2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 石器時代 綜合感想+討論區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 煩惱小丑
go

[感想] 石器時代 綜合感想+討論區

原帖由 滄塵傲客 於 2008-3-8 01:06 AM 發表
你地都記錯晒了....
起初是4大家族 可以扲騎寵証(虎,雷)
後期 虎雷 平民化 咩人都可以學騎 唔洗寵証
但只係加入4大家族成員先可以騎暴
光明家族騎 藍暴 黑暗家族騎紅暴
重記得當時(殺)村 好耐都係 滅煞村( ...

滅煞村小弟好記得,佢地個族長叫地獄天使-技安
好深刻,因為佢夠串-口-

玩過星曲WEB

原帖由 Dayo_禮☆" 於 2008-3-20 10:42 PM 發表

滅煞村小弟好記得,佢地個族長叫地獄天使-技安
好深刻,因為佢夠串-口-

不過我都係覺得做人唔好咁串....

原帖由 善福 於 2008-3-21 11:00 PM 發表

不過我都係覺得做人唔好咁串....

所以最後咪俾人打左落黎囉,之後就唔見左影嚕
家陣好想玩返舊時既石器...家陣既石器唔同曬"

玩過星曲WEB

原帖由 Dayo_禮☆" 於 2008-3-24 08:47 AM 發表

所以最後咪俾人打左落黎囉,之後就唔見左影嚕
家陣好想玩返舊時既石器...家陣既石器唔同曬"

我想玩無職業既石器...

好唔平衡....我地咁辛苦爆隻勁寵出來....

佢一招魔法就可以搞定
已有 1 人評分Good 收起 理由
VIN。CENT + 2 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 2   查看全部評分

路過留一留
我係1.0果陣開始玩既
舊時真係乜人都有
勁低敏既
勁高敏既
到2.0之後只有敏人可以生存
整個遊戲都變晒質
停玩一排係7.0玩返
都係玩到好無癮
最後放棄了...
其實係因為無朋友陪玩既關係

原帖由 滄塵傲客 於 2008-3-8 01:06 AM 發表
你地都記錯晒了....
起初是4大家族 可以扲騎寵証(虎,雷)
後期 虎雷 平民化 咩人都可以學騎 唔洗寵証
但只係加入4大家族成員先可以騎暴
光明家族騎 藍暴 黑暗家族騎紅暴
重記得當時(殺)村 好耐都係 滅煞村( ...

源...我地相識既第一隻Online game 大大話話識左好多年... 有點感觸
我記得我玩果時係琉璃時代 去琉璃洞打綠人龍升80lv
果陣時 可以用封包 洗d機暴出黎 洗錢 咩都洗到出黎
我仲記得我入假村果時 周圍一大舊錢=.= 痴左線
我仲記得果時我係 貓狗應援團 團長個細佬...
點知 琉璃時代過左之後佢都無玩...
之後我就變左 4大家族之一 無名 個老婆個細佬 無記錯的話
玩玩下 我阿哥又同佢班樂天一族fd 一齊攻殺村
就係咁 就攻左個殺村番黎
再之後變左樂天落街

玩過星曲WEB

原帖由 LiesKing 於 2008-4-1 01:53 AM 發表

源...我地相識既第一隻Online game 大大話話識左好多年... 有點感觸
我記得我玩果時係琉璃時代 去琉璃洞打綠人龍升80lv
果陣時 可以用封包 洗d機暴出黎 洗錢 咩都洗到出黎
我仲記得我入假村果時 周圍一大 ...

洗寵既日子真係唔好講....

成街都有不原名白虎......唉

我玩o個時剛出精靈王   仲記得比d fd 拉去玩  等我五轉拉我去擋王 解到下比人打飛左 又沒人理我o 左 之後斷續玩左幾年到7.5先解完(無奈----好似傻子敢)

玩過星曲WEB

原帖由 tsechunho 於 2008-4-7 07:44 PM 發表
我玩o個時剛出精靈王   仲記得比d fd 拉去玩  等我五轉拉我去擋王 解到下比人打飛左 又沒人理我o 左 之後斷續玩左幾年到7.5先解完(無奈----好似傻子敢)

我記得係九大家族果時

真係超多人玩....

不過同時地....魔力都開始2.0.....又有RO...

所以D人都走晒...

馬年獸一出的時候石器便開始墮落了...

玩過星曲WEB

原帖由 cch0429 於 2008-4-10 09:16 PM 發表
馬年獸一出的時候石器便開始墮落了...

都未必既....

因為都係出包....吸引玩家去買姐...

大家都希望有隻勁寵來玩pk...

不過....當職業出左先係墮落....

一招魔法可以秒....

你覺得依個有意思嗎

好掛住石器呀......
如果佢依家變唔收錢 我一定再DL黎玩下

十週年勳章(賀詞)

我都係小4開始玩石器-.-........係第一隻..

我玩個陣都好似係小4左右~初初勁白痴=口=唔識玩..........之同玩得好番d~同ar哥同個fd一齊玩~
個陣真係好開心~我玩個陣好似係1.0泥~好似出左無耐~
不過玩左年幾之後~好多fd都冇玩~之後我都冇玩........
不過個陣雖然話唔係好勁~但係日日同d fd吹水....真係好開心

玩過星曲WEB

原帖由 天殺星星 於 2008-4-16 07:37 PM 發表
我玩個陣都好似係小4左右~初初勁白痴=口=唔識玩..........之同玩得好番d~同ar哥同個fd一齊玩~
個陣真係好開心~我玩個陣好似係1.0泥~好似出左無耐~
不過玩左年幾之後~好多fd都冇玩~之後我都冇玩........
不過 ...

我覺得石器唔係一隻有勁寵/勁人先玩得開心既GAME

因為你識到朋友都可以一齊練功, 唔洗話咩條件咁...

只要你256縮就得

無外掛=886

原帖由 YGT 於 2008-3-31 09:42 PM 發表
路過留一留
我係1.0果陣開始玩既
舊時真係乜人都有
勁低敏既
勁高敏既
到2.0之後只有敏人可以生存
整個遊戲都變晒質
停玩一排係7.0玩返
都係玩到好無癮
最後放棄了...
其實係因為無朋友陪玩既關係

1.0真的是最好玩的
加速器是公認的
但也只有加速器

最懷念10等全敏
到海洞跟人家賭那五分之一被打飛的機率呀~

後來有騎寵就沒那麼容易飛
雖說遊戲玩法變多樣
但是沒有原本的刺激感了

後來雖然有出懷舊版
但是因為不能用加速器
大家又都懶得一步一步走
人就很少
也沒有最初的感覺了

所以說
還是1.0最好呀!

玩過星曲WEB

原帖由 金可樂 於 2008-4-23 10:03 PM 發表

1.0真的是最好玩的
加速器是公認的
但也只有加速器

最懷念10等全敏
到海洞跟人家賭那五分之一被打飛的機率呀~

後來有騎寵就沒那麼容易飛
雖說遊戲玩法變多樣
但是沒有原本的刺激感了

後來雖 ...

沒有加速器的石器...

那個味道好似不見了....

有加速的才是石器.....一切動作太慢了....沒加速....那個感覺很怪

所以我對懷舊版那個石器....真的不太大好感..

可惜現在出了 石器2.0

我第1次玩onnine game 都係石器時代

記得第1次玩石器時係小5

入面的背景音樂 同咪個d騎寵 都好吸引我 到而+我仲記得個d背景音樂=_=V

我記得係由1.82開始玩..個時個個都組隊1齊升Lv打怪吹水 1齊去捉老虎

個種感覺真係好好=0=到而+我仲係好懷念

我由石器時代一出就玩= =
係中2果時,果時我記得我仲係唔識打速成要打英文!
果時好想要1隻紅虎因為佢係雨種不同ga老虎
果時仲未有騎寵系統!我記得最難忘果個任係轉身任務!
我朋友同我約定一齊轉身!但我係用56k所以好多時冇玩太久就冇玩了!
有次真係轉到身我真係好高興=0=
我記得最初果時d人話car之後我問咩來=.=
佢話法拉里囉車名來
我以為係真車!原來係外掛來=.=唉=.=
無知的我.....
總知真係好好玩!識到一班好朋友=.=
但係最慘果時石器有騙子=.=話同我交易送隻120級寵我=.=
我交易咩都冇見到=.=之後佢就話交易左啦=.=
跟住迫我還返隻120級寵比佢=.=
好無耐delete左個人物重玩=.=希望佢搵我唔到=.=
佢話唔還寵就唱我=.=
依家先知=.=果條友係衰人=.=
我的最難忘石器時代=.=
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 05:43 AM , Processed in 0.042670 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存