2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》心得區 [活動]幻獸系 相關資料及全面分析( 三技寵合成建議技能 ...
樓主: CDXY
go

[活動]幻獸系 相關資料及全面分析( 三技寵合成建議技能 ) 20/7 號更新

好貼!!#5死圖

月下舞+RainBoW支持你x]

原帖由 文迪=] 於 10-5-9 05:54 PM 發表

木蜥點解唔係+智==

= =我果隻一招魔攻兩招物攻技

加力會好d 而家用緊隻智蜥@_@

原帖由 小云的奴隸 於 10-5-10 09:00 PM 發表

= =我果隻一招魔攻兩招物攻技

加力會好d 而家用緊隻智蜥@_@

睇技+能力確實岩..
而且木蜥蝪 力量成長比智力好..
咁當蜥蝪族果招技為輔助技..
應該都不錯用.
- - - - - - - 
更新完畢 = ]
有咩問題 留低係POST到..
盡我能力答你..
唔好遊戲密我= =
唔係成日得閒T__T 哈..

幫你讚好多次xdd~

想請問樓主有冇養番隻火燕試下?
佢招火牆係有幻獸師屬性加成既情況下應該都幾好玩

原帖由 會考生BearKing 於 10-5-11 09:54 PM 發表
想請問樓主有冇養番隻火燕試下?
佢招火牆係有幻獸師屬性加成既情況下應該都幾好玩

我個post..
未有隻3技火燕lo= =
果隻未我架lo..

麻吉天降係咪打單體1隻?

原帖由 2oo5豬仔 於 10-5-15 06:59 PM 發表
麻吉天降係咪打單體1隻?

係丫.... 我詳細D答一次   
麻吉天降效果 :
對單體目標做成 兩次 物理傷害
跟據 基礎輔助效果 , 人物等級 ,
及 技能等級, 影響技能攻擊力
(如果 攻擊目標死亡 攻擊將會隨機轉移到另一目標)

(請+GOOD)

原帖由 CDXY 於 10-5-15 10:39 PM 發表

係丫.... 我詳細D答一次   
麻吉天降效果 :
對單體目標做成 兩次 物理傷害
跟據 基礎輔助效果 , 人物等級 ,
及 技能等級, 影響技能攻擊力
(如果 攻擊目標死亡 攻擊將會隨機轉移到另一目標) :lovelin ...

如果唔學會點?

原帖由 2oo5豬仔 於 10-5-16 10:39 AM 發表

如果唔學會點?

咩叫如果唔學會點..
你個問題係建基於咩泥問?!

原帖由 CDXY 於 10-5-16 11:43 PM 發表

咩叫如果唔學會點..
你個問題係建基於咩泥問?!

如果唔學會點?!
如果唔學 好明顯 就係會 無得出喇~~
係咪完全解答左呢~"~

原帖由 文迪=] 於 10-5-17 12:25 AM 發表

如果唔學會點?!
如果唔學 好明顯 就係會 無得出喇~~
係咪完全解答左呢~"~

其實我都唔明佢問題問乜/口\.. 所以
真係唔識答-____-...`

原帖由 Carloo 於 10-4-29 07:55 PM 發表
Support! XD
我都係玩緊幻c 啊~ 點全精中, 最近聽到有人話幻c 點力, 樓主點睇?

幻c點力!?
冇咩可能掛
除非佢係主修戰/旅,副修幻c,而且技能係用戰/旅既

愈泥愈多人玩幻c了~~

而家先知呢篇野原來有抄襲巴哈成份

原帖由 2oo5豬仔 於 10-5-23 07:24 PM 發表
而家先知呢篇野原來有抄襲巴哈成份

a___a 邊部份先.. 我有寫明..
技能部份基本上係拎左人地- -
人地d技能出得多過我地.. 好應該用人地果個吧-0-?!

幻獸c好野來>>>加油

呀生 你肯定你冇抄巴哈?
人地呢個 17/4 post既
你呢個21/4 先post
2個post似到咁 唔好話我知你自己打喎:o)
仲要叫人比good 多謝人地支持 要唔要面~__~??

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓LINK↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... 62&tnum=59&subbsn=5
↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑LINK↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑
==============================================
人地既:
"幻獸配寵:
1-20級練鎧化寵(推薦抹茶麻吉1等練起),原因對以後技能靈魂聯結效用很大,況且初期20等內除了狼以外實在找不太到能夠稱職當作獸化寵的幻獸還有要練獸化寵請降級再開始練

20-46級可以”嘗試”找獸化寵來練,至於其他寵物可以直接抓現成等級的來用,舉例來說(山粉圓:35等精神70、法化:王老虎40等敏捷80....等等),建議可以降級有”橫掃技能”的金狼或者降級有”蛇毒”的地頭蛇,都對解任務團練上有實質的效益。

你既:
"1-20級可以先練 鎧化寵 或 法化寵 或 靈化寵,鎧化推薦木屬性寵物(如:麻吉類,兔子類),
法化寵推薦金屬性寵物(如:狼類,豬類),靈化寵推薦土屬性寵物(如:鴨子類,史萊姆類)。
初期20等內除了金狼以外實在沒有高攻擊輸出範圍技能又好用既獸化寵還有要練獸化寵請降級到1再開始練

20-40級可以”嘗試”找獸化寵來練等級,至於未有時間練既六化寵物可以直接抓野生高等級的使用,
如:山粉圓:Lv32-35 精神70 靈化)(如:王老虎:Lv35-40 敏捷80 法化(如:布丁麻吉:Lv30-34 體質70 鎧化)
好用既獸化寵如(擁有”橫掃技能”及”下降物攻”的金狼)或者(擁有”蛇咬”的地頭蛇),
有一些寵物(如:木屬性兔子,水屬性貓頭 都有些 ”範圍性下降命中能力”技能),
對打王和pvp也很有幫助,前提你要每隻下降到1級才升。不過升級始終還是攻擊輸出比較重要,
沒有時間多才多抓一些野生用來用,有時間才下降到1級再升來用。"

=================================================

=================================================
人地既:
幻獸主要屬性偏向:主要為精神屬性、當然也是可以點點體質或者體力,這樣對後期也比較有保障,至於其他屬性就不太推薦囉

你既:
因為幻獸使主要屬性偏向係精神屬性,當然也是可以點點體質或者體力,這樣對後期攻擊輸出也比較有保障
因為幻獸使後期攻擊技能都係計精神,除非你想玩混合型既魔攻幻獸使或者物攻幻獸使,但係本人就不太推薦

人地既:
下面為大家統計一下幻獸師對獸化寵的加成:

體力+125、法力+45
力量+91、體質+24、智慧+91、精神+91、敏捷+24
物理、法術、輔助最大攻擊力+47
物理、法術、輔助減免+24
物理、法術、輔助命中+300

你既:
以下資料為幻獸師技能對獸化寵的最大加成:
體力+125、法力+45
力量+91、體質+24、智慧+91、精神+91、敏捷+24
物理、法術、輔助最大攻擊力+47
物理、法術、輔助減免+24
物理、法術、輔助命中+300

================================================

================================================
人地既:
,除非手上資源夠多,否則建議從10等開始餵養在1-10等內只能餵1等的材料很難升到一顆星,更別說想要餵到二顆星了。

以下都是以一顆星為目標

10-20等是力量、體質、智慧、精神和敏捷最佳的起始點可以餵10等的產物一次增加20點,大概半組就能一顆星星,不會像1-10等只能餵1等的產物,而且才增加那麼一點點。

20~等開始,沒練獸化寵的玩家,就可以擺脫出門要帶一大堆材料
的夢靨,但是練獸化寵的玩家別高興太早唷!!想要讓自己的愛寵不
容易死的話20等正是體力與法力的進場點囉,應該大多數玩家都
不會有做食品或藥品吧!!所以就乖乖付出星星向食品商人或藥品商
人購買增加體力與法力的材料囉!!

你既:
一般來說我建議從10等開始餵食在1-10等內只會發現餵食1等的材料很久也沒到一粒星
所以唔洗理了。其實盡量都是以一顆星為目標

Lv10-20 是力量、體質、智慧、精神和敏捷最佳的起始點
可以餵Lv10的產物,一個增加20點,大約4x個就一粒星。

Lv20 開始,想要讓自己的獸化寵不容易死的話Lv20就要開始餵食 體力 與 法力
沒有制做的話,就要用星星向食品商人或藥品商人購買,增加體力與法力的材料!

============================================

你冇睇錯 紅色既係一樣既地方 藍色橙色先係唔同既地方
原創!?淨係抄左技能部份!?呀生你肯定你隻眼冇問題!?:o)

同意..係巴哈睇到篇文 同呢到有8,9分相似....抄人都加個轉貼啦

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 06:57 AM , Processed in 0.046244 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存