2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 寫我生活(網誌分享) 黃埔奇遇之野蠻夫妻(內含粗口)
go

黃埔奇遇之野蠻夫妻(內含粗口) [複製鏈接]

話說琴日在下因為要等人既關系,百無聊賴下,就走左去黃埔附近既奇趣天地度睇下野咁,

點知一去,已經听到1把極高昂既女高音同埋1把好雄厚既男聲向度唔知嘈緊的咩,再行前幾步,

就見到1男1女 + 2個警察向度圍住個櫃位,好奇心之下,我就向度扮睇電腦用品,順便行埋去听下啦,

點知其間比我听到的對話..令我發覺原來香港仲有咁既野蠻人生存向度的.....

先講一講我理解到既背景先,個1男1女,應該係夫妻來的(听到佢地互相既稱呼),

好..入正題..相信大家睇前奏都睇到悶了...因為我遲左入去,所以開頭無听到,只係開始紀錄我听到既部份直到完場...

男人 : 個陣買個陣又話錯左有得換,而家又話唔比換,算係點, 本身唔火滾都比你激到火滾

女人 : 我唔理咁多,話左有得換又唔比換,而家我條氣唔順,我覺得比人玩,我唔甘心比人玩,八婆,你同我叫你上司出黎

店員 : .....(無出聲)

警察 : 小姐你講野尊重下人(對個女人講)

女人 : 而家我比人玩呀,條氣唔順,總之你唔搵你上司黎,我就唔會走

男人 : (對個店員講)錢我冇咩,我地都向度幫襯左幾年,會唔會旨在個一百幾十呀,如果你地一開始話買錯冇得換既,咁我咪當垃圾唔要lor,
          但係而家係你地話有得換架

女人 : 唔同你講咁多,你快的叫你上司出黎呀,八婆

之後個店員見佢打左個電話,之後個女人搶左黎听...因為係電話既關系..我听唔到對方既內容,只係隱約听到個女人講左的咩..

女人 : 當初買既時候,係你地話買錯有得換既,我先會一次買咁多,而家你地話唔比換,玩我呀

女人 : 下,咩日期呀,要換野又關買左幾耐咩事,我邊撚度記得咁多日子呀

(最記得係呢2句..總之後佢講電話講左好耐..我唔太記得...)..

最後個女人比番電話個店員,個店員听完,就退番錢比個1男1女,點知個女人仲要玩野..

女人 : 你而家退幾多錢比我呀,你乜撚野態度呀(個店員由頭到尾都冇講過乜野)

警察 : 佢退左$ xx.x比你呀,小姐

呢個時候,個店員出聲..

店員 : 而家退左錢,唔該請你地離開,阿sir,唔好意思

個女人听完呢句,唔知又發咩神經..

女人 : 屌你老母,而家我地唔識自己行呀,請乜撚野呀請,八婆,你係唔係要玩野呀

之後個女人企向人地門口,係咁大叫"呢間係黑店黎架,唔撚好幫襯呀,買錯野冇得退架",叫左差唔多5分鐘

呢個時候,有個5x歲左右既大嬸睇唔過眼,行埋個女人身邊同個女人講..

大嬸 : 小姐,人地肯退錢就算啦

點知一直行埋一邊冇出聲既男人,突然一支箭咁標出黎,一手推落個大嬸度..仲講

男人 : 你做乜撚野呀,而家關你撚事呀,講還講,你郁我老婆做乜呀,信唔信我告埋你襲擊呀

警察 : 先生你冷靜的呀

(個大嬸由頭到尾都冇掂到個女人的)

之後個大嬸都冇乜點還口,只係講左句"你地好野,你地夠惡"

個店員之後講左句 : 而家唔係惡就大晒既,咁我都相信呢個世界有因果報應,希望唔好報向你地身上啦

女人 : 你講乜野呀,八婆,報都報向你身上呀

店員 : 希望係咁啦

女人 : 又向度大叫"呢間係黑店黎架,唔撚好幫襯呀,買錯野冇得退架"..

阿sir呢個時候都同個店員講 : 你唔好理佢地啦..

之後再轉頭同個2夫妻講,你地肯離開未?

個2夫妻本來都唔想走,但係愈黎愈多人睇唔過眼,都指住佢地黎鬧(因為睇左個幾鐘,都見到係個女人不斷侮辱人地)

正當佢地走個陣,呢個時候,我剛好有朋友打比我問我向邊,我好大聲講左句"睇緊戲呀,有潑婦睇,好睇過家有喜事呀"

見個女人啤一啤我就走左去XD"...

事後,個阿sir同個店員傾番,原來個2夫妻,係2006年買錯野,而家話要拎番黎換(但係張單寫到明七日內包換的)

同埋個阿sir都講左句話個2公婆好野蠻XD"..原完唔講道理

已有 4 人評分Good 收起 理由
夜遊魂 + 1 點解個差佬唔拉佢返去...告佢當街講粗口呢 ...
qwerts + 2 感謝分享!
正男 + 1 好好笑:)
神風六合彩 + 2 文不對題

總評分:  Good + 6   查看全部評分

2006年....個2條友係吾係傻的..
仲有佢地買個d咩來架.咁耐都吾壞

3年後都俾佢屈番黎-.- 真係痴x線-.-

十週年勳章(賀詞)

wo- -
06年買錯野
09年換- -
撞親個腦定未訓醒- -

個sales 講既野唔錯唔錯
有做sales既風範例子 難聽d講句姐係假面具...  
不過而家既差佬都係粗口洩洩家啦 報警只係得個樣 嚇唔到佢地
你個句好鬼抵死呀

想運桔?___?

十週年勳章(賀詞)

好想睇下咩事 .. -_-

一直睇緊既時候..都只係覺得個女人好野蠻, 個店員好無辜
亦都覺得個店員好夠pop  咁樣博佢  haha

點知睇到最後...

原來個2夫妻,係2006年買錯野,而家話要拎番黎換(但係張單寫到明七日內包換的)

我真係笑左 XD

玩過星曲WEB

睇緊戲呀,有潑婦睇,好睇過家有喜事呀=)

06年既野09拎返黎換-.-
痴線...
既然果百令蚊唔自在....就咪鬼嘈咁耐啦-.-
睇黎佢地08年蝕好大..
今年窮到搵野搞-.-

十週年勳章(賀詞)

如果part time既話我一定即時叫唔做,同佢死過....

買條under著完2年, 有無得換-.-?

原帖由 kelvin62812 於 2009-1-30 02:57 PM 發表

我都想知

原帖由 信徒yau 於 2009-1-30 03:31 PM 發表
3年後都俾佢屈番黎-.- 真係痴x線-.-

呢的先夠晒仆...

原帖由 新手= 於 2009-1-30 09:30 PM 發表
wo- -
06年買錯野
09年換- -
撞親個腦定未訓醒- -

直頭無腦=.=

原帖由 神風六合彩 於 2009-1-31 09:06 PM 發表
個sales 講既野唔錯唔錯
有做sales既風範例子 難聽d講句姐係假面具...  
不過而家既差佬都係粗口洩洩家啦 報警只係得個樣 嚇唔到佢地
你個句好鬼抵死呀

比個gd黎啦

原帖由 西瓜波>_< 於 2009-2-1 12:52 AM 發表
想運桔?___?

明架啦= =

原帖由 .逍遙俠. 於 2009-2-1 12:53 AM 發表
好想睇下咩事 .. -_-

想睇現場=.=~?

原帖由 janicekiu 於 2009-2-1 12:58 AM 發表
一直睇緊既時候..都只係覺得個女人好野蠻, 個店員好無辜
亦都覺得個店員好夠pop  咁樣博佢  haha

點知睇到最後...

原來個2夫妻,係2006年買錯野,而家話要拎番黎換(但係張單寫到明七日內包換的)

我真係笑左  ...

我當時都笑左xd"

原帖由 安洛希思 於 2009-2-1 12:58 AM 發表
睇緊戲呀,有潑婦睇,好睇過家有喜事呀=)

06年既野09拎返黎換-.-
痴線...
既然果百令蚊唔自在....就咪鬼嘈咁耐啦-.-
睇黎佢地08年蝕好大..
今年窮到搵野搞-.-

哈xd",係都唔定

原帖由 神經 於 2009-2-1 01:14 AM 發表
買條under著完2年, 有無得換-.-?

神兄,你可以試下xd"

原帖由 toheart 於 2009-2-1 01:06 AM 發表
如果part time既話我一定即時叫唔做,同佢死過....

而家搵工難呀..

唉丫 你手機有沒得影片呀 上傳去youxxx 嗎

禁咪可以現埸LIVE囉

應該拍片放上youtube啦,等大家睇下香港野蠻人。

笑傲無雙 玩過星曲WEB

06買>>>>>09先換
找著數姐

打人仲要告番人襲擊?

原帖由 kelvin62812 於 2009-1-30 02:57 PM 發表

可能已經壞左拎黎退錢=。=

樓主講得個故事生動有趣。。。
+卜+卜。。。
講返個故事。。個2公婆實係有D"背景"先會咁講野~
個個店員都幾夠膽。。個差佬就唔係好做到野啦-。-
寧得罪小人,莫得罪惡人。

P。S。惡人自有惡報,得天收!
樓主個句好應景,比我都有機會咁做。。
講完就走鬼認得你。。。哈哈

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 10:57 PM , Processed in 0.041116 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存