2000FUN論壇

搜索
樓主: 十六
go

[心得] 聖騎 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ‧路飛‧ 於 2009-6-10 02:49 AM 發表

我個fd都係狂戰 佢d裝勁我幾班 同他打10人奧杜亞

大家dps都不相伯仲~

唔知係咪技術問題.....

而家狂戰廢左好多...而家d人用武戰dps都好高

我咁辛苦打兩把雙手武器真係冇咩實用價值

聖騎士強勢係無可否認既事實

回復 22# dd12345 的帖子

1聖騎與1法師組隊可以打高過自己四級的怪

(S5鬥士)Season Five Gladiators:
聖騎Paladin: 600 - 18.59%
死騎Death Knight: 440 - 13.63%
盜賊Rogue: 390 - 12.09%
牧師Priest: 352 - 10.91%
術士Warlock: 268 - 8.30%
薩滿Shaman: 263 - 8.15%
獵人Hunter: 262 - 8.12%
法師Mage: 243 - 7.53%
德魯伊Druid: 243 - 7.53%
戰士Warrior: 165 - 5.11%

我防戰穿pvp軔性裝,點強化復仇,點斷法同英勇投擲附加沈默,一個繳械時間差唔多可以逼佢開無敵,時機用得好,6秒沈默+人品大爆發差唔多滿血win

十週年勳章(賀詞)

用坦打交唔係我既作風....不過我戰埸必要時都會裝盾+sword 頂一頂

pve真係唔勁
pvp ok喇

其實樓主有冇係聖騎既角度睇下?
聖騎一路走黎冇錯係強左

開始步入WLK 聖騎先真真正正被BUFF過
前面果3年
果D聖騎既玩家
默默認受住一隻不強勢既職業

直至而家
我地先搵番玩聖騎既樂趣

我地強勢?
我地一路忍忍忍 忍左咁耐
而家BZ又開始將PVP聖騎NERF
PVE既防騎先BUFF
我地又IMBA?

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

wow 不同時代 會產生不同職強勢..早已習慣.....dk也已經NERF 聖騎最近辨護也NERF了

十週年勳章(賀詞)

原帖由 斬﹏仔 於 2009-6-14 01:01 PM 發表
其實樓主有冇係聖騎既角度睇下?
聖騎一路走黎冇錯係強左

開始步入WLK 聖騎先真真正正被BUFF過
前面果3年
果D聖騎既玩家
默默認受住一隻不強勢既職業

直至而家
我地先搵番玩聖騎既樂趣

我地強勢?
我地 ...

咁你又企下係戰士立埸囉...
由頭到尾 1 v 1 都係比人屈住呢打...(請不要同我講arena)
我著成身 deadly gear都比隻 pve 聖騎極快扣到 0
法c 唔洗講啦 盾反你估1 sec cd咩
小d, shammy 全部一定拉打....
rogue...係BC果時戰士都可以有一半一半機會1v1 打得死佢...而家WOLK 真係暈到你 0 都未暈完
dk parry 高又有pet...

照你咁講...咁我咪重來冇樂趣過囉?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ~Jason~ 於 2009-6-14 01:22 PM 發表
wow 不同時代 會產生不同職強勢..早已習慣.....dk也已經NERF 聖騎最近辨護也NERF了

美版ser 岩岩先改勁番 DK
pally nerf d咩?? 點nerf 都10秒內收你皮

原帖由 十六 於 2009-6-15 02:50 AM 發表

咁你又企下係戰士立埸囉...
由頭到尾 1 v 1 都係比人屈住呢打...(請不要同我講arena)
我著成身 deadly gear都比隻 pve 聖騎極快扣到 0
法c 唔洗講啦 盾反你估1 sec cd咩
小d, shammy 全部一定拉打....
rogue ...

請針對論點黎講
聖騎PVP一開始改到驅邪術可以對一切怪和玩家施放
跟住改到不能對玩家施放
而家改到不能對玩家和玩家寵物施放
本來好地地既驅邪術重可以對死騎既食屍鬼,術士既寵,惡術既變身施放

辯護

使聖騎士的傷害性攻擊有一定的機率令目標的屬性降低10%/20%,持續15秒。

呢招改到不扣耐力和智力

聖騎又再NERF

------------------------------
題外話
戰士而家都有埋破無敵
因為狂戰過於強大,BZ先將狂戰NERF,將武戰重新帶起黎
----------------------------------------------------------

60級=術士
70=盜賊
80=聖騎

而家打得嬴聖騎士
得冰法同dk

原帖由 斬﹏仔 於 2009-6-16 11:11 PM 發表

請針對論點黎講
聖騎PVP一開始改到驅邪術可以對一切怪和玩家施放
跟住改到不能對玩家施放
而家改到不能對玩家和玩家寵物施放
本來好地地既驅邪術重可以對死騎既食屍鬼,術士既寵,惡術既變身施放

辯護

使聖 ...

破無敵係咪碎甲投擲=.=?我試過掉完佢繼續無敵
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 07:51 AM , Processed in 0.041561 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存