2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 說夢、解夢區 發左一個令自己不安既夢
返回列表 發新帖 回覆
go

發左一個令自己不安既夢

十週年勳章(賀詞)

琴晚發左一個咁既夢:
前部份唔記得,果時夢境既背景係我自己架中學既自己間班房
之後我就唔知點解身上會有迷藥定k仔定係白粉
之後想做個實驗,叫另一個同學落去另一個同學既水到
之後佢飲左,high high地,佢就想去跳樓,之後唔知做乜
捉埋另一個走去跳樓,2條友直接跳出窗咁跌左落街,一個壓住一個咁死左
之後仲見到類似血+腦槳既混合物
最驚嚇係果時全班同學,加埋老師同我都係冇反應,係得一個好似係阻止緊佢
定係推緊佢落去
之後係個夢到好似過左好耐咁,果2條屍仲係到,之後唔知做乜又會同班同學討論緊呢件事
但我冇講係我間接做成既,之後好似若無其事咁繼續玩
跟住我見到我個班主任好似露出一個哀傷既表情
之後佢好似想講野之後就醒左

求高手解夢

原帖由 斧乂之魂 於 2009-3-15 12:26 AM 發表
琴晚發左一個咁既夢:
前部份唔記得,果時夢境既背景係我自己架中學既自己間班房
之後我就唔知點解身上會有迷藥定k仔定係白粉
之後想做個實驗,叫另一個同學落去另一個同學既水到
之後佢飲左,high high地,佢就想去跳樓,之後唔知做乜
捉埋另一個走去跳樓,2條友直接跳出窗咁跌左落街,一個壓住一個咁死左
之後仲見到類似血+腦槳既混合物
最驚嚇係果時全班同學,加埋老師同我都係冇反應,係得一個好似係阻止緊佢
定係推緊佢落去
之後係個夢到好似過左好耐咁,果2條屍仲係到,之後唔知做乜又會同班同學討論緊呢件事
但我冇講係我間接做成既,之後好似若無其事咁繼續玩
跟住我見到我個班主任好似露出一個哀傷既表情
之後佢好似想講野之後就醒左

求高手解夢

夢見別人殺人的時候─表示你疏忽了一些應該去做的事情。
夢見殺死某人的時候─表示你平常太過於浪費金錢。
跟死亡有關的夢境
做這樣的夢,表示你希望能夠處罰自己的良心所無法允許的行動或衝動。除此之外,據說在感到活著沒有意義時,或是想要追隨已經死去的愛人而去的時候,抑或是認為死亡是唯一能夠解決困難問題的辦法之時,很容易做這一類跟死亡有關的夢。
水同時象徵了誕生與死亡兩種意思。如果你夢境背景是海洋、或是河川、湖邊等水邊的話,意味著下列意思:
1.表示出生、再生的意思。
2.表示生產、創造生命的意思。
3.被別人遺棄,而感到寂寞、慌張的意思。
4.表示竭盡最後所有力量的意思。
5.表示希望能夠長生不老的意思。
6.表示希望能夠放鬆心情的意思。

在夢中出現了老師,有下列含意:
1.感覺到自己的行動或思想都完全為此人所熟知或評價。
2.希望能得到此人的援助。
3.象徵你的批判或者是要求太多,隨便地想去處罰別人。此外,女性夢到男老師的時候,有時也代表了自己所傾慕的男性或者是喜歡自己的人。同樣的情況下,若 是一個男性夢見了一個年紀較大、對他而言是可以信賴及依靠的女性,也大都具備了相同的意思。一般來說,若是一直都處在困擾的狀況之下的話,很容易做有關老 師的夢。

已有 1 人評分Good 收起 理由
一加一等於三 + 1

總評分:  Good + 1   查看全部評分

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 08:54 AM , Processed in 0.031961 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存