2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 潮流特區 再分享多次,,眼鏡!!今次連TB教學^^(有相)
返回列表 發新帖 回覆
go

[分享-飾物] 再分享多次,,眼鏡!!今次連TB教學^^(有相)

當我看見它... $298...CWB..是一副皮既眼鏡=]
好靚,..被吸引了
...!
不過太貴
....
再行格仔店
...$88....
..
$200....
不過...我覺得...都係...唔抵!

最後,,, 我還是簡了TAOBAO....
你地估下幾錢!?

YO~
買左!貨已送到..哈哈!

照舊, LINK PM 我啦~~~

首先去TXXBXX 首頁
之後開番個account,填番曬d資料,好簡單~好似o係forum 開account咁~
之後就可以開始去簡野la~^^

簡岩貨之後~
可以再o係同一個賣家到睇下仲有冇野想要!
因為買多幾件可以攤分個運費~抵d 呢!^^

之後當你諗好要咩貨時, 先去阿里旺旺到搵番賣家個名,
問下佢有冇你想要既貨,
叫佢CHECK左你先拍!=]
DL阿里旺旺好易架渣~
阿里旺旺係好似msn咁. 多係淘寶專用的~~~
個id同pw就係你o係taobao的一樣la~

如果唔洗用CREDIT CARD俾錢既話~先用”加入購物車”
因為CREDIT CARD唔可以一次卑錢到唔同既賣家.
用”立即購買”會簡單d.
用CREDIT CARD俾錢的話運費唔可以係”0”.
你同番賣家講你係HK的, 要係運費改成有錢碼就可以, 佢會知點改價架啦!

已有 1 人評分Good 收起 理由
Kinght + 1 好詳盡

總評分:  Good + 1   查看全部評分

好la~當簡左5件貨之後又CHECK左有貨, 加左入購物車後.
就去個版面最高購物車到click 一下~
佢就會show番你之前簡過既貨。

即使你o係幾個賣家到簡左好多件貨, 佢都會自動同你分番開~
如果你唔想一次過俾曬錢~
可以o係個box 到cancel左個tick 佢~
咁佢就只會同你俾你tick左o個d貨既錢!
之後就按付款!~

簡番你想收貨的地址~
同埋名~電話。
記得要填真的電話啊!因為佢送到你到前15min會打俾你架!
之後就可以按付錢。

之後要你輸入你個pw之後再付錢~呢個時候
..停一停~
因為我地係ohk. 唔同大陸既運費.
所以就要聯絡番賣家去改錢!
我自己就鍾意運費到付既!
因為咁會平
d
我鍾意用順豐
.,
大陸賣家收你運費俾順豐rmb30, ohk快遞公司你錢hk$34
O係淘點到匯率係1.17
用淘點黎充值的話RMB30 => HK$36.8
計番都係運費到付的平DD la!

點聯絡賣家?
見唔見到每個賣家個名下面都有個藍色方塊︰與我聯絡
Press下佢~~~佢會彈多個tab出黎.
係網上版阿里旺旺.

再打番個驗証, 就可以同賣家講架la
不過最好dl阿里旺旺, 加佢入聯絡人. 咁就仲快仲方便~唔洗次次打驗証碼=]
同埋如果同賣家有咩換貨,退貨問題出現~可以用番旺旺對話紀錄黎做証據,同淘寶投訴。
你同賣家講︰

“”我剛拍了幾件貨, 麻煩看看有沒有貨, 另外, 我是香港的, 我想發順豐, 運費到付. 謝謝你.
訂單編號︰””

俾埋訂單編號佢就更易
checkla
訂單編號可以o係taobao頁的”我的淘寶””已買到的淘寶”到睇到!

之後佢會同你check有冇貨。
(成日會冇貨的…都係check左先俾錢好!)
佢改完價後你會o係已買到的淘寶到見到平左同埋運費係0。
之後就可以俾錢啦。

當賣家發左貨之後你會見到個
status 改做
已發貨

咁你可以
click 入去睇下而家運到邊.

之後當你收到貨後.
可以按番”確認收貨”

咁就輸入多次
pw.
咁你od錢就正式過左俾賣家.

如果有咩問題, 當然可以按退錢, or 聯絡番賣家同佢講件貨有問題,
叫佢寄多份落黎.(有d要你先寄番手上的貨俾佢佢先寄番俾你換)
不過因為hk 運費貴… 多數賣家都要你負責番多一次運費的!
咁換唔換就見仁見智啦~!

仲有, 如果十日內唔按”確認收貨”TAOBAO會自動當你已經收貨, 之後就會過數俾賣家, 所以如果有D咩問題, 記得盡快聯絡番賣家, 如果佢唔見左人, 緊係同淘寶投訴啦!不過好好彩~我都未試過咁既情況出現=]

如果有咩問題歡迎留言丫!^^

黑皮既眼鏡...第1次見=0=

我就係鍾意佢夠特別!
我買野O個間個網都有好多其他款~\
你搵""前衛眼鏡""丫

十週年勳章(賀詞)

好詳盡
好!!

多謝分享^^

CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

十週年勳章(賀詞)

都係賣廣告!!~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 08:16 PM , Processed in 0.033093 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存