2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 說夢、解夢區 「長期活動」一起分享夢想與夢境^^
樓主: 883516
go

「長期活動」一起分享夢想與夢境^^ [複製鏈接]

唔知道係唔係因為日日係到hea既關係
搞到唔知幾時係現實幾時係發夢
每日都係食完就訓,訓完又玩
都係聽下收音機,玩下d mini game
今朝出街要拎銀包
咁我就去個櫃到喇
點知冇=0=跟住去返個袋到見到
成日都會有哩d野發生
發夢做過好真實既野原來冇做過...
已有 1 人評分威望 收起 理由
883516 + 10 活動參與

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

得唔得夢想同同post 埋同一個post 架?

夢想:
希望世界可以變得單純一d
希望每個人都會對其他人溫柔
希望世界可以凍返少少
我希望可以去孤島度生活
希望惡人真係有惡報

夢:
就講琴晚發既夢啦
我母校係一間4年前被殺校既村校
今年5月應該開始拆緊喇
所以我呢排發夢都夢見母校
夢見學校如常上課
啷啷讀書聲,miss鬧人既咆哮聲,同學上pe堂既吵鬧聲
好懷念...畢竟自己起屋企自修都成年幾.而且其實好耐無正正常常上過堂
我下意識入左我畢業前既班房
突兀既事黎喇!.....
班裡面既同學係中學小學同學既混合班
而老師係中學畢業前既班主任
覺得好奇怪
o個班突兀組合類面無我最fd 既同學,反而係一d唔太熟既同學
無幾耐中學音樂miss 搵我派傳單,宣傳下音樂學會之類
派左好耐都係比人拒絕
打小息完畢鐘,趕返去課室既時候,d 傳單跌晒
執起傳單既時候有人拍我後尾枕,令我副眼鏡跌左
令到我要盲摸黎搵,唔知點解俄覺得我搵既同時有好多人起後面笑我
返課室之後發覺我副台凳比人用油彩油滿一格格
然後班同學就起道暗寸,玩黎玩去之類
然後有d人就不停用水樽敲打我..
一d 較熟教好既同學am住口起度笑
跟住既情節唔出得街
然後我就奸笑醒左
(完)

玩過星曲WEB

昨日發左個夢 以為朋友真的會幫助到自己
但可惜這是我笨的想法,現實內朋友也是有會背叛的!!
這令我明白到做什麼事情也好,也不會再付出100%的信任去
相信那些以為是我好朋友的人,他們這樣種人根本連不值得去幫助
他們去了更好!! 我會令出更大的努力証明給他們知道,真正的廢物是你們

我唔係成日發夢
但夢想... 太多
-我希望能夠讀好D書 畢到業 入埋大學~ 為社會出一分力
-我希望能夠識多D朋友 擴建自己既社交圈子~
-我希望世界會變得更美 更好 更和平 無戰爭 無衝突 無威嚇

人生有幾多個十年? 想要美好就襯早爭取啦

可能自己太過紀人憂天
哩幾日唔係發惡夢扎醒就係失眠
雖然距離al放榜仲有28日
但係我真係好驚
好驚入唔到u
如果u唔收咁點算
入hd/asso?
學貴o個陣點算?
最大既問題係
究竟我應唔應該繼續讀
讀完出黎會唔會有好成績
對第時份工有冇幫助

玩過星曲WEB

今日下午發了個夢是關於
10年後的地球會怎樣,我在夢內發覺10後科技更強了
人類甚至已經呢個控制氣候的轉變
但是我發覺這個夢好似太怪了
有些人的腦 已機械化了 變了要用電再能轉動
到後來我醒了覺得=.=這最好不要發生!!

haha其實我之前睇過篇文章 .. 話發夢見到夢中情人係唔好(?)
但我諗起我都好少發夢見到我老公 -.-
可能因為日日都見掛haha

我多數發D夢都係恐怖夢 (記得果D)
試過1次發夢見到自己死左 =.=
但我依然會有知覺, 仲突然間會醒起, e .. 睇下自己郁唔郁到先
之後發現係郁唔到既 =.= 之後就好驚
覺得死左係訓左係度, 個腦諗到野, 但身體就郁唔到 ..
又諗起好多之前冇做到既野覺得好遺憾
又覺得自己對老公好差好對佢唔住 /.\
我覺得偶爾發一次呢D夢都幾好, 俾自己反省下自己個人生到底係點 =.=

我既夢想係打x兵工狗,兵工狗出名好x狗,成x日上台..又成x日落台汁雞殺人
有一日我發夢見到老婆比隻狗打死左.我火起上黎打去叫GC改到成個場無'台'依家野...真係改左!!!
兵工狗從此想淆都無得淆

6日前. 我發左個好得2既夢  話說
我係1個成堡既武士   忽然   有一條黑色既龍
來到我面前喷火     好彩我被得切  跳開左   
之後我眼比光矖   醒左   我之後位繼續睡
但我在無發e個夢!

昨天 我睇睇下 迷果時睡了
我夢見自己在8霧逹3角入面
然後  一個黑雲 飘入我架飛機
飛機被雷電打中了  我飛機沈入大海的時候
阿媽叫我起身關電視....係媽媽叫左我起身
先5洗沈下大海

琴日發夢夢見自己係個偵探
雖然破左好多大案
但係一向都好低調
生活係郊外
餓日睇下書,做下實驗,欣賞一下周圍既環境
仲有一個好要好既朋友一齊住
佢好鐘意做家務,又打理得個屋企井井有條
同佢一齊住真係好開心
咩都唔駛做,只係做自己鐘意既野
有陣時就會出市中心同d人開會,商量下治安問題
個個都對我好有禮貌
有時仲想賄賂我
o個種地位係幾咁令人嚮導
不過無喇喇好急要去廁所
搞到發唔返個夢=_=

我的夢想則是當一位英文老師,因為我對英文非常有興趣,我十分嚮往優雅的英國文化,很想了解他的風俗、民情,所以很努力的學習英文,為了達成我的夢想,不讓它成為空想。「坐而言不如起而行」可以利用假日的時間閱讀相關的書籍,以充實這方面的專業知識,並努力朝著目標前進,實現我多年以來的夢想,相信未來我一定會達成這個夢想,成為一名名符其實的英文老師。我要讓我心目中的夢想「夢想高飛」

宜家最大ge夢想係希望自己可以變番勤奮d, 實在退步左幾五年喇, 因為沈迷online game.. 我好想可以自律番, 做到工作時工作遊戲時遊戲!

夢成日都發, 但係成日都唔記得.
有時d夢會發幾次.
真係好想知d夢究竟係咪有意思呢.
不過我覺得夢係好難同第二個人分享, 平時同朋友講番發左d咩夢佢地都想像唔倒係點.

我d夢有特色, 就係會將瞓緊嗰陣聽到ge野放左入個夢入面.
好多時瞓緊覺嗰陣落雨, 可能係聽到雨聲, 所以夢裡面都係落雨.
試過有一次可能開左收音機, 然後應該有新聞報導, 個夢就有嗰d新聞係裡面.
我記得其中一綜新聞係話將會唔印綠色嗰d十蚊紙. 起身聽到以為自己d夢識預言, 哈哈!

夢係一樣好奇妙ge東西!
夢想可以係一個人ge動力,
所以向夢想出發吧!
Let's make our dreams come true! (:

玩過星曲WEB

今日的夢
今天發了一個奇怪的夢是關於我n年前睇過的一本書
這本書是一本鬼小說,書名也忘. 我在夢代入了主角
成為了遊魂野鬼,在天空中走動,最可怕的是,我發覺我身邊的朋友
都是魔鬼,要把我食了,我便努力地逃亡 !!但最後也逃不了
幸好這是一個夢,但這個夢絕對是一個可怕的夢

十週年勳章(賀詞)

琴晚又發夢啦-_-
夢中我好似釋演一個偵探
搜索到唔小證據 但係仲有幾個問題未解決
去到1間似(兩層高既大屋) 繼續搵
搵搵下 聽到 嘟~嘟~嘟 聲
之後走行埋去 準備開門之制
突然無左聲 最後醒埋= =
諗左一陣 久經係咩聲音? 睇睇手機有個未知電話
原來手機係度震=.= (又一個先兆)

我琴日發左個好得意既
唔知會唔會比人扣分呢?
夢見我在2000fun既解夢區留言
第2日   個版主比我優異獎50分
佢左話我日日參與  所以+左30分
果日勁開心   1日有80日
唔知會唔會夢境成真呢?
希望la
883516 + 10 活動參與 = ='....

近黎有好多talk
都係講下jupas點轉簡好
又講下放榜既程序
又講下有冇其他升學途徑
開始覺得有d壓力
hea左咁耐
個人真係有d"腿費"
有個朋友同我講
係時候諗下條路應該點行
現實同夢境唔同
係夢入面發生咩事都會有醒既一日
可以從頭黎過
玩online,個任失敗左可以再黎過
玩gba game,做每個決定前可以先save定再load過
但係係現實生活入面唔係話簡錯一次就可以返轉頭再簡過
條路點行係自己決定
唔好係心入面爭扎阿邊個邊個話咩咩好,另一個又話咩咩好
點解唔問下自己想點
跟住自己既感覺行
起碼自己唔會後悔亦唔會有藉口俾你懶人
青春過得好快,所以做每個決定之前一定要做足功課
○兔兔 + 10 活動參與

玩過星曲WEB

今天發了一個怪夢
就是我變成了一舊雲
在天空上自由地走動,very 爽快
但是到中途,我又變成了一隻小鳥,是一隻很小的小鳥
在天空上飛翔,但是被人射了下來,我又變成了一棵樹,是一棵很大的樹
但是被大風吹倒了!! 結果我就無無聊聊地被我的弟弟整醒了

好夢,是令人最期待的..
而琴晚我就真係發左一個真正的好夢

那時是一個晚上,我企在一間餐廳前面
我控制唔到自己離開,只能望著自己..一直在等
忽然,一個女子行了過來,是我的小學同學,亦是我的初戀情人!
我有時也會拿小學的全體畢業相,找尋她細小的模樣,呆呆的望著

我和她入了那間餐廳,這是一間很浪漫的餐廳
....接著,我竟然忘掉了,我現在還想回憶一下
那今次就講到e度先,諗到就再post...  唉,好失望

玩過星曲WEB

今天很累
發了一個很煩的夢就是在夢境內met 到好大既 exam 壓力
近日相信好多學校都就來exam 啦
所以呢排晚晚都溫書!!
在夢境內覺自己好free 但現實很辛苦
但是這個話比我知,夢境同現實是很大的分別
係個夢入面 成日都夢見自己拎住本書!! 又怕會點點...
最後我個夢發到一半,就醒了
883516 + 10 感謝分享!

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 07:24 AM , Processed in 0.043598 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存