2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 石器時代 綜合感想+討論區
返回列表 發新帖 回覆
go

[感想] 石器時代 綜合感想+討論區 [複製鏈接]

想當年仲係小學生第一次接觸既online game

石器時代真係好多回憶
第一次騎虎開心到死(好記得係亂捉一次升佢100忠成先騎到,唔係30,係3x先騎到)
第一次識d,開公會(無聊人仕開的公會為了開心XD)
第一次打黑蛙王(次次都飛走,哈哈)
第一次打機暴(20f?沒記得行死人...第一次去沒帶到精靈王既野...7哂)
仲有...
第一次比人昆(太傻相信人)
第一次比人陰(眼花睇錯野)

好多好多回憶...

只能說佢收期既包包我仲頂住,一出職業我就認輸...
D石龜乜都無哂都頂住,係悶D
好開心以前打樹賺錢既日子^.^

我只喜歡3隻ONLINE GAME
1.石器時代一定係第1名
2.暗黑破壞王2(我隻阿馬殺人殺到超爽-.-,野蠻人都超好玩)
3.天翼之練...隻GAME真係好好,好可惜都要死響外街手上

NOW真係無一隻玩得耐既online game 無奈咩game都係有外街軍團
可能係NOW返左工都無乜時間玩game 不過NOW真係無隻值得去玩...

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
大佬剛 + 1
善福 + 10 鼓勵

總評分:  威望 + 10  Good + 1   查看全部評分

玩過星曲WEB

原帖由 煩惱小丑 於 2008-2-20 12:45 PM 發表
想當年仲係小學生第一次接觸既online game

石器時代真係好多回憶
第一次騎虎開心到死(好記得係亂捉一次升佢100忠成先騎到,唔係30,係3x先騎到)
第一次識d,開公會(無聊人仕開的公會為了開心XD)
第一次打黑蛙 ...

哈哈....第1次玩....騎到隻野不知幾開心...

我記得果時個個都去英雄島捉雷....

好似話一日幾百萬...快手既話...
已有 1 人評分Good 收起 理由
~丁引~ + 2 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

係呀..我2.0就開始玩..果時騎虎 騎雷不知幾威....

玩過星曲WEB

原帖由 乂希望乂 於 2008-2-22 11:52 PM 發表

係呀..我2.0就開始玩..果時騎虎 騎雷不知幾威....

哈哈....我記得出九大家族果時

有得騎紅暴好威....

果時D証好難搵......D人成日KEEP住唔肯放

哈哈 真係好正,岩岩出証 勁辛苦先求到張

之前通街都有=.=

我之前玩唔知點解玩緊都可以唔記得ac帳/密 我都換過2,3個ac=.=

好哂錢,但真係好吸引

我NOW都玩緊x服,懷念下

石器講真係可以講勁耐

thank you for your post!

已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 -20 內容觸犯版規

總評分:  威望 -20   查看全部評分

玩過星曲WEB

原帖由 芥楠 於 2008-2-25 04:05 PM 發表

嚴重洗版+回無意義回覆

同樓主一樣,我都係石器=]
第二都係diablo=]
石器太多野了,諗起果時解藍暴...解極都係錯=口="...
又諗起果時水魔一文不值變到幾百蚊一隻@o@"
又諗起年獸以前個個搶住要,,最後d人只係要黎影相..
又諗起成日升寵為聲望@_@"

diablo仲正@@"..
成班人一齊升lv既樂趣..唔係四圍有@_@"
比人殺左隻牛媽媽.炆果時既情景..而家都好壞念

果陣D魔獸唔值錢....因為無技, 能力又唔係特別勁

點知後來出左D專有技....水魔當靈力咁用....

點解無人提係龜洞練功,O個陣我80LV開加速係龜洞掛一日升到100
未有騎寵証之前我試過入左9大,騎過幾日藍暴(入左族就有得騎,好似得紅藍暴騎)
用左一隻換藍暴未練過既金豬同個新手換左隻水年
我同佢講隻豬練到77可以無限換藍暴
O個陣年獸抄到好高價,有錢都買唔到個包

我已經唔記得lu
我記得我玩既時候重好早,都未出一轉
果時應該係剛有外掛果時
我比較記得係,果時pk係咁玩光盾鏡盾,
之後又用lv1槍改名叫lv10槍同人交易昆人錢
重有好多嫁,不過唔記得晒

sor,出多左個

玩過星曲WEB

原帖由 sing1111 於 2008-3-5 09:12 AM 發表
我已經唔記得lu
我記得我玩既時候重好早,都未出一轉
果時應該係剛有外掛果時
我比較記得係,果時pk係咁玩光盾鏡盾,
之後又用lv1槍改名叫lv10槍同人交易昆人錢
重有好多嫁,不過唔記得晒

哈哈...果時我玩左陣就走左啦....

因為要騎隻寵真係好難.....

你地都記錯晒了....
起初是4大家族 可以扲騎寵証(虎,雷)
後期 虎雷 平民化 咩人都可以學騎 唔洗寵証
但只係加入4大家族成員先可以騎暴
光明家族騎 藍暴 黑暗家族騎紅暴
重記得當時(殺)村 好耐都係 滅煞村(家族)既
好多人打佢都打唔蠃
後來3.0開左9大之後就由 9大家族出騎寵証....
只要有寵証就可以騎....

係一個族一種證=.=
我中一果年玩2.0的果時同幾個同學+幾個上網玩到好熟o既fd一齊玩
我地全部都年出無休咁掛機,一齊pk一齊解任,果段日子係我玩咁耐online最開心o既
仲記得打象打龜o既日子,開家族果時又係攪攪鎮騎紅暴
日日掛網掛到電腦燒鬼埋,玩到出左合成寵一排就無玩lu
d寵賣晒俾人賣左幾千蚊@o@
之後又係打暗黑日日係屋企打寶日日對住巴爾,等地表
玩天梯合d符文組,落返黎普通升價幾倍,不過耐無開人物全部失效晒

玩過星曲WEB

原帖由 滄塵傲客 於 2008-3-8 01:06 AM 發表
你地都記錯晒了....
起初是4大家族 可以扲騎寵証(虎,雷)
後期 虎雷 平民化 咩人都可以學騎 唔洗寵証
但只係加入4大家族成員先可以騎暴
光明家族騎 藍暴 黑暗家族騎紅暴
重記得當時(殺)村 好耐都係 滅煞村( ...

我玩果時係九大家族...唔知前期發生咩事啊...

第1次玩...無得騎寵...好悶...然後就玩返魔力

十週年勳章(賀詞)

講起石器..係傷得我最深既game.(小4開始玩)
話說我1開始比好朋友介紹玩e隻game...我1開始..頭十幾日..好傻好傻仔...我唔用+速器
人人都唔比我組..整到我自己1個升到3x 仲末入海洞打d 4x lv....1直自己又自己打..人又人打...咁我就好快冇玩啦

後來我自己又想玩番.咁我入面招左1個朋友...後來仲叫埋佢做牙哥....之後傾傾下.佢係我家姐D小學同學
咁我就好信佢啦....我成個acc 比左佢..佢幫我係地城掛....掛左1排  佢問我要唔要寵
咁我睇中左佢好多寵啦..(機布,機人,豬腳)佢又比埋d海野我...點知...我比左2k幾佢..佢番到屋企..o羅曬我d野
個時灰曬...唉...算啦..到e家冇玩過石器了
不過我相信 條友1定有  布應....   佢唔死冇鬼用

玩過星曲WEB

原帖由 祥仔。藍天 於 2008-3-9 09:50 AM 發表
話說我1開始比好朋友介紹玩e隻game...我1開始..頭十幾日..好傻好傻仔...我唔用+速器
人人都唔比我組..整到我自己1個升到3x 仲末入海洞打d 4x lv....1直自己又自己打 ...

你個交易方法有D問題=.=

你太信任佢...

原帖由 祥仔。藍天 於 2008-3-9 09:50 AM 發表
人人都唔比我組..整到我自己1個升到3x 仲末入海洞打d 4x lv....1直自己又自己打 ...

很傻很天真...大拿拿2000比左人

玩過星曲WEB

原帖由 0ojordan123o0 於 2008-3-10 10:54 PM 發表

很傻很天真...大拿拿2000比左人

有邊個未天真過....
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 02:58 AM , Processed in 0.045100 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存