2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 說夢、解夢區 夢見狐狸..
返回列表 發新帖 回覆
go

夢見狐狸..

系我懷孕差吾多3個月既時候曾經發個一個狐狸夢..
我夢見我同媽媽去到一個好舊既火車站..去到落樓梯跟著見到有隻啡色狐狸困住左系鐵網到..
之後我同媽媽坐低等火車..之後隻狐狸無啦啦走左出黎..系我腳邊撒嬌..我覺得佢好可憐..隻狐狸個身好污糟好瘦..

我想問我5個月既時候個BB吾健康..要人工流產同E個夢有無關係?
已有 1 人評分威望 收起 理由
883516 + 5 多謝支持夢版^^

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

原帖由 kisskissyoyo 於 2009-4-1 04:15 PM 發表
系我懷孕差吾多3個月既時候曾經發個一個狐狸夢..
我夢見我同媽媽去到一個好舊既火車站..去到落樓梯跟著見到有隻啡色狐狸困住左系鐵網到..
之後我同媽媽坐低等火車..之後隻狐狸無啦啦走左出黎..系我腳邊撒嬌..我覺得 ...

狐狸
通常我們常常用「像狐狸般狡猾的…」來形容行為卑劣、可怕的、奸詐的人。而在夢中出現狐狸,通常表示做夢的人是一個陰險、奸詐、狡猾、毫無誠意的、完全無法令人信賴及託付重責大任的人。

父母 
社會秩序與道德的象徵。
夢中與父母親關係良好,代表你遵守這些法則。
夢見母親是道德的象徵,表示你對性的恐懼與壓抑將會減輕。

車站        
車站月台人多的話代表你正處於迷惑階段,有些事未能作出決擇。
人少的車站代表你已決定了前路或者你可以選擇的路太少了。
夢見火車就要進站了,表示問題將獲得解決。
如果夢見火車遲遲不進站,表示問題很難解決。

(我唔知你講個陣個車站多唔多人,所以我post埋比你睇)

夢到美麗而勻稱的腳,則是一切情況即將好轉的前兆。

我想問下你發完呢個夢之後有咩感覺? e.g(不安?害怕?驚慌?...)
我覺得人工流產同呢個夢應該就無關係,畢竟係2個月之後ge事
失望,害怕等心理因素都會引至發夢,我估你發呢個夢好大可能同你懷孕個陣個心理有關

以上純水係個人意見.

發完個夢之後..我系開心嫁..=0=

原帖由 kisskissyoyo 於 2009-4-1 10:26 PM 發表
發完個夢之後..我系開心嫁..=0=

在夢中感到高興大多數都是反夢。代表你一直在期盼的東西會令你失望及傷心。

不見得  狐狸一般來說 也有女性意味
不知道版大是否生女孩呢?
或許將來可以傾國傾城!?

本來個個系女仔黎嫁..
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 11:54 PM , Processed in 0.028476 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存