2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》問題及意見收集區
樓主: altamm
go

[疑難] 《彩虹汽泡》問題及意見收集區 [複製鏈接]

原帖由 jimmy1990 於 10-4-17 03:10 AM 發表
自然系 巨木擊 打怪無數字
而且用呢招打過隻怪既話就算死左都仲會企係度唔會消失..

此問題已向廠方回報,處理中

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

彩虹包所送萬能工具是否綁定?!

原帖由 〥凍◆奶茶〤× 於 10-4-17 02:02 PM 發表
彩虹包所送萬能工具是否綁定?!

這個尚未確定,需再調查一下

自然系 高等森林祝福3LV會變左單體...

原帖由 altamm 於 10-4-17 02:20 PM 發表

這個尚未確定,需再調查一下

請給我答覆XD 會影響我的決定..呵呵

原帖由 jimmy1990 於 10-4-17 06:06 PM 發表
自然系 高等森林祝福3LV會變左單體...

請問有相關的圖片嗎?例如放了技能後,受影響之角色數目的不同。

原帖由 altamm 於 10-4-17 11:51 PM 發表

請問有相關的圖片嗎?例如放了技能後,受影響之角色數目的不同。

這情況台版也有 3級變單體了 但4級5級變番全體

原帖由 〥凍◆奶茶〤× 於 10-4-17 11:59 PM 發表

這情況台版也有 3級變單體了 但4級5級變番全體

係呀我係巴哈都見到有人咁講 但係我加左到4LV啦招技..無影到相-_-"唔好意思

技能點的上限真的是100??
將來會唔會推出更高??

笑傲無雙

我日日入不足15-30min 就畫面黑左 要重開pc 關吾關防毒欶<nod32>件事

回復 50# 童話天皇 的帖子

可能顯示卡太廢
支援唔到 彈左a0a

原帖由 jimmy1990 於 10-4-17 03:10 AM 發表
自然系 巨木擊 打怪無數字
而且用呢招打過隻怪既話就算死左都仲會企係度唔會消失..

這個是BUG嗎??
我加了巨木擊好無奈= =..

原帖由 兔子` 於 10-4-19 04:19 AM 發表

這個是BUG嗎??
我加了巨木擊好無奈= =..

此技能之效果仍在,只是傷害數值未能顯示及怪死後沒有死亡的動作
此BUG已回報,並處理完成,下次更新後會修正

想問下岩岩係官網見到個7-11 118$包..入邊有d咩野?佢話4/21有售但冇資料

原帖由 迷上了你~森 於 10-4-20 05:49 PM 發表
想問下岩岩係官網見到個7-11 118$包..入邊有d咩野?佢話4/21有售但冇資料

會有價值$2xx的虛寶及點數喔

十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 altamm 於 10-4-20 07:13 PM 發表

會有價值$2xx的虛寶及點數喔

咁D虛寶會唔會綁定?

118包的虛寶不會綁定喔

我好想知道 e隻game係咪一定要人買點呢 !!

一開始我買2000點 !![ 全買掛工具] .開分身 10個!! ..

旦一個工具 二粒鐘半- 4粒鐘就沒左 !!
= 幾粒鐘 = 19點? ..

點衣服  吾洗二天 就得返  25/500 玩牙.. 我新手把武都沒換過用到20lv先換 仲係 271/500
                                       ↑
                                     燒得極快   好昆下囉..
之後到收益問題 .買vip 3200  沒買2000  有人說好夠用 !!

我現在 37lv 黑暗系 ~  3200 4-5小時 就沒哂 !! 之後打怪 0經 0job經 0經[寵] 沒物品 !!
咁沒買vip ga人吾洗升啦!! 到 50後ga 一天升吾升到 1 lv都吾知囉!!
吾好咁昆$ ..   沒收益 = 同我收皮 唔洗升級 .  
你話沒哂收益 都 10%經 同有物品都沒咁火牙 !!
姐系打怪本來 1場 100經驗 10% = 一場只有10經 有物品出都叫好
e+變左  0經 0job經 0經[寵] 沒物品 !!  叫我地打飛機 ?
做任找星星 ? 一次食水都吾至個個數 !! 仲要沒 收入 !! 玩能牙

就算沒 10%經 至小比返物品囉..吾系邊到回hp /mp水錢牙
諗諗佢啦 !! 好多朋友 一個走下 走下 !!  e隻系一隻好game 吾想咁快變得咁小人玩囉 !!
本來公測時 一班朋友 [41個到]  家下公會得返 20個都沒 =.= 官方 thx你地認真想一下 ~ 3Q

原帖由 cherryng1103 於 10-4-23 11:55 PM 發表
我好想知道 e隻game係咪一定要人買點呢 !!

一開始我買2000點 !![ 全買掛工具] .開分身 10個!! ..

旦一個工具 二粒鐘半- 4粒鐘就沒左 !!
= 幾粒鐘 = 19點? ..

點衣服  吾洗二天 就得返  25/500 玩牙.. 我 ...

遊戲希望玩家多作交流,例如採集材料後和其他玩家交換材料

在收益完結後大家可以多作遊戲的溝通,教教新手玩遊戲等
廠方不希望玩家們衝等級衝得太誇張及太瘋狂喔

PS:在版中出現粗言穢語一經發現是會扣分處理的,請注意喔。

原帖由 altamm 於 10-4-24 11:52 AM 發表

遊戲希望玩家多作交流,例如採集材料後和其他玩家交換材料

在收益完結後大家可以多作遊戲的溝通,教教新手玩遊戲等
廠方不希望玩家們衝等級衝得太誇張及太瘋狂喔

PS:在版中出現粗言穢語一經發現是會扣分處理 ...

笑左囉   廠方不希望玩家們衝等級衝得太誇張及太瘋狂喔

我叫地更改下 !! 就算吾比10%  至小比返打怪有物品牙 !!
你話採集 ? 姐系叫人買點 .. 吾買點GA人就要用可因收 .. 可因要用星星來換 1000可因=1000星星 .. 咁你打怪沒物品又沒星星..做任GA星星連買MP水都回唔到..  咪能笑大人個口啦 .. 採集材料後和其他玩家交換材料 任拿GA 就易吾到..買點GA就易到!!
乜野GAME來.未見過囉 ..沒人一隻GAME做到你地咁樣...好似你地有一隻GAME [劍O傳奇] .明明一隻好GAME 又搞到沒人玩..
吾識搞GAME就咪鬼收咁多GAME返來 .. 下下回報 就答返D 9吾答8 GA 野返來 .. 唔識做GM  GA 就返龜啦
[噹] 人地問幾點開SER !! 答:睇官網吧/請你等待下   就系咁樣 ..   系咁啦..我一世都吾會玩 ALTA  GA GAME嫁啦
系咁啦 ..
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 02:32 PM , Processed in 0.043957 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存