2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 海王傳說(81Keys) 欣欣既 玩唔到就試下咁!(Vista 執行異常問題) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

欣欣既 玩唔到就試下咁!(Vista 執行異常問題)

以下係有可能係可以幫到你既教學!

請注意,要進入《命運之鑰》,對要電腦達到一定標準,大家可以使用以下方法檢查自己的系統配置。
     基本配備需求                  建議配備需求
作業系統    Windows XP SP2 / Vista           Windows XP SP2 / Vista
CPU   PentiumIV 2GHz以上              PentiumIV 3GHz以上
記憶體      512MB以上                  1024MB以上
顯示卡      nVidia GeForce FX5600 / ATI Radeon 9600   nVidia GeForce FX7600 / ATI Radeon X1600 (可支援shader2.0)
硬碟容量   4G以上空間                         4G以上空間
操作配備   鍵盤及滑鼠                   鍵盤及滑鼠
※如果只能剛好到達最低系統要求,有機會出現無法正常進行遊戲,發生系統異常停止運作的可能。

問題1:Vista的電腦裝完《命運之鑰》以後無法更新,或更新有錯誤。
問題2:無法進入遊戲,《命運之鑰》的 LOGO 閃一下就跳回桌面。

以下方法請選擇一個使用
·        在《命運之鑰》的捷徑上按右鍵,選以系統管理員的身分執行 (每次執行都要選)
·        在《命運之鑰》的捷徑上按右鍵 =>內容=>相容性=>以系統管理員的身分執行 (設定一次以後就不用再設定,但還是每次都會跑出一個要確定的視窗)
·        直接關閉Vista的UAC(使用者帳戶控制)功能,這功能在未來Windows 7中已經被移除了。

取消 UAC 方法之一:
                      1.點選 開始-> 執行 -> 輸入 msconfig [Enter]
                      2.請點選 [工具] "停用 UAC" [確定],修改完成後需要重新開機即會生效.

取消 UAC 方法之二:
                請參考【重灌狂人】

取消 UAC 後需重新開機,重開後會在提示列出現警告訊息,如果不想看到這樣的訊
            息,可以選擇左下角的[Windows 資訊安全中心] 變更資訊安全中心警示的方式
            把它改成 [不要通知我,且不要顯示圖示]即可.

問題3:更新時出現 MangData_pak寫入檔案失敗
解決建議
1. 打開遊戲的安裝路徑 (預設為 C:\GameCyber\81Keys\Game)
2. 找到 81Launcher.exe ,按滑鼠右鍵選 「內容」->「相容性」
3. 選擇「以系統管理員執行此程式」->「以相容性執行此程式」
4. 再選下面的「特殊權限等級」,請確定「以系統管理員執行此程式」有打勾。

問題4:更新時會出現PatchVersion.dat寫入檔案失敗
解決建議
1. 必需為「以系統管理員執行此程式」的情況下。
2. 打開遊戲的安裝路徑 (預設為 C:\GameCyber\81Keys\Game)
3. 把 PatchFileList.dat的檔案刪除,刪除之後再啟動遊戲重新更新。

問題5:在遊戲開始進行後經過了一般時間,突然變得很Lag,或無法繼續遊戲。
解決建議
※Vista會在使用一段時間後自動調整效能,這時候系統就會LAG,如果覺得這功能沒有必要,可以把他暫時或永久關閉。
  方法:開始=>控制台(傳統檢視)=>系統管理工具=>服務
               暫時停用:在 Super Fetch 這個服務 => 右鍵=>停止
               永久停用:在 Super Fetch 服務上按右鍵=>內容=>啟動類型=>停用

咁我依個case點攪=.=

係bo
點解我玩果陣成hand機
整到我升唔到lv l

原帖由 szemt148 於 2009-7-15 20:12 發表

咁我依個case點攪=.=

點睇都係你連線有問題啦,係唔係自己fire wall set得太高?
定係防毒軟件有問題呀...
再唔係你用邊間公司上網架,等其他人知道,唔好同你用同一間 =    =

原帖由 官方欣欣 於 2009-7-15 08:04 PM 發表
問題2:無法進入遊戲,《命運之鑰》的 LOGO 閃一下就跳回桌面。

我仲係唔得!!!!

我更新唔到囧- -
我次次都係更新到9%就唔得- -
我又1早關晒D UAC...點算= =?

都係唔得  教學可唔可以比咪d圖牙??

十週年勳章(賀詞)

原帖由 harry1368 於 2009-7-15 08:15 PM 發表
係bo
點解我玩果陣成hand機
整到我升唔到lv l

開始->執行->dxdiag
睇下有冇更新dx

笑傲無雙 玩過星曲WEB 忍影世界

回復 1# 官方欣欣 的帖子

問題5:在遊戲開始進行後經過了一般時間,突然變得很Lag,或無法繼續遊戲。
解決建議
※Vista會在使用一段時間後自動調整效能,這時候系統就會LAG,如果覺得這功能沒有必要,可以把他暫時或永久關閉。
  方法:開始=>控制台(傳統檢視)=>系統管理工具=>服務
               暫時停用:在 Super Fetch 這個服務 => 右鍵=>停止
               永久停用:在 Super Fetch 服務上按右鍵=>內容=>啟動類型=>停用

仲有冇其他放法  我姨家仲係入唔到去

原帖由 海膽妹ovo 於 2009-7-15 08:56 PM 發表
我更新唔到囧- -
我次次都係更新到9%就唔得- -
我又1早關晒D UAC...點算= =?

我頭先都好似你咁  
你放係邊個盤嫁??
我本身放D盤  跟住換番C盤就得LA..

原帖由 hauhau 於 2009-7-16 00:37 發表
解決建議
  方法: ...

入唔到GAME又唔講清楚咩症狀,神醫都救你唔到啦。
你咁樣問官方人員有鬼用咩

thank you!!

我XP 打唔夠2分鐘怪 成個畫面HAND佐 但係總聽到打怪D音

我唔得牙

我按命運之鑰.......佢話連線中.........之後就話伺服器維護牙       玩都玩唔到....

咁伺服器連線失敗咁點牙

疑為惡意軟體的軟體名為 XDVAnnn.sys
成日玩玩下就藍畫面重開就話咁.....掃又捐唔到有野

我windows vista..按uac過到停用唔到

請問如果我以下個case應該點做

我一向玩都無事

但今日突然玩玩下就會畫面起格

然後黑畫面就會自動關閉遊戲..

求救...

我玩玩下會彈出顯示器驅動程式 igfx 停止回應 . 並已順利回復

系統

有冇辦法?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 02:55 PM , Processed in 0.051865 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存