2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 資料心得區 [原創] 電腦問題逐個捉(內含vista/7及16:9等問題) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 白癡的星星
go

[原創] 電腦問題逐個捉(內含vista/7及16:9等問題) [複製鏈接]

笑傲無雙

我用 beanfun HK log in 但是個loading圓圈 load 個時, security warning 要我 download adobe flash player, 我電腦有但是我照down, 之後loading圓圈不停load, 我等3個鐘還是loading, 如果我沒有禁adobe flash player security warning download, 個beanfun菜單但是沒有圖 不能禁遊戲室  (因為沒有禁adobe flash player? o_O)  幫幫我 D= thanks

我PING300幾....不過我覺得無問題,,,,問題係佢成日話網路斷線~~~成日都有,...到底係咩事呢?

點解我開FEZ果時會出現左個視窗........話咩停止運作
--------------------------------------------------------------------------------------
問題簽章:
  問題事件名稱:        APPCRASH
  應用程式名稱:        FEzero.exe
  應用程式版本:        1.0.0.0
  應用程式時間戳記:        482feb8a
  錯誤模組名稱:        StackHash_bf45
  錯誤模組版本:        0.0.0.0
  錯誤模組時間戳記:        00000000
  例外狀況代碼:        c0000096
  例外狀況位移:        008f37fc
  作業系統版本:        6.0.6002.2.2.0.768.3
  地區設定識別碼:        1028
  其他資訊 1:        bf45
  其他資訊 2:        64f8dbd9afb7ebf1bd6ec8d8f6fec76a
  其他資訊 3:        8f87
  其他資訊 4:        b6d3929cb3347c8dff5bc79316c34a7a
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PS:我係用VISTAR一直玩開都無事,唔知點解有一日(10月)突然玩唔到...

十週年勳章(賀詞)

個xpadder點用嫁
連set keyboard個畫面都開唔到

我係vista
我冇管理人pw
有冇其他方法可以玩到

有無人可以解決頭先我講個個問題AR?(在樓上)

樓主還在嗎?我想問背景音樂問題
我想將影片的背景音樂變成FEZ 背景音樂要點做?

琴日洗完機之後 今日就裝fez玩啦
裝完之後 一直都好順利咁開game
之後打算打國戰既時候
入左埸國戰 大約一秒之後就卡左
卡左果一秒到 我見到 國血 人物 hp ... 等等啦
卡完2秒之後就變左重新開機喇
我已經試過重裝 但係問題都改善吾到
吾知有冇其他師兄試過咁呢
有冇人可以救到我

十週年勳章(賀詞)

按fez個程式跟住按完開始 就自動重機 我重裝左幾次都唔掂

岩岩裝左window7
之後dl官網最新果個大劍主程式
之後佢就彈出運行唔到那個setup.exe檔既情況
如果有d咁既情況..
可以點解決??
唔該..幫幫手

我係window 7(家用版)既..
我之前裝完beanfun,禁入去,跟住佢話搵唔到beanfuncore.exe
跟住我再試過個down落黎個個zip解壓,再裝,裝完後,我禁入beanfun..佢自己更新完,又自己del左自己=.=
跟住我用第2部電腦,係window xp
第2部又裝到架啵- -
我用管理員汁行都試過,,一樣都係唔得
我想問beanfun係咪唔支援window 7架- -'
如果支援window7既
可唔可以教我解決方法呀...
我真係好想玩fez架/口\

我用WINDOW7 都係改唔到視唱

我用緊卓面1920X1080

佢最大比我得1024X768
搞到好細
跟住樓主改~改完 入GAME又係得1024X768呢個選

WIN7轉1024X768,
會話咩存取被拒絕,點搞?

入到game出現錯誤代碼0000274C...可以點搞?

原帖由 =pok= 於 09-11-1 07:47 PM 發表
點解我開FEZ果時會出現左個視窗........話咩停止運作
--------------------------------------------------------------------------------------
問題簽章:
  問題事件名稱:        APPCRASH
  應用程式名稱:        FEzero.e ...

Solution:
Start -> Computer (right click) -> Properties  -> Advance System Setting ->
Tab Advanced -> Performance Settings -> Data Execution Prevention ->
Add exception - ${install_path}/FEzero.exe

Conclusion:
US version doesn't have this problem, it is a sign of bad software design

我用win7

成日打打下國戰就彈game

可以點搞

用AMD核心玩唔玩到嫁

http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... e%3D1&frombbs=1
幫手睇睇有冇得搞,唔該哂!!!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 02:15 PM , Processed in 0.050478 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存