2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 鼠兔樂園 [新手養鼠] 如果我買兩隻雌既小灰霸放埋一齊 佢地會唔會 ...
go

[新手養鼠] 如果我買兩隻雌既小灰霸放埋一齊 佢地會唔會打架?

我唔知佢地會唔會好似兩隻公咁打架

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 ~乂風乂~ 於 10-2-28 11:44 AM 發表
我唔知佢地會唔會好似兩隻公咁打架

打架一定會的 就算同一胎兄弟姊妹都會打 而雌性比較好少少咁解 冇雄性打咁多

你只要見到打架 就要分開佢地 再輕輕用手指拍佢地個頭或鼻鬧佢地 要有耐心教

咁就會打架情況慢慢會少左 但唔可能導絕!

同上面果個一樣, 係要教的
不過自從我換左個大d既籠之後就冇咩點打
我估籠ge大細都係佢地打唔打ge因數
已有 1 人評分威望 收起 理由
☆魔鬼皇☆ + 5 熱心解答,感謝分享!

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 大餅^0^ 於 10-3-4 09:43 PM 發表
同上面果個一樣, 係要教的
不過自從我換左個大d既籠之後就冇咩點打
我估籠ge大細都係佢地打唔打ge因數

都會有咁既因數 因為打架多數係爭取領域問題 其次係交配搶伴侶

所以飼養環境比較大同埋可以準備2間屋仔 爭領域問題好大幫助!

我一開始都係養2隻女小灰霸.....結果都係死左隻

重有ge係小路寶好似同d同種似相處過其他嫁

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 03:41 PM , Processed in 0.029046 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存