2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍狐傳奇 《劍狐傳奇》公會區 (靈狐)4級幫會玉庭軒招收多講野、長玩新成員 ...
go

(靈狐)4級幫會玉庭軒招收多講野、長玩新成員 [複製鏈接]

testing...123...321...1234567...ok冇問題

各位好,我係代理幫主費迦納,同時任職全幫唯一一隻馬前卒(姐係死士)
由於前任幫主死左(靈位由於香港靈位短缺,所以不設靈位,但佢既意志會永遠與我地長存)
所以幫主位置暫時由不才的我代理

幫會簡介:

由於敝人不才,只是一個微不足道的說書人
所以我地奉行民主議會制,有咩就大家商量好哂先決定
而我只不過係負責作最後決定同埋負責調停工作

然後有關於敝幫會既成立宗旨
我地就奉行「無為而治」既自治、中立政策
主要都係靠各位幫會會員自律

基本上就冇咩特別規條,不過先決條件就係要常上、常講野
雖然係放任政策,不過一定又要注意自己既言行舉止
如與人結怨既話,請私下解決,唔好係幫頻度解決,如果唔係即踢
然後「若果與外人結怨並引起騷動激發幫會衝突,經調查後確認係我地幫會既人唔岩既話,輕則作內部處分,重則即時踢出會,並永不錄用,但若果行為有明顯改善,可以考慮減刑」
同時「若果證實係騙子、白目、幣商等,不需通知,即時踢出會,並永不錄用,不設減刑」
另外為左保持我地幫會中立立場
所以「如非必要我地絕對唔會介入任何幫會之間的糾紛,除非係公認品德差劣既幫會或玩家」

敝會不會限制會員既任何對外既交流活動
只要不犯以上三條規條便可以了
「而關於幫會戰方面的問題,其他團若需要不才的我們協助的話,敝會會略盡綿力協助」

然後關於幫會架構方面,一如上面所講係民主議會制:

代理首長:費迦納
主要議員:撒狄、chi、卍紫英卍、明鏡無塵
次要議員:全體會員
執行委員:撒狄(活動)、iM俞(m群)

基本上架構係咁,有咩未講或者有改動會再作修改

而關於我地幫會既由來
事實上係由《狐焰》幫會改組而成
不過由於幫主(即我們的前任幫主)死左先改組
而取《玉庭軒》之名
事實上「玉庭」是取「玉帝的皇庭」首尾二字而成
意思是「有如玉帝的皇庭般,若非必要都不會介入凡間的糾紛」
而「軒」字則是代表「我們只是一個無實質影響力的小幫會」
把三個字拼在一起就是我們《玉庭軒》
即是「不願意介入幫會之間的糾紛,只想保持中立立場,自成一派的小幫會」的意思

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

若果想加入我地玉庭軒既話,請係度留底少少資料,格式如下:

ID:
LV:
門派:
上線時間:
聯絡方法:

簽到~~~~~
自己會黎豬持下

事實上我地有自己既專用討論板,連結請係我地幫會公告度睇番-w-

JS

10幾LV UP緊~玄宿派~8:30到~ NAME:酷l愛

回復 1# timyun 的帖子

跟隨別人步伐
27lv  水月宮   6點鐘

講得好好...靈狐係咪新sev-.-?

舊ser靈狐
新ser影狐

我地係舊ser
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 06:54 PM , Processed in 0.030499 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存