2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 網絡文學&故事鑑賞 長篇小說發表區 [原創] 永恆帝國 [第一至第三十章](25/3更新) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[原創] 永恆帝國 [第一至第三十章](25/3更新)

正~~~
幾時再有~~~
個卡洛斯年紀輕輕就咁勁~~~~

[ Last edited by 真.天劍 on 2003-8-19 at 06:47 PM ]

Originally posted by 真.天劍 at 2003-8-19 18:46:
正~~~
幾時再有~~~
個卡洛斯年紀輕輕就咁勁~~~~

[ Last edited by 真.天劍 on 2003-8-19 at 06:47 PM ]

好快就有!!

Originally posted by On9boy at 2003-8-19 17:30:
幾好睇
不過我記唔曬d人名= . =

期待下一章~~~

d人名唔理都得...........

個主角都勁lo~
串到d大臣冇野好講~haha
你作得好掂呀

支持你呀秒殺手,雖然我未睇晒.

Originally posted by 秒殺手 at 2003-8-15 06:41 AM:
各位,唔差嗎??

都幾好丫..加油!

Originally posted by Coldwetdry at 2003-8-24 04:09:
支持你呀秒殺手,雖然我未睇晒.

多謝Cold兄ga支持!!多謝ga支持!!

哇....出佐第二章唔叫我睇

不過d人名真係好煩  ~_~!

Originally posted by 翎`Choco at 2003-8-24 18:18:

SORRY!!Choco兄............唔好記d人名住先.............

幾好不俗^^

Originally posted by william942fok at 2003-8-24 20:11:
幾好不俗^^

thx~William兄...........

Originally posted by 翎`Choco at 2003-8-24 06:18 PM:

我都係好憎人名,但係幾好睇!
人名用abc得唔得?

Originally posted by 少林宗師 at 2003-8-25 11:36:

我都係好憎人名,但係幾好睇!
人名用abc得唔得?

人名用abc??唔夠貼切喎...........d人名你地唔好記啦..........

第三章呢...冇啦?

Originally posted by R-I-O at 2003-8-25 15:04:
第三章呢...冇啦?

快喇!!快喇!!好快有第三章.............

第三章

卡洛斯:[爺爺,你不是病了嗎??]

艾特向韋爾士打眼色,韋爾士大約都知道計劃已經事敗………只好…

韋爾士:[我今朝是有些不舒服,不過剛才有少少好轉,那就出來行下了…….]

艾特:[嘻….嘻….嘻,係呀!!係…………]

卡洛斯:[你收聲呀!!]

韋爾士:[卡洛………]

卡洛斯:[我都請你收聲,在這一刻你不是皇上,我才是皇上,安端拿斯皇!!你無權喝止皇帝!!]

韋爾士:[好,那麼小人告退了!!]

艾特:[卡洛斯陞下………]

卡洛斯:[早應該今做了!!病了還周圍走……散播病毒……….]

韋爾士:[你!!3日後我恭迎皇上!!]

卡洛斯:[不用了……]

艾特:[卡洛斯陞下,你這樣做對你絕無好處………]

卡洛斯:[艾特.葛馬,你再這麼多話亦你絕無好處!!]

艾特:[是的!!是的………]

卡洛斯進入內殿,開始批閱奏章……

卡洛斯:[東地有暴雨,西地有奧勞艦隊越過邊界,北地有軍情告急……真是一個不幸的年頭………]

艾特:[卡洛斯陞下,你還要批閱奏章,十分夜了!!休息一下吧!!]

卡洛斯:[我沒有問題的……明天不將這些交回那些大臣手中,他們又會向我抗議!!]

艾特:[唔會的……卡洛斯陞下,你要愛惜身體!!卡洛斯陞下,陞下做皇帝,其實陞下想韋爾士陞下休息3日,是不是的,卡洛斯陞下??]

卡洛斯:[心水好清呢!!]

艾特:[謝謝陞下的誇獎!!]

卡洛斯:[不過會招致不少的不滿,死了也不知發生什麼事………]

艾特:[陞下息怒!!陞下息怒!!]

卡洛斯:[講心底話是好的,以後不要叫我陞下了,叫我做……少爺吧!!]

艾特:[是的,少爺??陞下!!我………]

卡洛斯:[點呀,艾特??]

艾特:[是,少…爺……]

卡洛斯繼續批閱奏章……直到第二日,在內殿中睡著了………此時,韋爾士進入內殿,想看一看卡洛斯在這裏與否,只見卡洛斯微笑的訓左在張抬上面,韋爾士見到抬上的奏章堆得樣高,就知道卡洛斯昨晚批閱奏章的辛苦………現在又是冬天,睡覺又沒有用被鋪蓋著身子……韋爾士立刻脫下大衣,鋪在卡洛斯的身上,韋爾士心想,艾特應該在這裏服待卡洛斯,為何不見他呢………

韋爾士搜索了一會兒,到了休息室裏面……見到艾特睡在床上面,大被蓋著身子………

韋爾士:[睡得好不好??舒服嗎??]

艾特:[睡得好……好舒服………]

韋爾士:[按摩好唔好??]

艾特:[好…好……那就快好了……]

韋爾士隨便按了幾下,接住………

艾特:[好舒服呢……你叫什麼名,我介紹你入宮吧!!]

這個時候的艾特,醒得七七八八了……

韋爾士:[我叫卡席爾.韋爾士呀!!大人!!]

艾特:[卡席爾.韋爾士??好名!!卡席爾.韋爾士,卡席爾.韋爾士……像在什麼地方聽過似的……]

韋爾士:[艾特!!]

艾特:[少爺……陞下!!]

韋爾士:[少爺!!我叫你看著卡洛斯,你就讓卡洛斯沒有用被鋪蓋著身子的睡著!!在抬上面睡著了!!而你自己就在床上舒舒服服的睡著,還大聲的說,好舒服呢!!你想長眠嗎!!]

艾特:[臣罪該萬死!!臣罪該萬死!!]

韋爾士:[還呆著在這裏幹麼??快些抱起卡洛斯到床這邊吧]

艾特:[是,是……]

三日之期已過,出乎所有大臣已料之外,卡洛斯在三日內處理的奏章量,相等於韋爾士兩星期的工作量………韋爾士只好答應卡洛斯的要求………

韋爾士:[你有什麼要求……快說吧!!]

卡洛斯:[不用上堂!!我自修還好呢………]

韋爾士:[你只是要求這一事,無其他??]

卡洛斯:[沒有了!!蒙娜比豬還要愚蠢!!我自修還好,爺爺,下次有得再玩的話,記住叫我呢!!]

韋爾士:[好,好………]

卡洛斯離開皇宮,再回教室………

[ Last edited by 秒殺手 on 2004-1-19 at 10:52 AM ]

原來你分開了post, 怪不得la~

那麼另外那個pos要del la...
因為你有這一個post了,
不想重複~

去到四,五集,有愛情出現,去到第六集,戰爭將會展示於大家眼前

咁幾時至有~~~

次次都隔幾長時間至post~~~
/_\

我係你忠實fan屎黎架~~~~
kakakakakaka...............

Originally posted by 真.天劍 at 2003-8-29 13:56:
咁幾時至有~~~

次次都隔幾長時間至post~~~
/_\

我係你忠實fan屎黎架~~~~
kakakakakaka...............

Sorry!!第四集??10日以內!!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 05:00 PM , Processed in 0.040765 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存