係都覺得有點兒學生頭
我覺得如果要著呢款類型既衫
個人要比較有型格..
仲有個身形好似有點兒單薄左
呢種衫好似個人粗獷返小小會好d
仲有我覺得件衫同埋隻鞋搞到你個人好似好短咁

覺得樓主既年齡唔岩著到咁特出*個人感覺樓主好細個*
同埋你咁樣搞到自己好似小矮人

你怕悶成日都係著POLO TEE 或者 TEE
你瘦既可以試下著多少少LAYER   咁睇可以冇咁單調同埋個人睇落冇咁瘦

至於尖頭鞋...本人就不十分喜歡
我自己就比較喜歡SNEAKER,

原帖由 Tommy24 於 2008-8-20 09:00 PM 發表
覺得樓主既年齡唔岩著到咁特出*個人感覺樓主好細個*
同埋你咁樣搞到自己好似小矮人

18歲 都算細掛....

原帖由 阿boo 於 2008-8-20 09:19 PM 發表
你怕悶成日都係著POLO TEE 或者 TEE
你瘦既可以試下著多少少LAYER   咁睇可以冇咁單調同埋個人睇落冇咁瘦

至於尖頭鞋...本人就不十分喜歡
我自己就比較喜歡SNEAKER,

尖頭鞋 我都麻麻
但係皮鞋好似好多都尖頭... 唔尖個D又好似好大舊 已經揀D冇咁尖個D

做咩呀 咁長既

首先,我覺得你冇返183cm或以上都唔好著呢類衫出街
除非你身型比例好好(即係173cm都可以分怖得似180cm左右的人)先好咁著
不過就算你真係有183或以上,我都覺得你唔應該咁著
我睇雜誌見過有人咁著,不過件衫唔係咁樣的
所以我最後都係覺得你唔好咁著

第2,我覺得你著皮鞋個時都襯得唔係幾好
唔知你影相冇閃丫定本身鞋同褲隻色一樣
就因為兩款隻色太似但又唔係一樣,所以顯得好唔掂

第3,如果你覺得著法好悶
其實你可以有好多choose
你可以試下入面著件長袖恤衫,出面著件短tee,再替起袖口
一係你可以試下入面著7分袖tee出面著短tee
一係你都可以試下入面短tee,出面岩size背心
又或者你可以試下著工人褲
抑或跟下英倫風格著衫

講真男仔始終冇女仔咁多變化
男仔起碼就冇得著裙
即係少一種變化啦
不過男仔衫實在有太多著法
我諗你其中有好多未過過,,
等閒買多幾本雜誌研究下

原帖由 yickrobin 於 2008-8-21 02:34 PM 發表
首先,我覺得你冇返183cm或以上都唔好著呢類衫出街
除非你身型比例好好(即係173cm都可以分怖得似180cm左右的人)先好咁著
不過就算你真係有183或以上,我都覺得你唔應該咁著
我睇雜誌見過有人咁著,不過件衫唔係咁樣的 ...

對鞋應該係冇閃光燈 同埋 間房黑
條褲係深藍牛 有一對鞋係黑 一對係絲擁面 不過影落都冇咩分別
其實我都覺得襯呢d牛ma ma
皮鞋襯第1張個條褲好似好睇d

我都諗過著layer 但係唔係太鍾意... 好似上身太多野..

如果你唔識襯衫既話,建議你雪藏件top吧
實在好蝦人著, 件衫...
個boot 睇落冇raw味, 太過smooth...
我個人覺得似尖頭既"水her"  ,= =
下次入boot  最好選d有搭帶, 有質感既~ Hare係唔錯既choice...
你睇下日本magazine or 街頭snap shot... 架仔都係咁襯...
對皮鞋感覺好versace- -" 近睇好grand...
都係襯西裝比較好=.="

我明白你想襯hi-end style....
不如將d 錢好好運用= =" 我都試過D-mop買左件英倫label既trench coat
不過自己又著唔出個味道, 最後著左2次就冇著...  (ok貴+ 心痛)
一係去indu homme , 港牌之中我覺得幾好
鞋著cons/ jack purcell  之類鞋款  襯都幾百搭

原帖由 猜猜... 於 2008-8-21 10:07 PM 發表
如果你唔識襯衫既話,建議你雪藏件top吧
實在好蝦人著, 件衫...
個boot 睇落冇raw味, 太過smooth...
我個人覺得似尖頭既"水her"  ,= =
下次入boot  最好選d有搭帶, 有質感既~ Hare係唔錯既choice...
你睇 ...

indu homme hare款都ok 不過質地方面好似ma ma
其實我鍾意smooth 同 grand少少 諗住可能平時出街襯恤衫
hare d boot 對我黎講可能個形大左少少
對boot可能同件衫唔多襯 件top個味道好似傾向hea少少 可能平時落街著會岩d...
好彩呢件衫減價 都唔算貴 當買個教訓~
襯hi end 我覺得好似smooth d 會襯我d 可能我太瘦...
傳說中今期好似興女裝男著
睇法唔同~ 但係件衫都係一致唔岩我...

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 04:08 PM , Processed in 0.057167 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存