2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之路娜 夢之路娜 - Luna Online 意見
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 六b
go

夢之路娜 - Luna Online 意見

只想要一個SER,想人流集中,可開紅,可PK,可開分流

快d出啦=.=

如果gc可以因為做好luna而重拾廣大玩家信心  對gc完全是一個機會

十週年勳章(賀詞)

商城吾好出點裝!!
商城吾好出d抽箱就有勁武!!
商城最好正賣時裝/經卷.等d lv吾好差太遠!!!!!
比人知道只要努力就追到!!
吾好搞到職業吾平衡(我知系好難)
出多d王仔!!!
打王有寶掉!!
拿拿林出結婚系統!!!
最好出d幾十1人打既副本

唔好用點就好啦
隻隻GAME都用點真係好辛苦架玩家= =

勁裝可以打出黎,

商城唔好成日掛住賺錢,

同埋整到個ser唔lag

原帖由 翊兒 於 2009-5-30 04:01 PM 發表
只想要一個SER,想人流集中,可開紅,可PK,可開分流

集中一個ser都唔錯
但係就會減少官方賺錢的機會
所以佢地多數都唔會只係開一個ser

我都想集中一個ser
一定要開多幾個分流
pk開紅個d最好集中埋1-2個分流
如果唔係一個人到高lv就升唔到

主要係外掛問題
希望gc可以度絕外掛
例子:王者世x 既代理商因為對外掛視而不見
直到大部份人不滿/離開 先至正視問題 希望gc以此為鑑

十週年勳章(賀詞)

要轉代言人ar

吾知gc官方係咪真係會睇意見
不過我都講下吧
其實依家因為遲出過台版大半年
果時候又要求人地封ip 令到一班人好不滿
依家突然又搵1個吾係太出名既代言人
再加上公測活動又比較幼稚 雖然gc可能想吸引對像係15歲以下
但係開post講負面說話大部份都係15歲以下的
而且人是喜歡比較的 台港陸 3區是會互相比較的
雖然看過以前gc的遊戲 手法好多時候都是以一些大方得體的"廢話"(簡稱出口術)去留住玩家
但係時間越耐 再加上如果睇吾到真係做左d咩 其實 講咩都冇用

而家封測完左
公測都就來
但係版面最上個度
有張圖寫住按圖拎封測碼
已有 1 人評分威望 收起 理由
六b + 10 已刪除。 感謝提醒

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

原帖由 美人魚暗之惡魔 於 2009-6-17 04:29 PM 發表
而家封測完左
公測都就來
但係版面最上個度
有張圖寫住按圖拎封測碼

已刪除。
感謝提醒。

呢下真係幫唔著GC代理 太過操之過急
遊戲都未正式開放 就先搬個商城出黎呃一堆水魚
我都係夢之歷險玩家過黎 我都以為夢之歷險D防爆貴死了
原來路娜仲貴 而且出既衫得365日 唔係永久
我諗官方係要認真考慮幾個問題
第一  你地SELL出黎既商品 分散投資 折開黎賣 買50%經都係得3個鐘都要20幾點 物理魔攻防全部分開哂 比人感覺 重視錢多過玩家
第二 365日可愛套裝 +10%移動咁少 30日都要成60幾蚊  仲慘過玩天堂2
第三 我玩過咁多隻online game(超過十隻長玩) 你呢款就好似 天堂2+墨香  前者難玩後者貴
如果你地公司係有心想經營落去 我覺得你地應該大量收集玩家既意見 好多人唔係想玩免費game
係想玩一隻覺得比錢落去玩都值既game  我計一計條數 我拎1000蚊出黎玩路娜 感覺全部都係廢物
一係你地改下商城物品D能力 令人覺得你呢隻game係值得玩 個個上線打怪 解任 你遲早汁硬
無多D人傾計 你D野收幾平都係無用 所以將心比心 SET價錢之前應該諗下消費者既能力
我知研發一隻game要好多錢 什至1億都有 但係online game係要睇長遠 心急收番成本
只會令到玩家覺得你想賺一筆就趕客走 希望我呢D意見你地官方人員會同開發公司反映
對玩家係                                                                                                 將心比心

唔知係唔係度講a_a
大家有冇發覺附魔同強化調轉左-.-''

板規方面
推post的介紹應該包埋 來幫幫手la 有冇人ar  做咩唔回  個d

想對LUNA的擺攤系統作出一些意見
首先是擺攤不能作出任何發言的問題
當你在擺攤~ 有買家用密語想跟你議價
雖然看到了~ 但也不能作出任何回應
擺攤掛網想聊天一下也不行這樣子真的很糟糕
其次想提出另一個議案就是...關於收購物品
如果可以把收購的相同物品改成自動重疊就很好了
因為我發現每次收購別人賣你的東西
雖然是相同的物品但都會單一次的佔你一個空格
A君先賣你5顆紅寶石 然後B君再賣你3顆紅寶石
同樣是紅寶石但卻佔了兩個位置
每次別的玩家賣完你東西都要自己再把物品重疊
這樣子真的很不方便 這變相若果你要收購東西
就必定要坐在電腦面前 不然背包就很快變得滿滿
然後就不能再收購任何你想收購的物品
晚上要睡覺想掛著睡也不可以 /_\
希望官方能夠向韓國廠商反影一下~ 3Q

我只玩新加坡版~GC..你叻既就封埋雲起代理既新加坡版ip囉,就算咩game都唔玩,都唔會幫襯你哩間狗公司一毫子!!!

近日發覺Luna的外掛問題嚴重
昨日 ,小弟見到有玩家使用大聲公出售外掛(PVE ser)
為阻止使用外掛風氣蔓延,
小弟懇請官方人員全力打擊外掛問題

以上建議 望官方人員接納

e隻game最5好就是5可以高lv帶低lv 打怪升lv 因為低lv會沒什麼經驗值 9成game到可以高lv帶低lv升 e隻game就5可以

十週年勳章(賀詞)

新手老手齊參與.活動禮物大放送...=]

給老手的一點心思...呢個活動大多數玩家都拿唔到=]
極度之膠...一d意思都冇   給老手的一點心思   ???   有給到??有比到??
要2009-08-01~2009-08-16  冇登入過先有=]  完全冇意思既活動!!  仲有個活動開始日期係 2009-08-17

官方豆豆  你問下開呢個活動果個  有冇腦??   十幾日唔online先有..佢有冇病??...佢唔係唔係想開個活動叫   『送走老手的一點心思』    ????
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 12:49 PM , Processed in 0.037311 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存