2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 星座命理 初學塔羅牌入門資料+討論區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 阿苗果
go

初學塔羅牌入門資料+討論區 [複製鏈接]

Originally posted by 寒仔 at 2004-12-1 12:13 PM:
german...前日我發左個夢...個feel好怪丫+_+

icq又吾見你on...msn又係+_+

時差掛...見字回我丫T.T

你可以留 offline 比我嘛
不過而家 ICQ 好似有問題,留唔到 offline o既
點呀?

我想等學耐少少塔羅之後
學埋靈擺
太多人鐘意問yes no question或者運情啦
german...我想知到一d靈擺既details

例如:要咩野道具?
大約要幾多錢(中等的貨色)
大約點用?

Originally posted by 能戶耕平 at 2004/12/2 04:19 AM:
我想等學耐少少塔羅之後
學埋靈擺

大約點用?

玩靈擺當然要有粒靈擺口拉/)

普通用既有粒靈擺...專業既刀是剩係靈擺

靈擺隨左可以問yes no...重可以尋失物的:D4

靈擺價錢有平有貴...睇用材料做

例如有木...水晶同金屬呢三種最想見

平均售價以120-300不等

用法簡單...

用心諗住絛問題,

假如靈擺順時針係yes,逆時針係no

當然有時係倒番轉la ~*

所以每次用前最好test下______"

記住要垂真直拎住粒靈擺

吾係放佢係台就算(因為之前我有個fd真係禁做)

點樣選擇一粒靈擺...去到german樹佢會教你的

重有教你點練口剌_____________"

Originally posted by Tabobaby at 2004/12/1 04:43 PM:

你可以留 offline 比我嘛
不過而家 ICQ 好似有問題,留唔到 offline o既
點呀?

我留到丫+_+

個夢初頭我同一個人行緊...(見吾到樣)

跟住無lala我追住一個女仔(見到背影...未見到樣住)落樓悌

落到去下面見我前台灣所謂的女朋友...我見佢,佢見我...

佢扮見我吾到坐低坐...我繼續追果個女仔...

跟住佢話我咩對佢吾住...咩咩點+_+

我講左D好感人既野...果陣feel到係我個腦諗緊咩...

e+重記得果句係咩...但訓醒覺得吾感人=@=

入番題...

講完見到樣...係一個我見過三次面到既女仔+_+

再跟往個夢入面有好多33出現...如果係數字既就紅色...

有時係跌左33蚊...=口=

出左某到見到有個櫥窗...係一D new age野...

最尾吾知見到個數字33好似用血寫禁...血化feel丫

就醒左了:O.o

Originally posted by 能戶耕平 at 2004-12-2 04:19 AM:
我想等學耐少少塔羅之後
學埋靈擺

大約點用?

唔係賣廣告
不過如果你有睇開「NO」雜誌
下一期你就會見到我地介紹靈擺的了.........

但講真,詳細點用,有咩注意等等
你買的時候我地一定會教你的

但我想講一樣野
靈擺係有助提升你的靈力的
如果你而家用靈擺,對於你用塔羅的準確性一定有所提升。

Originally posted by 寒仔 at 2004-12-2 05:58 AM:

我留到丫+_+

個夢初頭我同一個人行緊...(見吾到樣)

跟住無lala我追住一個女仔(見到背影...未見到樣住)落樓悌

落到去下面見我前台灣所謂的女朋友...我見佢,佢見我...

佢扮見我吾到坐低坐...我繼續 ...

你見過三次面的女仔
比你的感覺..........
同你所謂的台灣女友
比你的感覺..........

你對三次面的女仔有少少 Feel,但又覺得同台灣的 Feel 差不多╴所以認為唔可以開始
但心底好想有所行動 --- 呢個係 main pt. 令你發呢個夢

咁你果樹有冇靈擺賣...我上黎睇睇得唔得?
pm比個地址我丫...thx

我地今次上左 YES ,下面的是訪問的圖(共五張),正正就是講靈擺的~

Originally posted by Tabobaby at 2004/12/9 11:21 PM:
我地今次上左 YES ,下面的是訪問的圖(共五張),正正就是講靈擺的~

[url=http://www. ...

初頭細圖...第四張以為aiko...放大左吾係...

慢慢睇到第二張...佢側面老左丫=-=

差D認吾到...正面似D...

老婆佢又上鏡了=口=

我記得佢成日話自己有上鏡運...

點解吾見佢老公既=口=

purple moon 雙絕=口=

Originally posted by 寒仔 at 2004-12-10 06:03 AM:

初頭細圖...第四張以為aiko...放大左吾係...
慢慢睇到第二張...佢側面老左丫=-=
差D認吾到...正面似D...
老婆佢又上鏡了=口=
我記得佢成日話自己有上鏡運...
點解吾見佢老公既=口=
purple ...

而家我已經唔比佢地 stay 了
開始多人及佢地搞到個氣氛好唔 PRO
+_+"

Originally posted by Tabobaby at 2004/12/16 12:29 AM:

而家我已經唔比佢地 stay 了
開始多人及佢地搞到個氣氛好唔 PRO
+_+"

不是吧+__+

有人及佢地+__________+

講真果次電腦破壞者上左泥,,,+埋我地....好似開p禁

收到ups末丫?

幾百$幾張卡仔咁鬼貴...

未收到你的 UPS

係呀,好貴架
所以唔係隨便買返黎玩玩下
一定要係立定決心先好學先好買
占卜的工具應該受到尊重呀,唔係因為佢平而買的野囉

think     your    very    much

我有野問呀~~~
我呢,e家可以唔洗用牌就可以幫自己占卜到未來o既野...."(只用自己o既直覺)
但係唔識(唔用牌)幫人地占卜呀~
如果要唔用牌幫人占卜呢...要用咩方法先識嫁//教下我呀~~

Originally posted by Tabobaby at 2004-11-23 04:00 AM:
二,你對神秘學、玄學等的理解要全面的認識、了解

咁咩書/website有講d神秘學,玄學嫁??

Originally posted by 158159 at 2004-12-28 05:34 PM:
我有野問呀~~~
我呢,e家可以唔洗用牌就可以幫自己占卜到未來o既野...."(只用自己o既直覺)
但係唔識(唔用牌)幫人地占卜呀~
如果要唔用牌幫人占卜呢...要用咩方法先識嫁//教下我呀~~

好~~
你已經進左好多步了~~~

但要唔用牌都幫人占到,我都未識,
我只知道一位大師的師傅做到咋
既然你已經去到唔用牌幫自己睇的位
不如你練下其他西方神秘學的野啦
提升埋其他方面的,能使你更上一層樓

Originally posted by Tabobaby at 2005-3-12 06:53 AM

好~~
你已經進左好多步了~~~

但要唔用牌都幫人占到,我都未識,
我只知道一位大師的師傅做到咋
既然你已經去到唔用牌幫自己睇的位
不如你練下其他西方神秘學的野啦
提升埋其他方面的,能使你更上一層樓

咁西方神秘學個d bk有咩好介紹??

好多書都好播......
點介紹呢
hahahaa...

不過如果你想用第二o的方法去用塔羅
有本書講得幾好
完全唔同我們一般用塔羅的方式
比較新的概念
本書叫 Heart of Tarot

你地呢個post由2004年開到2005年啦...好厲害...
我不嬲都有睇開你地呢個topict...35頁@@差不多看完了
我有幾個問題想問一問...
如果我有心想學 係唔係應該買「其實你已經係塔羅」係最好呢?
芳間而家好多開於塔羅既書 不過我又唔係好見有呢本書..點算/.\|||?.
還有 我唔係好清楚邊度會有塔羅店 我想買一副我鍾意既牌...
最後一個蚊題係...
我係唔係應該自己玩熟曬d牌義先搵師父上堂呢??

唔該大家≧▽≦!!!=3=!!!!!!!!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 11:13 PM , Processed in 0.045797 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存