2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 【★官方★】◐開發商遊戲系統建議收集專區◑ ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 夢之小妹
go

[討論] 【★官方★】◐開發商遊戲系統建議收集專區◑

刺客D技(勁D平D),裝(能力提高),武(槍+單手劍高D攻,或可用埋雙手劍 )

關於4轉,不如睇下呢個貼~
http://www3.2000fun.com/bbs/view ... &extra=page%3D1

如果4轉可左40~45lv轉到就最好.

職業名:
4轉為進偕屬性職業,可以依2路進行屬性化的4轉:

劍:
狂戰士>>火炎騎士(火炎的範圍提供更大輸出)
聖騎士>>闍黑重騎(可用技補血,好樣化的攻技)

魔:
元素使>>冰魔(封鎖別人)
地>>召喚師(召喚最強大的魔物,以及使用更強的技能!)

射:
刺客>>暗殺手(4轉之後的技能機率性追加出血、暈等負面效果(小妹!那叫做'4重攻勢'!)
遊俠>>火槍手(使用強力火槍,技能多是火屬和追加暈既)

聖:
神官>>唔知!
祭司>>地域使(可使地域改變屬性)

點解愈整愈似期下的ECO同夢歷咁既-.-

火槍>eco弓手2轉2
冰魔>夢歷魔4轉
地域>eco精靈使2轉2
闍騎>eco劍士2轉2

好了,將夢樂改名做eco!

不要筆戰說為什麼要轉做eco.....睇下人地講:
地獄使轉血魔師~~~
元素轉巫術師
刺客轉暗殺者
遊俠轉神射手
神官轉聖諭使
祭師轉智者(eco)
聖騎轉十字軍(夢歷)
狂戰轉力鬥士(夢歷)

個人意見.......職業名太長有dd浮誇

夢歷的職業根基也一樣~與它比不對嗎?
4轉可能係50lv(暈技一開始出太多的話職業會更不平衡)

新系統:
精靈要打怪><

遊俠好蝕抵...

遊俠好蝕抵...
點解遊俠好蝕抵?
第一:遊俠無自己專用的武器
       ~槍~狂戰士,遊俠,刺客
       ~弓~狂戰士,遊俠,刺客
       ~單手劍~狂戰士,聖騎士,遊俠,刺客(刺客有專用的)(但好多狂戰士同聖騎士得用斧)
       ~雙手劍~狂戰士,聖騎士,遊俠(但好多狂戰士同聖騎士得用斧)
第二:E隻game係玩近身
       ~你有冇見到有邊隻王唔會玩近身?
       ~但近身用唔到槍或弓
       ~遊俠多數遠技,一近身用唔到遠技
       ~把劍都高攻過槍或弓
第三:61lv新招
       ~到61先話得兩招其中一招控制隻豹,地獄3Xlv就有

其他職唔知

但其他game好少會出呢D問題
因為D職只可以用自己職的武器同埋槍或弓都可以近身

轉下d元素技能 e家個d好單一

遊俠集氣點要求太高.
我打慣40戰. 係一隻遊.
我套裝已經神到不能神.
但發現問題係如下幾點. 在40lv戰場.
1.閃避維持時間太少, 防又低. 一被人埋身就死.
2.命中, 遊俠好多重要技能需要集氣點. 但係連命中都冇 集氣點何來..? 應該有一招技加返遊命中. 不然呢隻職冇意義..
    有一個弓. 38lv. 叫做神獸守護者之弓. 刺客都可以用.
    有時覺得刺客都幾岩用. 又有閃..
3.40刺既伏擊裝太勁. 4隻人圍10秒先打得死. 佢招閃命技. 我覺得放係遊更好..

本人認為有一樣一定要  delete

裝備綁定  系統  <<<  因為我辛苦衝左d裝,自己用完過左級又唔可以俾人 ,唔通真係要丟落地下或賣npc???  試衣間 又唔可以步行,只可以睇  如果想睇下佢行緊個陣  試e間又冇呢個功能   一定要用左先知得唔得  所以呢個好重要喔。請關注

改下遊俠啦
遊俠好蝕抵!!!!
我想多幾個職業
D職業有D新意
仲有D職業整多D技
加多D品種唔同GE武器

傳石可以響npc度買a_a
收郵件直接按標誌就得
吾駛行去搵信箱咁麻煩
仲有多d髮型
仲有公會好多功能都未開
希望可以快d開埋佢
而且最好可以有公會排行果d咁
比大家知道有d咩公會同邊個公會勁d
等大家都有多d動力去投入公會

4轉技能

先講講狂戰4轉 名叫黑暗戰士 技能有多6種 黑暗衝擊 5百多攻 黑力3百幾 可暈2秒 冷卻時間6秒 暗擊 3百多攻 暗力5百多攻 可有75%2連擊 冷卻12秒 黑暗力量 +100暗力 可持續20秒 狂斬亂擊 1集氣 3百多攻 1百多暗力 2集氣3百多+2百多 3集氣 5百多+2百多........ 地獄一擊 7百多攻 1千多暗力 可以扣人100防 持續5秒 冷卻60秒 手同鞋+多d抗 因為我會幫gm出多d技能 好多都有暗力 自然力 聖光力等 4轉最好45lv做 因為有專精系統 仲可以出多d 我出住狂戰先 gm想要意見可以係game到密我 狂想ser  分身一個 我會幫gm解更多的問題 thx!!!

十週年勳章(賀詞)

遊俠+多D   HP     ok?

65LV4轉 聖騎叫神聖騎士xd

十週年勳章(賀詞)

出多d有關公會的新系統就最好,事關宜家有d人都係為有會任做先入會,而且公會系統不太明顯,整到好像有沒都得-0-

地獄個幽靈形體太屈啦 80%閃  改改佢

1.每天上線時間夠1小時/多d 持續1星期就可以有雙倍經驗值1小時/50%經驗符
元素改一改準線度,不要經常miss
2.加入新地圖
3.任務中的經驗增加小許/重複任務加多小小
4.增加多一些披風(現在太小披風
5.加入更多遊戲元素 令遊戲趣味性增加
6.結婚系統0.0不知道有沒有

出d座騎20lv架啦

我希望出d座騎20lv既,同埋可以平d

1.裝備唔好綁定!!!!!!!!!!!!!!!!
2.衝鋒暈人要長少少,因為3秒好快過(跑1秒 放技0.5秒 打人0.5秒 放下一招就冇啦)  炸人都黎唔切
3.唔用錢學技,整技能樹 規定技能咩lv學下一招 用經驗表示技能升1LV
4.所有王(除副本)轉黃王,比王追好煩,尤其一d升lv熱點,公會任果D

一般

•  人物等級上限開放至75。
•開放人生歷程:在玩家的冒險日誌中,將會多了一個新的分頁-人生歷程。
在這裡會記錄玩家遊戲過程中克服的種種難關,舉凡玩家們在遊戲中的副本討伐、活動參與
、公會王、世界王、各種任務、鵝毛筆,甚至是戰場的積分等數據…,
都會一步步詳實地刻劃下屬於玩家自己的遊戲經驗。

如果你是一位嚮往輕鬆遊戲的玩家,角色的歷程紀錄可以讓你回顧過去與戰
友們的美好回憶;而如果你是一位勇於不斷接受挑戰的玩家,人生歷程系統
肯定能滿足你追求登峰造極的渴望!

•  開放等級66~75lv 的場景「被人忘記的魔法之城-伊洛」,「伊洛平原」和「毀滅之地」,
   技能
• 每個職業將在LV65的時候學習到3~4種全新技能。
角色
新增四轉職業
60 lv 會有四轉任務
禁衛軍/正義使者-聖騎士
元素操縱者/皇家元素c-元素師
影之暗殺者/潛行者-刺客
自然守護者/半獸人 -際師
神之權杖/聖母-神官
嗜血戰神/鬥士-狂戰
追蹤者/狙擊手-遊俠
冥界師 /操縱者-地使
公會同公會王:
公會開放lv5:公會等級上限將由原本的4級開放到5級,LV5的公會將可以獲得更多服務!
公會可以選擇信仰精靈王,每一位精靈王都擁有不同的能力。
由公會的會長前往各祭壇,與精靈王締結契約。等級5的公會可以設定稅率累積公會金庫,
若公會的奉獻能夠滿足精靈王的需求,會長可以在關鍵時刻,以強大的全體技能協助所有公會成員
新增2個公會王任(如花,札爾)和新增2個稱號「擊敗如花的勇士」、「擊敗札爾的勇士」

副本
新增副本:蓋亞之樹
新增 蓋亞之樹討伐令
新增稱號 蓋亞之樹的治療者
npc
刪除皇家禁衛軍統領札爾
新增 新皇家禁衛軍統領 亞羅溫

4轉我覺得還是跟著1, 2, 3轉的走勢去就好
1轉是5級, 2轉是15級, 3轉是30級, 那4轉是50級很正常...
不過4轉的話技能的平衡又要再想
我本身是狂戰士
如果有4轉的話我想應該是向攻擊力更加的極端化
例如以hp換取攻擊力
更加多大範圍攻擊跟一擊切殺類的攻擊, 這更能突顯出狂戰的特性
名字方面叫「神戰兵」應該還ok =w=

另一方面, 也可以有一個防禦強化的職業, 作為狂戰與聖騎的共通4轉職業
兼具有聖騎的防禦跟狂戰的攻擊, 雖然兩方也不極端, 但兩者皆有不失為一個好選擇
名字方面可以叫「突戰兵」
那聖騎的防禦特化4轉就可以叫「皇騎兵」

精靈方面我覺得不需要太大變化
反而是封頂的守精, 那一行經驗值是不是可以有特別作用讓玩家特化他們的精靈?
例如升滿一次就會得到一次改變技能的機會/要用精靈經驗作為材料的裝備等等...
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 09:50 AM , Processed in 0.038779 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存