2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 寵物王 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 武宗小子
go

[討論] 寵物王 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

我既第一隻game都係寵物王果時有屈機龍打國戰好好玩屈死晒D藍國

寵物王ONLINE

依家D回合制- -漸漸俾人淘汰

想當年寵物王回合制正到....................=.=係我弟一隻遊戲

依家回合制遊戲垃圾到呀=.=

寵物王又有得爭去龍島打國戰

有個人PVP  WIN既有光圈 魔寵王 寵物王 魔寵將軍

好懷念呀 雖然係7年前遊戲     唉仲好過近代

唉呀 大家同我討論下寵物王啦 我無神神諗返起寵物王時代 個陣我仲係小五 首次接觸ONLINEGAME 依家經係大人了= =!
寵物王真係一種好ONLINE 可惜當年收錢不好搵  ONLINE 未係興時 弟三波就汁左 =.=

記得 我仲有幾條黑龍=.=

寵物王個國戰正到=.=

隨機抽人打=.=

個陣我帶高階25級抽到高階50級打=.= \
個陣國戰基本係亞國同汪國打=.={我亞國]

依家無回合制遊戲好玩- -唔明點解寵物王咁好.....都要汁

有石化 睡眠 混亂 麻庳 毒 弱化 強化 更換自己屬場==

牧師可以復活 法師可以轉自己場地 騎士整攻擊超高= =詩人解狀態 獵人 反彈=.=

咁正既遊戲要汁==

仲有寵物 超屈機 唔會好似依家遊戲死古板 加咩都一撚樣 無分變

寵物王 哈哈 敏魔寵 敏力寵 防寵 血寵 都有攻效

自己設計好寵a_a
仲有功勳功能 打個人pvp 最高分係魔寵王{好型有光圈  寵物王{都有} 魔寵將軍 魔寵大師等等
- -我仲係金樹葉aaa 最多上過魔寵將軍

記得我叫 江小魚牧師板  入左范團

唔知大家重記唔記..
寵物王有個..
創作新寵物的比賽呢..
記唔記邊一隻羸左呢...

就係"小樹貓"?
我唔記得了..
係一隻幾可愛的女仔..帶住貓耳= =
.....
我記得唔係人人有..
我係其中一個有..
..我都唔舍得升佢LV.
....好掛住佢=0=

個陣玩到有fd做寵物王..真係好過引

我都有玩啵果時@@"

係呀- -隻game真係好耐~~
咦前d game係用心整出黎比人玩
咦家呢d game不知所為....呢樣又要錢果樣又要錢仲要收咁貴
錦樣不如收月貴啦抵d至小無咁多呃d人係入面玩
咦家好多game入面d人都係呃人野ge

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

戲谷以錢良為先 但係代理埋d廢game又唔開番寵物王

福建省安溪一龍茶業以茶會友,以誠待人,直銷批發與零售

福建省安溪一龍茶業,網址:200388.com 地處全國烏龍茶主產地,是世界名茶鐵觀音的發源地,創辦於2002年,原產地大量直銷批發與零售,從生產基地埰購安溪鐵觀音、大葉烏龍、本山、黃金桂、毛蟹等各個茶葉種類,我們堅持以薄利多銷,顧客第一,質量第一,誠信第一, 服務第一經營發展的理唸,“紙扇笑天下,清茶談古今;有朋自遠方來,不亦樂乎”,誠邀天下客茶會四方友。以網絡營銷的方式,行銷全國各大茶葉市場,合理的茶葉價格,優質的售後服務,是您購買福建安溪鐵觀音的最佳選擇!好客之情期待著全國各地以及海內外朋友的咨詢和光臨“福建省安溪一龍茶業”讓全國各地“鐵觀音”愛好者能夠喝到純正新尟的安溪鐵觀音!以茶會友,以誠待人,讓安溪鐵觀音香飄四海,名揚五洲! 電話:0592-8765851 手機:13799543816 QQ:285123539 郵箱:Y200388@163.com 聯係人:小白

記得之前我隻獅獸...好難得咁進到化
之後同人買左隻龍...
就汁左-.-"

十週年勳章(賀詞)

[color=red]有人還記得寵物王嗎?進來幫一個忙吧。[/color]

在六年多前突然消失的寵物王,相信還會有人記得。
多年來,不同的人都用不同途徑令寵物王再一次重現大家的眼前。
不經不覺,已經六年多了,上年還有人再重新想令這遊戲重新運行。
雖然最後以無限期放置告終,但最少也證明,還沒有人忘記它的存在。
直到現在,偶然的機會下,令我想起我這線上遊戲的啟蒙。
一看之下發現,原來還有人打算把寵物王私服化。
可惜,經過六年多的時間,有關寵物王的資料早已不知放置去哪裡,及有關技術問題,
令私服化還未有實現。
既然私服化無法實現,為何不向正服進發呢?
我希望大家幫一個忙,把寵物王這三隻字登上香港及中國yahoo的人氣搜尋榜。
令戲谷知道原來還有人記起這隻當年充滿人情味的online。
一人搜尋兩,三次。
令它讓更多人記起,什至令新的一代認識這個差不多已讓時代遺忘的遊戲。
我自知很多人會感到不可能,什至會讓人感到可笑。
但我希望。
有一天。
寵物王能夠重新營運。
如果有人能夠把此post發到不同的論壇、討論區,實是感謝。
請給這個post一個機會。
能夠讓它有機會發楊光大。
最後,想笑的人,請放開懷抱,大聲取笑吧。
但我希望。
這一天最終也能夠實現。

(以上圖片借用於某討論區)

支持 你會開?

-v-+ 唔知有冇人識個呢
個陣叫無痛失戀

十週年勳章(賀詞)

如果能開的話我就不會在這了
當然,我是做不到才在這作一個遊說
上文已經講到,有關寵物王的資料早已不知放置去哪裡,重組私服化都沒可能
(因為資料落左係邊個代理都未知)

我當年玩既時候係小5   都係fd叫我玩既

我都係好鐘意寵物王~雖然轉眼間已經5~6年~但依然好懷念

http://www.youtube.com/watch?v=ItAdwdlCJmU 寵物王宣傳片~有興趣來懷舊下啦

我果陣DOWN左一陣唔洗玩就DEL左-.-

睇到句野好感人.流左馬尿..唔知仲有冇人記得有個祭司個名叫 ^^啊祭崖勒

樓主如果安裝到寵物王.可以SEND俾我嗎.我都好想睇番
大家玩可以ADD我MSN傾下計: l0ve_kit1314@hotmail.com
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 05:13 AM , Processed in 0.042405 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存